اخبار شرکت

انواع نبشی و کاربرد آن

انواع نبشی

نبشی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین انواع مصالح ساختمانی است که در همه نوع سازه‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. از نبشی‌ها هم به صورت منفرد و هم به صورت مرکب در پروژه‌های مختلف استفاده می‌کنند. در این مقاله از وبسایت آهن نجومی به بررسی انواع نبشی و موارد کاربرد آن در سازه‌های ساختمانی می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

برای دریافت استعلام قیمت انواع نبشی و خرید محصول، می‌توانید با کارشناسان ما در واحد فروش آهن نجومی تماس حاصل فرمایید.

نبشی چیست؟

نبشی در حقیقت پروفیلی است که از روی هم قرار گرفتن دو مقطع آهنی ساخته می‌شود که در بیشتر اوقات این دو مقطع بر هم عمود هستند. نبشی‌ها به دو نمونه کلی عمودی و افقی تفکیک می‌شوند که بیش‌تر از نظر کاربرد و استفاده با هم متفاوتند و از نظر استقامت هر دو مناسب یکدیگر هستند. بنابراین، نوع کاربرد و مصرف است که تعیین می‌کند، استفاده از کدام نوع نبشی می‌تواند مناسب‌تر باشد. معمولا نبشی‌های عمودی کاربرد بیش‌تری نسبت به بقیه دارند.

ساختار منحصربه‌فرد نبشی، موجب شده است که این پروفیل، استحکام بالایی در واحد طول دارا باشد. بنابراین می‌توان گفت که این محصول فولادی، چندین برابر استحکام بیشتری نسبت به همین حجم آهن که به صورت ورق یا اشکال دیگر تولید می‌شود را داراست.

انواع نبشی

این سازه‌های فولادی در مدل‌های ۶ و ۱۲ متری در بازار موجود هستند و بسته به ضخامت و نوع آن به دسته‌های متنوعی تقسیم می‌شوند که در ادامه، به توضیح انواع نبشی می‌پردازیم و موارد کاربرد این مقاطع را بررسی می‌کنیم. با آهن نجومی همراه باشید.

انواع نبشی

انواع نبشی از نظر روش ساخت

به طور کلی، نبشی‌ها از طریق دو فرآیند متفاوت، شامل روش پرسی و روش فابریک تولید می‌شوند. این روش‌های مختلف تولید، می‌تواند در استحکام و حتی کاربرد آن‌ها تاثیر بگذارد. انواع نبشی از نظر نحوه ساخت عبارتند از:

 

  • نبشی فابریک

همان طور که از نام آن مشخص است، این نوع نبشی، به طور مستقیم به همون شکل فابریک خود تولید می‌شود.

  • نبشی پرسی

نبشی‌های پرسی یکی از انواع این پروفیل‌ها هستند که با انجام عملیات‌هایی بر روی ورق‌های فولادی تولید می‌شوند.

انواع نبشی از نظر شکل ظاهری

نبشی‌ها از نظر شکل ظاهری، به دو دسته کلی، شامل نبشی V شکل و نبشی عمودی تقسیم می‌شوند.

  • نبشی عمودی

نبشی‌های عمودی به آن دسته نبشی گفته می‌شود که زاویه مقاطع آن 90 درجه بوده است. در نتیجه به آن نبشی  L شکل نیز می‌گویند. بیشتر نبشی‌های موجود در بازار به همین شکل تولید می‌شوند. چرا که بسیار پر کاربرد و پرفروش هستند.

 

  • نبشی V شکل

نوع دیگر نبشی‌ها از نظر شکل ظاهری، نبشی‌ V شکل است. این نوع محصول، در حقیقت زاویه‌ای کم‌تر از 90 درجه ، به صورت حرف انگلیسی V را دارد که برای یک سری کاربردهای ویژه مناسب است.

 

انواع نبشی از نظر اندازه بال‌ها

انواع نبشی

نبشی‌ها از نظر اندازه بال،‌ با یکدیگر تفاوت‌های جزئی دارند و به دو دسته بال مساوی و بال نامساوی تقسیم می‌شوند.

  • نبشی بال مساوی

همان‌گونه که از نام این نوع نبشی هم می‌توان تشخیص داد، مقاطع هر دو طرف نبشی به یک اندازه نمی‌باشد و از بال‌های برابر و مساوی تشکیل شده‌اند.

  • نبشی بال نامساوی

این گروه از نبشی‌ها دارای مقاطع یا بال‌های نامساوی هستند. به این معنا که یکی از بال‌های آنها از دیگری بزرگ‌تر است. برای نشان دادن اندازه بال این نبشی‌ها هم از حرف L استفاده می‌شود.

انواع نبشی از نظر جنس ساخت

یکی دیگر از مهم‌ترین مولفه‌هایی که باعث ایجاد تفاوت در نبشی‌ها می‌شود، جنس آن‌هاست که در مصارف مختلفی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع نبشی از نظر جنس عبارتند از:

نبشی گالوانیزه

  • نبشی فولادی

این نبشی بیش‌ترین اهمیت و کاربرد را در صنعت و به ویژه سازه‌های ساختمانی دارد که از فولاد مستحکم تولید می‌شود. به همین دلیل به نبشی ساختمانی هم شهرت دارد. برای مثال برای اتصال‌های مختلف در ساختمان، سایزهای مختلف این نبشی‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

  • نبشی استنلس استیل

یکی دیگر از انواع نبشی از نظر عناصر سازنده و جنس، نبشی استنلس استیل است. این نبشی با عنوان فولاد ضد زنگ هم شناخته می‌شود. در موارد خاصی که شرایط محیطی مثل رطوبت، ممکن است به نبشی‌های فولادی آسیب برساند، از این نوع محصول استفاده می‌کنند.

  • نبشی گالوانیزه

این نوع پروفیل‌ها، در واقع زیر مجموعه‌ای از نبشی‌های فولادی هستند که سطح روی آن‌ها، با لایه‌ای از جنس فلز روی پوشیده شده و به آن‌ها نبشی گالوانیزه گفته می‌شود. وجود این پوشش فلز روی بر سطح این نبشی‌ها، موجب می‌گردد که در برابر خوردگی و رطوبت، تا حد زیادی از خود مقاومت نشان دهند.

 

چند نمونه از انواع پرکاربرد نبشی

انواع نبشی‌های پرکاربرد و پرطرفدار در بازار، به نام‌هایی با ترکیب حروف و اعداد شناخته می‌شوند که به صورت زیر است:

  • نبشی t316

این نوع نبشی‌ها را می‌توان یکی از زیر مجموعه‌های نبشی‌ استنلس استیل به شمار آورد. ویژگی مهم این نوع از نبشی‌ها، مقاومت بالا، در برابر دما و خوردگی است. به همین جهت در سازه‌های صنایع کشتی سازی و نفت کاربرد فراوانی دارند.

  • نبشی A36

این نوع نبشی در گروه نبشی‌های فولادی قرار می‌گیرد که دارای تفاوت‌های جزئی است. یکی از این تفاوت‌ها در میزان کربن استفاده شده در ساخت آن بوده که این خاصیت باعث شکل‌پذیری بیشتر این محصول شده است.

  • نبشی آلومینیومی 6063

این محصول، یک نمونه نبشی اکسترود شده با آلومینیوم است که بیش‌تر برای مصارف تزئینی استفاده می‌شود. از ویژگی‌های مهم این نبشی، می‌توان به مقاومت بسیار زیاد در برابر خوردگی و نیروهای خارجی اشاره کرد.

کاربردهای نبشی

انواع نبشی

همان طور که گفته شد، نبشی به عنوان یکی از سازه‌های مهم فلزی دارای کاربردهای فراوانی است. مهم‌ترین ویژگی‌های نبشی، استحکام و تقویت بیش‌تر سازه‌ها و ایجاد تکیه‌گاه در برخی بخش‌های مورد نیاز است. رایج‌ترین کاربرد انواع نبشی‌ها، در ساختمان‌سازی و به طور کلی در بخش عمران و سازندگی است. برخی از کاربردهای نبشی عبارتند از:

  1. ساخت سازه‌های خرپایی
  2. ساخت بادبندها و اسکلت‌های فلزی
  3. اتصال ستون‌ها در پل‌سازی
  4. اتصال ستون‌ها در سدسازی
  5. استحکام فوندانسیون
  6. دکل‌های انتقال نیرو
  7. ساخت تجهیزات و ماشین آلات

سخن آخر

در این مقاله از وبسایت آهن نجومی، انواع نبشی و موارد کاربرد آنها را بررسی کردیم. همچنین از میزان اهمیت استفاده از این محصول فولادی در صنعت ساختمانی توضیحاتی را ارائه دادیم. بنابراین جهت خریداری نبشی می‌توانید به وبسایت آهن نجومی مراجعه کنید و خرید خود را به صورت آنلاین و اینترنتی انجام دهید.

در حال حاضر، خرید اینترنتی این پروفیل‌ها می‌تواند به صرفه‌تر باشد. چرا که هم از اتلاف وقت شما جلوگیری می‌کند و هم قبل از خرید اطلاعات کاملی از محصولات کسب خواهید کرد. در مجموعه آهن نجومی، این امکان برای شما فراهم است که سوالات، انتقادات و پیشنهاد خود را در انتهای این مطلب عنوان کنید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *