اخبار شرکت

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

امروزه در ساختمان‌سازی‌ها از مقاطع فولادی بسیار مهمی استفاده می‌شود که هر کدامشان کاربرد و ویژگی‌های متعددی دارند. یکی از پر‌کاربرد‌ترین این محصولات، ناودانی‌ها هستند. در رابطه با این محصول باید گفت که از نظر وزن، روش تولید و حتی شکل ظاهری، از انواع مختلفی برخوردار است. توجه داشته باشید که ناودانی‌ها از نظر وزنی که دارند به دو دسته سبک و سنگین تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه این مقاله از وب سایت بازرگانی نجومی قصد داریم کلیه تفاوت‌های دو نوع ناودانی سبک و سنگین را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

در تعریف ناودانی باید گفت که نوعی مقطع فولادی به شکل یو انگلیسی است که معمولا از أنواع مختلف نورد بیلت‌ با جنس فولاد کربنی تولید می‌شود. در رابطه با شکل ظاهری این محصول نیز می‌توان گفت که از یک بخش افقی و دو بال عمودی مجزا طراحی و تشکیل شده و معمولا در دو نوع ساده و مشبک به بازار عرضه و تقاضا وارد می‌شود.

همان طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، کلیه ناودانی‌ها از لحاظ وزن به دو گروه سبک و سنگین دسته‌بندی شده‌اند که در ادامه هرکدام از آن‌ها را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

مشخصات ناودانی

اگر بخواهیم در مورد مشخصات کلی و مشترک ناودانی‌ها صحبت کنیم، می‌توانیم به مشخصات وزنی و ابعادی آن‌ها اشاره داشته باشیم که در استاندارد جهانی دی آی ان ۱۰۲۶ و همچنین استاندارد ۴۴۷۷ ملی ایران ثبت شده است.

به طور کلی می‌توان گفت که ناودانی به دو فرم ۶ متری و ۱۲ متری به بازار عرضه می‌شود. لازم به ذکر است که سایز این محصولات براساس اندازه قسمت جان آن‌ها مشخص می‌گردد. برای مثال ناودانی‌هایی با سایز ۱۲ متر را با طولی به جان ناودانی ۱۲۰ میلی متر و یا ۱۲ سانتی متر می‌نامند.

ناودانی سبک

ناودانی سبک

همان طور که از عنوان این نوع ناودانی پیداست، در جدول استاندارد اشتال، نسبت به ناودانی‌های سنگین از وزن بسیار کمتری برخوردار است. به عبارت دیگر وزن این نوع ناودانی‌ها در جدول استاندارد آن‌ها بسیار کمتر معرفی می‌شود.

از جمله کشورهای تولید‌گننده این محصول ایران و روسیه هستند که ناودانی‌های سبک را به میزان بسیار زیاد تولید و صادر می‌کنند. معمولا اکثر ناودانی‌های تولیدشده در ایران به صورت سبک هستند.

گفتنی است که از نظر نوع استاندارد تولید، این نوع ناودانی‌ها نسبت به کلیه استانداردهای مربوط به ناودانی‌های نوع سنگین، بسیار متفاوت‌ بوده و قیمتشان هم نسبت به نوع سنگین کمتر است.

توجه داشته باشید که از ناودانی‌های سبک در ساختمان چارچوب‌هت، صنایع مختلف دریایی، پایه انواع ماشین‌آلات، اسکلت ماشین‌‌های سنگین و همچنین ترمیم کلیه بناهای معماری استفاده می‌شود.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

ناودانی سنگین

ناودانی‌های سنگین از نظر وزن با جدول اشتال کاملاً تطابق دارد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که وزن و ابعاد این نوع ناودانی‌ها با استانداردهای موجود در جدول مهندسی کاملا برابر است.

گفتنی است که این نوع ناودانی نیز در کشور ایران تولید شده و گاهی از برخی کارخانه‌های واقع در اروپا نیز وارد بازار می‌شود. توجه داشته باشید که این نوع ناودانی‌ها به راحتی از شرکت‌های معتبر در حال فعالیت در زمینه‌ خرید و فروش آهن‌آلات قابل خریداری‌اند.

لازم به ذکر است که کلیه ناودانی‌های سنگین از لحاظ کاربرد با ناودانی‌های سبک تفاوت‌های اساسی دارند. همچنین اینکه از ناودانی‌های نوع سنگین در ساخت خر‌دا، بادبند و ستون استفاده می‌شود. تمامی خریداران جهت خرید أنواع مختلف ناودانی‌های سبک و سنگین، باید ابتدا از تفاوت‌های آن‌ها مطلع شوند تا بتوانند انتخابی درست و دقیق داشته باشند. همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، مهم‌ترین تفاوت‌ ناودانی‌های سبک و سنگین در وزن آن‌هاست.

انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری

به طور کلی می‌توان گفت که ناودانی‌ها از روش‌های فابریک، پرسی و همچنین نورد سرد و گرم تولید می‌شوند. لازم است بدانید که در روش فابریک این محصول از همان ابتدا به شکل ناودانی از خط تولید خارج می‌شود.

کلیه ناودانی‌ها از نظر شکل ظاهری نیز به دو دسته ساده و مشبک تقسیم شده‌اند که روش تولید هر کدام کاملا متفاوت است:

  • ناودانی‌های ساده: در روش تولید ناودانی ساده با استفاده از یک سری ورق‌های گالوانیزه خاص و به کمک روش نورد گرم و یا سرد محصول نهایی تولید می‌شود. گفتنی است که از ناودانی‌های ساده در پروژه‌های مختلف شهری نظیر ساخت پل‌های باربر استفاده می‌شود.
  • ناودانی‌های مشبک: این نوع ناودانی‌ همچون ناودانی‌های نوع قبلی به روش نورد گرم و گاهی سرد و به کمک برخی ورق‌های گالوانیزه خاص از نوع گرم طراحی و تولید می‌شوند. استفاده از این نوع ناودانی‌ها فقط به حوزه‌ ساختمانی ختم نشده، بلکه در تمامی پروژه‌های عمرانی، ترمیم هرگونه بناهای معماری و همچنین مصارف صنعتی به طور گسترده استفاده‌ می‌شود. نا‌گفته نماند که این محصولات در ساخت پایه ماشین‌آلات صنعتی، تشکیلات گوناگون دریایی، اسکلت کامیون‌ها و … نیز به کار برده می‌شوند.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

بررسی تفاوت ناودانی سبک و سنگین

حال سوال اصلی اینجاست که تفاوت ناودانی‌های سبک و سنگین در چیست. توجه داشته باشید که پاسخ به این سوال باعث می‌شود که شما عزیزان حین خرید محصول مد‌نظرتان دچار سردرگمی نشوید. موارد ذکر شده در پایین از مهم‌ترین تفاوت‌های دو نوع ناودانی سبک و سنگین هستند:

  • معمولا استانداردهای خاصی که برای هر کدام از این محصولات در حین طراحی و تولید در نظر گرفته می‌شود کاملا متفاوت است. به این صورت که در طراحی و تولید ناودانی‌های نوع سبک از استاندارد ویژه روسی با عنوان GOST 8240 استفاده می‌شود ولی در تولید ناودانی‌های نوع سنگین، استاندارد به کار رفته، استانداردی اروپایی با عنوان DIN EN 1026-1  است.
  • معمولا قیمت نهایی ناودانی‌های سبک به دلیل اینکه وزن کمتری دارند، پایین‌تر از قیمت ناودانی‌های سنگین است.
  • دقت فرمایید که ابعاد و وزن هرکدام از ناودانی‌ها با یکدیگر متفاوت است. بدین صورت که وزن ناودانی‌های سبک، کمتر از جدول وزن اشتال می‌باشد.
  • هر کدام از ناودانی‌های سبک و سنگین از کاربردهای جداگانه‌ای برخوردار هستند.
  • نحوه‌ی تولید ناودانی‌های سبک و سنگین نیز بایکدیگر متفاوت است، چراکه نحوه تولید ناودانی‌های نوع سنگین فقط به صورت نورد گرم است.

لازم است بدانید که قیمت ناودانی‌های سبک و سنگین بر اثر عوامل متعددی نظیر وزن مشخص می‌شود.

ناودانی سبک و سنگین

قیمت ناودانی‌های سبک و سنگین

در رابطه با قیمت نهایی ناودانی‌ها نیز باید گفت که همانند دیگر مقاطع فولادی از نوسانات خاصی برخوردار بوده و معمولا در هر زمان ثابت نیست. معمولا علت این امر تاثیر‌پذیری قیمت آن‌ها از عوامل متعدد نظیر میزان عرضه و تقاضا در بازار، قیمت مواد اولیه، میزان تحریم‌ها و … می‌باشد.

البته کاملا واضح است که ناودانی‌های نوع سنگین به دلیل داشتن وزن بیشتر نسبت به ناودانی‌های نوع سبک از قیمت بالا‌تری برخوردارند.

کارخانه‌های تولید ناودانی

از جمله مهم‌ترین مواردی که کلیه افراد فعال در حوزه‌ آهن‌آلات حتما باید به آن توجه کافی داشته باشند، فهرست برترین کارخانه‌های تولید ناودانی است. توجه داشته باشید که از طریق نام کارخانه‌ تولیدکننده‌ این محصول، می‌توان به راحتی میزان کیفیت و استانداردهای موجود در آن را مشخص نمود.

به طور کلی باید گفت که دو ویژگی قیمت و کیفیت ناودانی‌ها به کارخانه‌ سازنده‌ آن‌ها بستگی دارد. در ادامه سعی داریم داریم برخی از بهترین و شناخته‌ شده‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده‌ ناودانی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا بتوانید به شناخت کامل‌تری نسبت به این محصول برسید و با آگاهی بیشتری برای خرید آن اقدام نمایید. از جمله مهم‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده‌ ناودانی سبک و سنگین در کشور عبارتند از:

  • شرکت فایکو
  • شرکت فولاد ناب تبریز
  • شرکت فولاد کوهپایه
  • شرکت صنایع فولاد توس
  • شرکت ذوب آهن اصفهان
  • شرکت صنایع فولاد مگا استیل
  • و …

خرید ناودانی

خرید از بازرگانی نجومی

در مقاله بالا تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا در رابطه با تفاوت‌های ناودانی سبک و سنگین صحبت کنیم. با توجه به مطالب ذکر شده در بالا می‌توانیم به این نتیجه برسیم که کلیه ناودانی‌ها اعم از سبک و سنگین از جنبه‌های مختلف نظیر ویژگی، وزن، ابعاد، روش تولید و … دارای تفاوت‌های اساسی با یکدیگر هستند. بنابراین باید گفت که سعی کنید پیش از هرگونه انتخاب و یا خرید ناودانی، از تفاوت أنواع مختلف این محصول اطلاعاتی صحیح داشته باشید. این کار باعث می‌شود که تا حدودی از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری کرده و تا حد امکان به طول عمر سازه خود بیفزایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه می‌توانید به وب سایت رسمی بازرگانی نجومی به آدرس زیر مراجعه کنید. همچنین اینکه می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در پایین صفحه، تمامی سوالات و ابهامات مد‌نظرتان را از کارشناسان مجرب این مجموعه بپرسید. در نتیجه با خیالی راحت محصولات مورد نیاز خود را با بالا‌ترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت از این نمایندگی خریداری کنید. از توجه شما عزیزان، سپاس‌گزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *