هفته گذشته به بررسی دقیق قیمت ورق الات پرداختیم. امروز قصد داریم به تغییرات قیمت ورق آلات هفته چهارم اردیبهشت بپردایم. در دیدگاه کلی در یکی دو ماه گذشته قیمت محصولات فلزی در ایران و دنیا بسیار کاهشی بوده است. نرخ معاملاتی برای شمش تا 550 دلار هم شنیده شده ولی حجم معاملات زیادی دیده نشده است. با این حساب تولید کننده شمش مجبور است میزان تولید را پایین بیاورد یا محصولاتش را در همین قیمتها بفروشد.
چند فاکتور ممکن است روند کاهشی قیمت را دستخوش تغییر کند. از موارد تأثیرگذار میتوان به واریز یکشبه ۲۳هزار میلیارد تومان یارانه توسط دولت اشاره کرد. (که مردم در طی یک هفته آن را خرج کردهاند.) بدین ترتیب حجم نقدینگی و سرعت گردش بالا میرود که امری تورمزا است. برای جلوگیری از این اتفاق دولت باید حجم پول و عملکرد بانک ها را به شدت کنترل کند که موجب رکود میشود. از طرفی دولت باید اوراق قرضه را نیز بازپرداخت کند و برای بازپرداخت اوراق و هزینههایش باید درآمد ارزی داشته باشد که دولت ها آن را از صادرات به دست میآورند. با توجه به عوارض صادرات و تحریمهایی که هستیم این امر کمی سخت به نظر میرسد.
در تاریخ 29 اردیبهشت بازار فولاد با شوک اخبار روسی مواجه شد. روسیه به دلیل تحریمهایی که با آن مواجه شده است مجبور شده تا تخفیفهای ۱۵ تا ۲۰ درصدی برای صادرات فولاد در نظر بگیرد و به دلیل عوارض سنگینی که ما برای صادرات فولاد در کشور داریم، قیمت صادرات فولاد کشور روسیه نسبت به ایران ارزانتر شده است در نتیجه مشتریان بزرگ فولاد ایران مانند چین، افغانستان، تایلند و کره جنوبی فولاد مورد نیاز خود را به روسیه سفارش دادهاند. اینکه در هفته آتی قیمت محصولات فولادی چطور تغییر کنه به میزان صادرات، نرخ داخلی دلار، قیمت شمش فولاد در بازار جهانی، میزان تولیدات کارخانههای داخلی، قطعی یا عدم قطعی برق کارخانهها و … بستگی دارد.
احتمالات تغییر قیمت محصولات فولادی
تغییر قیمت محصولات فولادی اگر بخواهیم فقط صادرات در نظر بگیریم: (چند احتمال وجود دارد)
۱- با توجه به این خبر ممکن است بهطور خودکار کارخانهها تولیداتشان را کم کنند. از طرفی قطعی برق هم پیشرو هست که بازهم باعث کاهش تولیدات داخلی میشود. بنابراین درست است که صادرات کمتر شده اما تولید هم کمتر خواهد شد. همین باعث میشود تغییر چندانی در قیمتها ایجاد نشده و صرفاً کمی بازار راکد شود تا مجدد قیمت به حد تعادلی خریدار و فروشنده برسد. یعنی مازاد تولید و عرضه بالا نداشته باشیم که قیمت کاهش پیدا کند.
۲- اگر کارخانهها تولیداتشان کم نکنند چون صادرات کم شده میزان موجودی انبارها زیاد خواهد شد. بنابراین مجبور به کاهش قیمت خواهند بود… این کاهش قیمت شاید در حدی باشد که مجدد صادرات هم قیمت روسیه انجام شود.
۳- از طرفی هم ممکن است دولت عوارض صادرات فولاد رو حذف کند تا مجدد صادرات رونق بگیرد چون صادرات با سود کمتر بهتر از سود صفر هست.
تغییر قیمت محصولات فولادی حال با توجه به نرخ جهانی شمس فولاد
طبق تصویری که مشاهده میکنید قیمت شمش فولاد به سقف تاریخی قیمتی خودش رسیده به همین دلیل امکان کاهش قیمت و نوسان در همین محدوده تا یکی دو هفته آینده وجود دارد. شمش فولاد در اوج تاریخی قرار گرفته و در هفته گذشته به 16.3 میلیون تومان بر هر تن رسیده. محدوده قیمتی 16.4 میلیون تومان سقف تاریخی و بالاترین نرخی است که شمش فولاد تا به حال به خود دیده و حالا با افزایش نرخ جهانی و همچنین رشد مجدداً نرخ ارز شاهد عبور نرخ شمش از این قیمت ها هستیم.
مبنای دلاری شمش در بازار آزاد بدون احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده حدود 649 دلار قرار دارد که با کسر مالیات نرخ شمش 591 دلار خواهد شد. در حالی که آخرین نرخ شمش صادراتی ایران نیز در نزدیکی همین سطوح و حدود 600 دلار تعیین شده است. بنابراین با توجه به افت نرخ شمش صادراتی ایران، نرخ داخلی افت کمتری را تجربه کرده که به دلیل رشد نرخ ارز بوده است.
میانگین نرخ شمش در سه ماه گذشته به 15.6 میلیون تومان رسیده. علاوه بر این، میانگین فصل بهار 1401 تا به امروز 16.1 میلیون تومان بوده که 14.2 درصد بالاتر از میانگین نرخ سال 1400 است.
تغییر قیمت محصولات فولادی با توجه به نرخ دلار
هفته گذشته نوسانات بالایی برای نرخ دلار و افزایش نرخ دلار داشتیم. این هفته احتمالاً قیمت دلار همین حدود ۳۰.۰۰۰ تومان باشد. (بدون خبر سیاسی_اقتصادی خاصی) بنابراین این مورد را میتوانیم ثابت در نظر بگیریم.
بنابر تمامی این اطلاعات میتوان گفت در یک تساوی تقریبی قرار داریم که سمت کاهش قیمت هیجانی محصولات فولادی به خاطر اخبار کمی سنگینتر هست.
گزارش تغییرات قیمت ورق استیل در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401
در این هفته قیمت ورق استیل 9/4 درصد به ارزش 64.220 ریال کاهشی بود. باتوجه به شوک ناشی از خبر قیمت صادرات فولاد روسیه، برای هفته آتی نوسانهایی در جهت کاهش قیمت پیشبینی میشود.
گزارش تغییرات قیمت ورق روغنی در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401
قیمت ورق روغنی از ابتدای این هفته 5/2 درصد به اندازه 27.519 ریال کاهشی بود.
گزارش تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401
قیمت ورق گالوانیزه در این هفته با افزایش کمی همراه بود. این افزایش قیمت 8/0 درصدی تقریباً در روزهای آخر معاملاتی رخ داد.
گزارش تغییرات قیمت ورق سیاه در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401
از بین تمامی محصولات مورد بررسی بیشترین کاهش قیمت مربوط به ورق سیاه بود. ورق سیاه در این هفته 7.812 ريال معادل 3 درصد کاهشی بود.
گزارش تغییرات قیمت ورق آلومینیوم در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401
در ابتدای هفته مورد بررسی قیمت آلومینیوم معادل هفته قبل بود و نوسانی نداشت اما از روز سوم هفته دچار ریزش 5/2 درصدی شد.
در بازرگانی نجومی تلاش میشود همگام با گسترش و توسعه آهنآلات به بررسی و تحلیل اقتصادی در ابتدای هر هفته بپردازیم تا بتوانید در کمترین زمان تحلیل بر آنچه گذشت داشته باشید. در این مقاله بر اساس دادههای اقتصادی به بررسی تغییرات قیمتی ورق استیل، ورق روغنی، ورق گالوانیزه، ورق سیاه و ورق آلومینیوم در هفته چهارم اردیبهشت ماه سال 1401 پرداخته شد که توسط ریحانه فرازی تحلیلگرِ اقتصادیِ شرکت تحلیل شده است.
بازرگانی نجومی از موفقترین فروشندگان انواع ورق آلات صنعتی و ساختمانی در استان خراسان رضوی و شهر مشهد هست. با توجه به عملکرد موفق این مجموعه در استان خراسان رضوی، تصمیم بر آن گرفتیم که محصولات خود را به دیگر شهرهای ایران نیز ارسال نماییم. ارسال انواع ورق آلات به تمام نقاط ایران و محل مورد نظر مشتریان گرامی از طریق باربری مورد اطمینان، امکان پذیر است و هزینه باربری بنا به مسافت متفاوت خواهد بود. منتظر پیشنهادهای شما هستیم. ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید تا بهروز باشید.
تولید شده در تیم محتوای بازرگانی نجومی.