سقف شیروانی یکی از انواع مختلف سقف است که معمولا در مناطق مختلف با آب و هوای گوناگون و به صورت ویژه مناطق بارانی از این سقفهای شیبدار استفاده میکنند. از بارزترین ویژگیهای موجود این نوع سقف نسبت به دیگر سقفها میتوان به شیبدار بودن آن اشاره کرد. این ویژگی علاوه بر خاصیت مقابله با نم زدگی سقف زیباییهای خاص خود را نیز دارد. شاید در نظر اول گمان کنید این سقفها انواع گوناگون و متنوعی ندارد، بلکه باید گفت سقفهای شیبدار در انواع و سبکها و حتی جنسهای مختلفی تولید و روانه بازار میشوند. اگر علاقهمند هستید در مورد این سقفها بیشتر بدانید، حتما تا انتهای مقاله همراه ما باشید. ما در این مقاله در مورد انواع سقف شیروانی صحبت خواهیم کرد.
سقف شیروانی چیست؟
یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب سقفهای شیبدار نوع آب و هوا و شرایط زیست محیطی است. معمولا کاربرد این نوع از سقفها نسبت به سقفهای مسطح متفاوتتر بوده و از آن برای خانههایی با طراحیهای خاص استفاده میشود. معمولا از این سقفها تحت عنوان سقف شیبدار هم نیز یاد میشود. علت این نامگذاری میتواند به شکل این سقفها و کاربرد آنها اشاره داشته باشد. همانگونه که عنوان شد مهمترین نکتهای که در ساخت سقف شیبدار به آن توجه میگردد، نوع آب و هوا است که در آب و هواهای بارانی از این سقفها بیشتر استفاده میکنند.
کاربرد این سقفها را نمیتوان تنها به مناطق بارانی اختصاص داد بلکه تنوع بالا، طراحی خاص و زیبایی منحصر به فرد آنها باعث شده در انواع مختلف آب و هوا هم از این نوع سقفها استفاده شود، معمولا این سقفها نقش بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی و بهینهسازی مصرف آن تاثیرات مفید و مثبت بسیار زیادی را نیز دارند.
از این سقفها میتوان به عنوان بهترین عایق نگهدارنده انرژیهای مختلف و حرارت یاد کرد. از این ویژگی به عنوان یک خاصیت منحصر به فرد و خاص نسبت به انواع سقفهای گنبدی شکل، مسطح و منحنی نام برد.
انواع سقف شیروانی را بشناسید!
معمولا سقفهای شیبدار را بر اساس عوامل مختلفی نظیر مصالح به کار رفته در ساخت سقف، طراحی مورد استفاده در انواع ساختمانهای مختلف طبقهبندی مینمایند یکی از دلایل اصلی دستهبندی این سقفها متریال یا همان مواد استفاده شده در ساخت سقفهای شیبدار و نحوه اجرای سقف است، در ادامه به معرفی انواع سقف شیروانی خواهیم پرداخت.
سقف شیروانی مدرن
معمولا از سقف شیروانی مدرن در ساخت انواع ساختمانهای ویلایی استفاده میکنند. این نوع سقفها با تکنیکهای به روز دکوراسیون و طراحیهای داخلی و خارجی در ساختمان هماهنگ شدهاند.
سقف شیبدار فلزی
این نوع سقف دارای ویژگیهای خاصی است که از جمله این ویژگیها میتوان به مقاوم بودن آن در مقابل تمام شرایط مختلف آب و هوایی و سبک بودن آن و قابلیت نصب بسیار آسان آن یاد کرد. جنس ورقههایی که در ساخت این نوع از سقفها به کار میگیرند از فلز آلومینیوم، استیل و روی بوده است که همه این فلزها قابل بازیافت بودهاند، در کنار تمام مزیتهای نام برده شده در این نوع از سقف شیروانی معایبی نیز وجود دارد که محدود بودن تنوع مدل و ظاهر این سقفها، تغییر شکل ظاهری آن ها در گذر زمان از جمله این معایب هستند.
سقف شیروانی چهار بر
نام دیگر این نوع از سقفها که طرح و مدل خاص خود را دارند سقف فرانسوی است. طراحی ویژه آن شامل ۴ پانل بوده که میزان شیب دو پانل آن دو برابر شیب دو پانل دیگر بوده است. زمانی که این پانلها در کنار یکدیگر قرار میگیرند و به هم میپیوندند شیب بسیار ملایمی را در سقف ایجاد میکنند. از مزایای این سقف که کاربرد آن را بسیار بیشتر کرده فضای بزرگ و جادار زیر شیروانی است. در این نوع طراحی امکان گسترش ساختمان در آینده نیز وجود دارد. یکی از معایب این نوع سقف مقاومت آن در مقابل بارش شدید برف است و با یک بارش سنگین برف آسیب میبیند.
سقف شیبدار تک بر
در ساخت این نوع سقف تنها از یک ضلع شیبدار استفاده شده است که این پانل شیبدار بر روی یک دیوار بلند ساخته شده و به آن متصل بوده، اگر بخواهیم به طور دقیق تر شکل این نوع سقف را توصیف کنیم باید بگوییم که مشابه یک سقف شیروانی که به دو زاویه ۴۵ درجه تقسیم شده میباشد که معمولا موارد کاربرد آن مربوط به انواع تراسها و آلونکها است. مزایای متعدد این ندع سقف کاربرد آن را بسیار زیاد کرده است که از جمله آن میتوان به استفاده از مصالح ساختمانی کمتر در ساخت آن، سریعتر سرازیر شدن برف و باران از روی آن و در انتها داشتن زیبایی ظاهری بالا اشاره کرد، از معایب این سقف استقامت پایین آن است که به همین علت در مناطق طوفان خیز از این نوع سقف است.
سقف شیروانی چوبی
از اولین نوع سقفهای شیروانی میتوان به سقف شیبدار چوبی اشاره کرد. در گذشته موارد استفاده از این نوع سقف بسیار زیاد بوده است. این امر نشاندهنده در دسترس بودن مصالحی نظیر چوب بوده. امروزه این نوع سقف را با انواع روکشهای چوبی مقاوم در برابر آتش میسازند که اهمیت این نوع سقف را بیشتر کردهاند. از ویژگیهای خاص این سقف به ایجاد حس نوستالژی آن میتوان اشاره کرد. از معایب آن داشتن مقاومت بسیار کم در مقابل تغییرات آب و هوایی و ایجاد تغییرات ظاهری در آن با گذشت زمان است.
سقف شیروانی چند بر
از ویژگیهای بارز این نوع سقف داشتن اضلاع تشکیلدهنده با شیب یکسان در تمامی جهات ساختمان گسترده شدهاند، معمولا در مرکز این نوع سقفها قسمتی تحت عنوان تاج سقف وجود دارد که بخشهای شیب دار در این قسمت به یکدیگر متصل شدهاند. از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع سقفها داشتن مقاومت بسیار بالای آن است که این نوع سقفها در انواع مختلف ساده، نصفه و متقاطع ساخته میشوند.
سقف شیروانی سنگی
اگر به این نوع سقفها در سطح شهر دقت کرده باشید، شاهد تنوع بسیار بالای رنگ و طرح در آن هستید. این امر به دلیل استفاده از سنگهای متنوع در ساخت این نوع سقفها است. علت استفاده از سنگ در ساخت این سقفها، مقاومت بسیار زیاد آنها در مقابل انواع حوادث نظیر آتش سوزی و تغییرات آب و هوایی است. ساخت این نوع از سقفها هزینه مالی بسیار زیادی را دارد. به همین دلیل معمولا استفاده از آن بسیار کمتر از انواع دیگر سقفهای شیروانی بوده است.
سقف شیروانی ترکیبی
استفاده از این نوع سقف نسبت به دیگر انواع سقفهای شیبدار عمر کمتری دارد و جدیدتر است. جنس این نوع سقف شامل انواع لاستیکی، پلیمری و پلاستیکی است. به این سبک از سقفها با ترکیبات نام برده سقف شیبدار ترکیبی میگویند. تنوع بالای طرح و رنگ، داشتن وزن سبک و همچنین دارا بودن قابلیت اجرای بسیار ساده از مزیتهای این نوع از سقفهای شیبدار بوده است.
سقف شیروانی تایل
علت نامگذاری این نوع سقف شیبدار به دلیل جنس مواد به کارگرفته شده در ساخت آن است که معمولا این سقفها را از تایل و سفال میسازند. از ویژکیهای این سقفها داشتن اصالت و ظرافت خاص در طراحی و ساخت آنها است. این سقفها با داشتن زیبایی خاص باز هم کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. علت این امر داشتن نصب تخصصی و سخت این نوع سقفها است. مواد و مصالح به کار گرفته در ساخت این سقفها به راحتی میشکنند و بسیار حساس هستند به همین علت از این سقفها کمتر استفاده میشود.
جمعبندی
سقفهای شیروانی و یا به عبارتی دیگر سقفهای شیبدار به دلیل خاص بودن، رنگ و لعاب داشتن و داشتن زیبایی طرفداران بیشتری در میان ویلاسازان دارند. این سبک از سقفها دارای انواع و مدلهای گوناگونی هستند که با توجه به نوع کاربری و آب و هوای منطقه موارد استفاده خاص خود را نیز دارند. در صورتی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر، خرید و یا مشاوره در این خصوص هستید با شمارههای موجود در سایت بازرگانی نجومی تماس بگیرید.