گروه بازرگانی نجومی اجراکننده انواع سقف سبک با تضمین بهترین کیفیت و قیمت در خدمت شما همراهان همیشگی است. هدف ما در این مجموعه اراده خدماتی با بالاترین سطح کیفیت به مشتریان عزیز می باشد. امروز در این مقاله قصد داریم تا به موضوع اجرای سقف سبک با قوطی آهن بپردازیم. با ما همراه باشید.
سقف از با اهمیتترین بخشهای سازه و همسان با پوشش و عایقی برای قسمتهای بالایی آن در برابر عوامل مختلف است. بخش زیادی از مقاومت و استحکام بنا در برابر عوامل طبیعی مانند آفتاب، باد، تغییرات جوی نظیر برف و باران و تگرگ و حوادث طبیعی نظیر زلزله، به کیفیت و نوع اجرای این قسمت مرتبط است. به همین علت، در مناطق و حوزههای مختلف ناظر طراحی و ساخت بناهایی با سقفهای متنوع و ویژگیهای متفاوت هستیم.
اهمیت این موضوع استحکام بنا را تحت تاثیر قرار داده و در شرایط خاص کارکرد سازندگان و مهندسین را دچار چالش میکند. در معماری کلاسیک انتخاب نوع سقف و عمل آن بر اساس تجربه، در شرایط اقلیمی هر منطقه صورت میگرفت. با توجه به کارایی مصالح سنگینی مانند خشت و آجر، غالبا سقفها سبک و در عین حال مقاوم نبودهاند.
با پیشرفت و گسترش علوم مهندسی مصالحها و جداسازی علمی بین متریال کاربردی و شگردهای ساخت در این بخش، تحول زیادی در عملی کردن سقف سبک صورت گرفت. در ادامه این مطلب از وب سایت بازرگانی نجومی، به امتيازات کاربردی سقفهای سبک در ساختمانسازی مدرن و جدید میپردازیم.
مزیتهای کاربرد سقف سبک در بناهای امروزی
استفاده از سقف سبک در ساختمانهای امروزی دارای مزایای بسیاری به شرح زیر است:
قیمت کمتر: یکی از موارد مهم پایینی قیمت و صرفه اقتصادی سقفهای سبک است.
وزن سازه و خسارات جانی کاهش مییابد: هنگام حوادث طبیعی مانند زلزله، امکان ریزش سقف وجود داشته که خود باعث آسیب و تلفات جانی زیادی خواهد شد. آوار سبک و سقفهایی با وزن کمتر، این خسارات را به حداقل میرساند. سقف تیرچه کامپوزیت، به علت دارا بودن سختی و هماهنگی بالا، نمونهای با عملکرد لرزهای مناسب است.
صرفهجویی در مصرف نیروی انسانی، انرژی و سرعت اجرا: سقفی با وزن کمتر با عملیاتی سادهتر نصب شده و در بسیار یا اغلب موارد نیازی به تجهیزاتی مانند ماشینها و جرثقیلهای سنگین جهت نصب ندارد. موردی که درکاهش هزینه و انرژی مصرفی کمک زیادی کرده و سرعت عملیات را بطور قابل توجهی بالا میبرد. به علاوه، چنین سقفهایی نیازمند مصرف زیاد بلوک و بتن نبوده و از کاربرد مصالح سنگین برکنارند. برای انجام این پروژهها، نیروی انسانی مورد نیاز نیز، به مراتب کمتر از نمونههای سنگین است.
اجرا و نصب دهانههای بیشتر با کمترین تعداد ستون: استفاده از کابلهایی با استحکام مقاومت کششی بسیار بالا به جای آرماتور، با هدف خنثی کردن بارهای ثقلی، امکان اجرای سقف سبک با کمترین تعداد پایه یا حتی حذف آنها را فراهم کرده، هم زمان زیبایی بنا و استفادههای کاربردی از فضای موجود را به طرز قابل توجه افزایش میدهد.
انواع سقف سبک
سقف های سبک به انواع مختلفی به شرح زیر تقسیم میشوند:
سقف تیرچه بلوکها
سقفهای تیرچه بلوک از جمله سقفهای سبک و کم قیمت به شمار میآیند. همان گونه که از نام آن پیداست از بتن، تیرچه، بلوک، آرماتور و … تشکیل شده است. از عیبهای سقف تیرچه بلوک میتوان احتیاج به شمعگذاری و در نتیجه پایین بودن سرعت ساخت و ساز اشاره کرد. از مزیتهای سقف بلوک و تیرچه میتوان به اجرای آسان، مقاومت و استحکام خوب سقف در برابر نیروهای کششی لرزشها اشاره کرد.
سقف تیرچه کرومیت
سقف تیرچه کرومیت نسبت به تیرچه بلوک مقاومت بالاتری در مقابل نیروهای جانبی دارد. این سقف به علت استفاده فولاد زیاد در آن از همه سقفهای دیگر قیمت بالاتری دارند. هزینه بالا و وجود نیروی ماهر از عیبهای این نوع سقف بوده که هزینه را بالا میبرد. از مزیتهای آن میتوان به مصرف پایین بتن در مقایسه بادیگر سقفها و در نتیجه سبکتر شدن بنا اشاره کرد.
سقفهای دال بتنی
سقف دال بتنی از انواعی است که در اروپا رواج دارد. استفاده از این سقف در بناهای بتنی بسیار مناسب است. ولی این نوع سقف در ایران خواهان زیادی ندارد و بطور معمول تیرچه پاشنه بتنی و سقفهای تیرچه کرومیت به این نوع سقف ترجیح داده میشوند. از عیبهای سقف دال بتنی احتیاج به مقاومسازی بنا است، که اگر در حین ساخت شمعبندی به صورت استاندارد و درست اجرا نشود، پس از گذشت مدتی نیاز به مقاومسازی دارد، همچنین وزن بالا به دلیل استفاده زیاد از بتن هم از عیبهای دیگر این روش است.
سقفهای عرشه فولادی
سقفهای عرشه فولادی به علت اجرای یک لایه ورق گالوانیزه در زیر، به عنوان عرشه و قرار گرفتن آرماتوربندی و بتنریزی روی آن به این نام معروف است. سقف عرشه فولادی از جمله سقف های سبک ترکیبی از بتن و فولاد است. عیبهای آن قیمت بالای اجرای این سقف نسبت به دیگر سقفها به شمار میآید. از مزیتهای آن ایمنی بالای این سقف برای کار کردن و استحکام، مقاومت بالای این نوع سقف در مقابل نیروهای جانبی مثل زلزله محسوب میشود.
محدودیت استفاده کردن از قوطی در ساختمانهای چند طبقه
در ساختمانهای چند طبقه از پروفیل استاندارد قوطی نمیتوان استفاده کرد. زیرا در محل وصل شدن تیر به ستون باید تقویت داخل مقطع ستون انجام گیرد (مانند ورق مضاعف یا پیوستگی) و این کار را نمیتوان در مقطع قوطی انجام داد. به دلیل اینکه به داخل مقطع دسترسی نداریم. مگر اینکه مقطع را در بخش وصل شده تیر به ستون جدا کرده که این کار نیز ممنوع است. در نتيجه در بنا و سازههای فلزی تلاش سازندهها بر این است که با حداقل مصالح و حداقل سطح مقطع، بیشترین دسترسی را داشته باشند. به طور کلی هرمقدار بتوانیم یک مقطع را طوری بچینیم که بیشترین فاصله از مرکز سطح خود را داشته باشد، خوبتر است، زیرا استحکام بیشتری خواهد داشت.
لذا استفاده از قوطی در ستونهای ساختمان مربوط به ساختمانهای یک طبقه بوده و ضعف آن در حین زلزله مشخص میگردد، زیرا امکان دارد در این زمان شکل مقطع تغییر یافته و استحکام آن کاهش یابد. بهتر است زمان استفاده از قوطی داخل آن را با بتن پر گردد. اما برخی استفاده دوبل تیرآهن IPE را بهتر میدانند. تنها هنگامی استفاده از این محصولات در ستون ترجیح داده میشود که نورد شوند و تقویتهایی روی آنها صورت بگیرد. مانند تیرآهنهای IPE گردند که فراهم چنین امکاناتی به نوع خود مشکل میباشد.
اجرای سقف سبک با قوطی آهن
همانطور که گفته شده اجرای سقف سبک با قوطی آهن مزیتهای بسیار زیادی دارد. میتوان نحوه اجرای سقفهای سبک و انواع ورقهای سقفی شامل موارد متفاوتی میشود. هنگام اجرای سقف و خرید انواع ورق گالوانیزه حتما موارد بالا را در نظر داشته باشید. گروه صنعتی بازرگانی نجومی، اجراکننده سقف سبک با تضمین بهترین کیفیت و قیمت در سراسر ایران است.