تفاوت تیرآهن وارداتی و داخلی چیست؟ آیا تیرآهنهای وارداتی از لحاظ کیفیت سطح بالاتری دارند؟ کدامیک برای خرید بهترند؟ قیمت تیرآهن وارداتی چه تفاوتی با تیرآهن داخلی میکند؟ با توجه به اهمیت تیرآهن در این مطلب از سایت بازرگانی نجومی قصد داریم شما را با انواع این محصول و تفاوت بین نوع وارداتی و داخلی و سوالهای بالا آن آشنا کنیم.
مهمترین و اصلیترین بخش در فنداسیون و اسکلت هر ساختمانی تیرآهنها هستند به همین دلیل کیفیت و استحکام این محصول در واقع یه معنای مقاومت و استحکام ساختمان است. هرچه تیرآهن مورد استفاده در سازه کیفیت و استقامت بیشتری داشته باشد ساختمان دارای فنداسیون مقاومتری است.
این محصول توسط کارخانههای زیادی در ایران تولید میشود اما در کنار این تولید این محصول توسط تولید کنندگان ایرانی انواع مختلف و باکیفیت وارداتی نیز در بازار عرضه میشوند که برای خریدی بهتر و دقیقتر داشتن اطلاع دقیق و کامل از انواع این محصول و تفاوتهای آنها ضروری است. اگر قصد تهیه این محصول را دارید برای شناخت بیشتر با انواع آن تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
انواع تیرآهن داخلی
کارخانههای مختلفی در ایران به تولید این محصول میپردازند که تیرآهنهای تولید شده توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان دارای بالاترین سطح استاندارد است و تولیدات دیگر کارخانهها براساس استانداردهای این کارخانه تولید میشوند. علاوه بر کارخانه ذوب آهن برندهای دیگر تولیدکننده تیرآهن مانند تیرآهن اهواز، فایکو، ظفر بناب و فولاد کرمانشاه نیز دارای استاندارد بالایی هستند که برای استفاده در پروژههای عمرانی مختلف میتوانند کارآمد باشند.
جهت مطالعه مقاله بهترین تولیدکنندگان تیرآهن داخلی اینجا کلیک کنید.
تولید کنندگان داخلی تیرآهن
- کارخانه اهواز: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16 و 18 میشود.
- کارخانه ناب تبریز: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16 و 18 میشود.
- کارخانه فولاد اشتهارد: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14 و 16 میشود.
- کارخانه فولاد کرمانشاه: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14 و 16 میشود.
- کارخانه فولاد ماهان: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16 و 18 میشود.
- کارخانه جهان فولاد غرب: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14 و 16 میشود.
- کارخانه ظفر بناب: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16، 18 و 20 میشود.
- کارخانه فایکو: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16، 18، 20، 22 و 24 میشود.
- کارخانه آریان فولاد: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16، 18، 20 و 22 میشود.
- کارخانه صنعتی فولاد ایران: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16 و 18 میشود.
- کارخانه ماهکار اشتهارد: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16، 18 و 20 میشود.
- کارخانه احرامیان یزد: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 14، 16ف 18، 20، 22 میشود.
- کارخانه ذوب آهن اصفهان: سایز تیرآهن تولیدی این مجموعه شامل 12، 14، 16، 18، 20، 22، 24، 27 و 30 میشود.
همانطور که گفتیم تولدات ذوب آهن به عنوان برترین تیرآهن تولید داخلی به شمار میرود هم از لحاظ کیفیت و هم از نظر استانداردهای محصول همچنین بیشترین تنوع در ابعاد را دارد. تولیدات ذوب آهن به عنوان مرجعی برای دیگر تولید کنندگان این حوزه به شمار میرود اما تولیدات سایر کارخانههای داخلی از نظر قیمت از محصولات این برند ارزانتر هستند.
انواع تیرآهن وارداتی
قبل از اشاره به تفاوت تیرآهن وارداتی و داخلی نیاز است تیرآهنهای وارداتی را بهتر بشناسیم. تیرآهنهای وارداتی ویژگیها و مشخصههای خاصی دارند و با شناخت این ویژگیها به راحتی قابل شناسایی هستند. تیرآهنهای وارداتی را بر اساس استاندارد و ساختار آنها به سه دسته کلی تقسیم میکنند.
تیرآهن IPE
این تیرآهنها دارای استاندارد اروپایی بوده و شبیه حرف انگلیسی L هستند که به نام تیرآهن معمولی نیز شناخته میشوند و به راحتی در دسترس قرار دارند. این تیرآهن دارای ضخامت یکسانی در ابتدا و انتهای آن بوده و بیشترین کاربرد را در بازارهای داخلی دارد. تیرآهنهای تولید کره مطابق با این استاندارد تهیه میشود و برای ساخت آن از فولاد ST37 ساخته میشوند که دارای کیفیت بسیار بالایی نیز میباشد. تیرآهنهای ترک نیز بر اساس این استاندارد تولید میشوند که دارای تنوع بیشتری در سایز و وزن کمتری نسبت به تیرآهنهای داخلی هستند.
تیرآهن INP
این نوع تیرآهنها که از کشورهای چین و روسیه وارد میشوند از نظر ساختار شبیه تیرآهنهای نوع IPE بوده و شکل ظاهری آنها نیز شبیه L انگلیسی است. اما تفاوتی که با نوع IPE دارند در ضخامت بالهای آن است که در ابتدا نازکتر و در انتهای آن افزایش مییابد، در واقع برخلاف نوع IPE بالهای این تیرآهن ناموازی است. کشور روسیه این محصول را مطابق با استاندارد ملی این کشور GOST و با روش نورد گرم تولید میکند.
نکته جالب توجه این است که اخیرا برخی از تولید کنندگان داخلی نیز به تولید این محصول به صورت گسترده پرداختهاند و تامین کننده بخشی از نیاز بازار داخلی هستند.
تیرآهن H (هاش)
این نوع تیرآهن را معمولا از کشورهای چین و روسیه وارد کشور می کنند که شکل ظاهری آن مانند حرف H انگلیسی است و بر اساس استانداردهای اروپایی تولید میشود. واردات این نوع تیرآهن در مقایسه با دو نوع دیگر بسیار بالاتر است. در ایران تنها دو کارخانه فایکو و ذوب آهن قادر به تولید این نوع تیرآهن و در سایزهای محدود هستند به همین دلیل برای پاسخ به نیازهای بازار واردات آن بیشتر است. سایز این نوع تیرآهن بین 10 الی 100 سانتی متر و از نظر وزن نیز دارای دو نوع سبک و سنگین هستند.
با توجه به مطالبی که گفته شد میتوان پی برد که اکثر تیرآهن های وارداتی تیرآهنهای چین، ترک، کره و روس هستند. معمولا تیرآهنهای وارداتی سایزهایی دارند که تولید کنندگان داخلی قادر به تولید آن نباشند.
تفاوت تیرآهن وارداتی و داخلی
بین تیرآهنهای وارداتی و داخلی تفاوتهایی در وزن و نوع استاندارد و ابعاد آن وجود دارد. معمولا تولیدکنندگان داخلی از ابعاد و اندازه متناسب با استاندارد داخلی کشور برای تولید استفاده میکنند اما اخیرا برخی از تولید کنندگان به صورت گسترده اقدام به تولید تیرآهن بر اساس استانداردهای اروپایی کردهاند. اما به طور کلی تفاوتهای این تیرآهنها شامل موارد زیر میشود.
1- استاندارد تولید تیرآهن
اولین تفاوت تیرآهن وارداتی و داخلی در استاندارد تولید آنها است البته به جز کارخانه ذوب آهن اصفهان که تولیدات خود را بر اساس جدول اشتال و مطابق استاندارد اروپایی تولید میکند سایر کارخانه از استاندارد داخلی برای تولید استفاده میکنند.
2- سایز تیرآهن
یکی دیگر از عمدهترین تفاوتهای بین تیرآهن داخلی و وارداتی در سایز آن میباشد. کارخانههای تولیدکننده تیرآهن در داخل کشور این محصول را در سایزهای بین 12 تا 30 عرضه میکنند که برای تهیه این محصول در سایز 8 و 10 همچنین بالاتری از 30 باید حتما به سراغ تیرآهنهای وارداتی رفت.
3- وزن تیرآهن
تیرآهنها در وزنهای متفاوتی تولید میشوند که طبیعتا هر چه وزن آن به جدول اشتال نزدیکتر باشد دارای کیفیت بالاتری هستند. در بین تولید کنندگان داخلی تنها کارخانه ذوب آهن اصفهان تیرآهن مطابق با این استاندارد را تولید میکند. اما تیرآهنهای وارداتی معمولا مطابق با این استاندارد هستند و تنها تیرآهن ترک دارای وزن سبکتری میباشد. با توجه به این مطلب میتوان پی برد که علت گرانتر بودن قیمت تیرآهن ذوب آهن وزن بیشتر آن است.
4- نوع تیرآهن
همانطور که در بالا اشاره کردیم تیرآهنها دارای انواع مختلفی هستند، تولید کنندگان داخلی تیرآهنهای نوع IPE و در حجم پایینتری نوع IPB (H) را تولید میکنند اما تیرآهنهای وارداتی علاوه بر این دو نوع شامل نوع INP نیز میشوند. تیرآهن INP پرفروشترین نوع تیرآهن در باراز است که از نظر شکل ظاهری شبیه تیرآهنهای IPE هستند اما ضخامت بالهای آن کمتر و نامساوی است. به طور کل میتوان گفت که تیرآهنهای نوع INP و نوع IPB (هاش) بیشترین حجم تقاضا را در بازار دارند و در نتیجه واردات آنها بیشتر است.
5- قیمت تیرآهن
قیمت مقاطع فولادی و از جمله تیرآهن بر اساس عوامل مختلفی تغییر میکنند که از آن جمله میزان عرضه و تقاضا و نوسانات بازار ارز است. این نوسانات بر روی قیمت تیر آهن موجود در بازار تاثیر مستقیم دارند. قیمت تیرآهنهای وارداتی متاثر از نوسانات بازار ارز، تعرفههای واردات گمرک و هزینههای حمل و نقل است و غالبا گرانتر از تیرآهنهای داخلی هستند.
خرید از بازرگانی نجومی
با توجه به اینکه تیرآهن به عنوان یکی از مهمترین و اصلیترین مقاطع فولادی به شمار میرود به همین دلیل آشنایی با این محصول و همچنین شناخت انواع تیرآهن اهمیت زیادی دارد. همانطور که مطرح شد تیرآهنهای موجود در بازار در دو نوع تولید داخلی و وارداتی هستند. اما این دونوع تیرآهن دارای تفاوتهای خاصی از جمله استاندارد تولید، نوع، وزن، سایز و قیمت هستند که در این مطلب به بیان این تفاوتها پرداختیم. از آنجایی که تیرآهن نقش بسیار مهمی در سازه ساختمانی دارد آشنایی با ویژگیهای محصول مورد نیاز برای سازه مورد نظر بسیار حائز اهمیت است.
یکی دیگر از تفاوت تیرآهن وارداتی و داخلی در قیمت آن است و با توجه به اینکه قیمت مقاطع فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تغییرات قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، برند و کارخانه تولیدکننده آن قرار دارند آگاهی از آخرین نرخ این محصول در بازار قبل از خرید میتواند برای شما بسیار مهم باشد. برای این منظور میتوانید از طریق سایت بازرگانی نجومی از آخرین نوسانات قیمت آن در بازار مطلع شوید. همچنین این مجموعه با همکاری کارشناسان و مشاورین خود آماده پاسخگویی به سوالات احتمالی شما در مورد قیمت و نوع محصول مورد نظرتان میباشد.