ورق پیش رنگ یا گالوانیزه رنگی به نوعی ورق فلزی گالوانیزه شده با پوشش رنگ الکترواستاتیک گفته میشود که در 15 رنگ متنوع و مختلف تولید شده و در بازار خدمت شما عزیزان عرضه میگردد. ضخامت ورقهای رنگی از 18/0 میلیمتر تا 7/0 میلیمتر است. این گونه از ورقها در صنایعی همانند تولید لوازم خانگی، ساختمانسازی، صنعت حمل و نقل و … مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که قیمت این نمونه ورقها، طبق قیمت ورق گالوانیزه محاسبه میگردد. در ادامه این مطلب از وبسایت آهن نجومی به بررسی انواع ورق رنگی و تعریف آن خواهیم پرداخت. در ادامه همراه ما باشید.
مشخصات فیزیکی و ظاهری ورق رنگی
ورقهای رنگی در مدلهای متنوعی مانند طرح سفال، هلالی یا سینوسی یا هشتی و نوع شیروانی کرکرهای یا شادولاین، فرم داده میشوند، لازم به ذکر است این ورقها در تنوع رنگی بسیاری از جمله رنگهای آبی، سفید، قهوهای، قرمز، بنفش، صورتی، زرد، قهوهای سوخته، سبز، نقرهای، جگری، کرمی و سایر رنگها در بازار عرضه میگردند. در حقیقت میتوان گفت تعداد زیادی از صنایع تولیدی به کمک این ورقها پشتیبانی میشوند. قطر پوشش رنگ در قسمت بالایی ورقهای رنگی، 20 تا 25 میکرون بوده و در قسمت زیرین حدود 7 تا 15 میکرون است.
مشخصات قطر و ضخامت ورق گالوانیزه رنگی
ورقهای رنگی گالوانیزه، در ضخامت و قطرهای نازکی تولید میشوند. کمترین قطر موجود این ورقهای رنگی در حال حاضر ضخامت 18/0میلیمتر است. ضخامتهای بعدی شامل 22/0میلیمتر، 03/0میلیمتر، 04/0میلیمتر، 05/0میلیمتر، 06/0میلیمتر میشود که ماکزیمم آن 07/0میلیمتر است .
از آنجایی که ورق گالوانیزه رنگی به صورت رول فرم تولید میشود و استاندارد این رولها در دو عرض 100 سانتیمتر و 125 سانتیمتر است، باید توجه شود که ابعاد را بر پایه مشخصات ذکر شده سفارش داد. از سوی دیگر ابعاد طولی به خواست مشتری نیز قابل فرمینگ و برش است. به عنوان مثال شما می توانید ابعاد 6 متری 8 متری یا 4.2 متری یا 3.65 متری و یا هر طول دلخواه خود را سفارش دهید.
کاربرد ورق رنگی
ورقهای رنگی کاربردهای گوناگونی دارند و در صنایع و ساخت انواع گوناگونی از وسایل استفاده میشوند. از موارد کاربرد این ورقهای رنگی میتوان نام برد:
- جهت ساخت کانتینر
- در صنعت حمل و نقل و خودروسازی برای مواد اولیه
- جهت ساخت نمای خارجی و داخلی سولهها و همینطور بدنه انبارها
- جهت ساخت صنایع فلزی همانند ساخت کابینت، ساخت بدنه رایانه و …
- جهت تولید لوازم منزل همانند ظرفشویی، لباسشویی، یخچال و …
مزایای ورق رنگی
ورقهای رنگی همانند دیگر محصولات تولید شده، دارای مزایایی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- مقاومت فوقالعاده بالا در برابر رطوبت و آب
- نصب بسیار سریع و بینهایت آسان
- تغییر رنگ ندادن ورق در مقابل هرگونه شرایط آب و هوایی
- قیمت بسیار مناسب و زیبایی منحصربهفرد
- عمر مفید محصول
- ایمنی فوقالعاده بالا در برابر زلزله
- وزن بسیار سبک
انواع ورق رنگی
هر کدام از انواع ورقهای رنگی با قالبهای مخصوصی تولید میشوند. در ادامه مطلب به بررسی انواع مختلف آن میپردازیم.
* ورق رنگی طرح شادولاین
ورق رنگی طرح شادولاین یکی از پرفروشترین و پرطرفدارترین ورقهای موجود در بازار است. از جمله ویژگیهای این محصول میتوان به سبک بودن و ایمنی بالا در برابر زلزله، مقرون به صرفه بودن، عدم تغییر رنگ و شکل، در مقابل شرایط جوی و مقاوم در برابر رطوبت آب و هوا اشاره کرد.
* ورق رنگی طرح سفال پالرمو
سفال پالرمو از دیگر انواع ورقهای رنگی است که نصب سریع و راحتی دارد. این نوع ورق مقاومت خوبی در برابر ضربه و نور داشته و جهت استفاده در پوشش ساختمان ها و ویلاها مناسب است.
* ورق رنگی طرح ذوزنقهای
این نوع ورقها با توجه به ویژگیهای خود، برای سقفهای شیروانی و دیوارهای سوله استفاده میشوند. مقاومت بالا، نصب راحت و سریع و همچنین قیمت مناسب این نوع ورق از مزیتهای آن به شمار میرود.
* ورق رنگی کرکرهای یا ورق شیروانی
ورق رنگی کرکره یکی از قدیمیترین ورقهای رنگی است که در ساخت و ساز سقفهای شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد.
* ورق رنگی سینوسی
این نوع ورق که شباهت بسیار زیادی به ورق ذوزنقهای دارد، از مقاومت بالایی در برابر نور و آب برخوردار است و در ساخت سولهها و ساختمانسازی کاربرد دارند.
مراحل تولید ورق رنگی
در مراحل تولید این محصول، پس از به تولید رسیدن ورق گالوانیزه، کلافهای گالوانیزه در مرحله آمادهسازی ورق قرار میگیرند. سپس وارد مرحله پولیش سطح میشوند. این کار به جهت از بین بردن ناخالصیها و چربیها از سطح فلزات انجام میشود. پس از انجام چربی زدایی با کمک غلتکهای مخصوص، برسکاری صورت میگیرد. هدف اصلی از انجام این کار، یکنواخت کردن و صاف کردن کلیه سطوح ورق است. این عمل کمک میکند تا بتوانید با کیفیت بالاتری به رنگآمیزی ورق گالوانیزه بپردازید. پس از طی این مراحل، با استفاده از آب، ورق را شستشو میدهند و در نهایت با روش هوادهی، ورق را خشک میکنند.
قدم بعدی در تولید این ورق این است که نوعی مواد شیمیایی بر روی سطح آن پاشیده میشود که سبب میگردد مقاومت ورق در برابر خوردگی بالا برود. پس از آن نوبت به مرحله رنگآمیزی میرسد. پس از انجام رنگآمیزی، لایهای پرایمر بر روی سطح ورق زده میشود و برای پخت به داخل کوره میرود. بعد از سرد شدن ورقها، رنگ نهایی توسط غلتک روی سطح ایجاد میشود و مجددا وارد مرحله پخت رنگ میگردد. محصول نهایی با ویژگیهایی مانند مقاومت خوردگی بالا و شکل پذیری عالی تولید میشود.
نتیجه گیری
در این مطلب به صورت کامل در مورد ورق رنگی گالوانیزه، کاربرد و ویژگیهای آن صحبت کردیم. همانطور که گفتیم؛ این محصول دارای انواع متفاوتی است که هر کدام کاربرد گستردهای در صنعت دارند. آهن نجومی که یکی از مورد اعتمادترین فعالان فروش آهنآلات است، انواع ورق رنگی و محصولات فلزی دیگر را با بهترین کیفیت و قیمت مصوب اتحادیه به فروش میرساند. این مجموعه با عرضه انواع تجهیزات ساختمانی، آماده خدمترسانی به شما مشتریان عزیز است. جهت خرید و اطلاع از قیمت محصولات مورد نظر خود، با کارشناسان فروش آهن نجومی تماس حاصل فرمایید.