اخبار شرکت

راهنما خرید لوله فولادی

راهنما خرید لوله فولادی

لوله، یکی از محصولات پرکاربرد و بسیار فروش در بازار فولاد و آهن است. لوله فولادی ویژگی‌ها، مزایاها، انواع و کاربردهای مختلفی دارد که با توجه به آن، در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما در این مقاله در وب سایت آهن نجومی با راهنمای خرید لوله فولادی آشنا خواهید شد. برای یک خرید مطمئن لازم است شما با کارخانه‌های تولید این لوله‌ها و اینکه چه اطلاعاتی باید در خصوص ظاهر و ساختار آنها بدانید آشنا شوید. ما در این مقاله تلاش کردیم که مجموع این اطلاعات را به طور مختصر و مفید در اختیار شما قرار دهیم.

با ما همراه باشید.

 لوله فولادی چیست؟

لوله فولادی، یک مقطع فولادی توخالی است که برای انتقال انواع گازها و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دو دسته تقسیم می شود:

  1. درزدار ((Welded pipe: شامل لوله درز مارپیچ (اسپیرال) و درز مستقیم است. این لوله، در تست انتقال آب و گاز کاربرد دارد و به علت داشتن خط جوش طولی، در برابر خوردگی آسیب‌پذیری بیشتری دارد.
  2. بدون درز( (Seamless pipe: شامل لوله های مانیسمان و سبک و سنگین(گوشتدار) می‌شود که به علت یکدست بودن، در انتقال سیالات پرفشار، نسبت به آسیب‌ها مقاوم‌تر است.

کاربرد لوله‌های فولادی

راهنمای خرید لوله فولادی

لوله‌های فولادی را در مصارف مختلف صنعتی و ساختمانی به کار می‌گیرند که در زیر آنها را نام می‌بریم:

  • انتقال سیالات و مایعات سبک و پرفشار
  • انتقال آب و گاز
  • لوله‌های شوفاژ
  • تاسیسات لوله‌کشی حرارت مرکزی
  • تهویه مطلوب و مطبوع
  • انتقال گاز شهری برای مصارف خانگی
  • ساخت حصار و داربست
  • حفاظ و انواع جک

نکات مهم و راهنمای خرید لوله فولادی

توجه به یک سری نکات در هنگام خرید لوله فولادی، می‌تواند شما را در انتخاب یک محصول مناسب و باکیفیت راهنمایی کند. این نکات شامل موارد زیر است:

  1. سایز لوله

لوله‌ها دارای دو قطر داخلی و خارجی هستند که قطر خارجی، بر فضای بیرون آن و قطر داخلی بر حجم انتقال مایعات و سیالات موثر است. باید توجه کرد قطر واقعی این لوله‌ها از قطر اسمی آن‌ها بیشتر است. واحد اندازه‌گیری سایز لوله‌های فولادی اینچ(inch) و میلیمتر(mm) است.

  1. ضخامت لوله

فاصله قطر خارجی تا قطر داخلی را ضخامت یا رده می‌نامند. این ضخامت به عواملی نظیر مواد اولیه تولید، مراحل ساخت و در آخر پوشش‌هایی که بر روی این لوله‌ها اعمال می‌کنند، بستگی دارد.

  1. تست لوله

در اکثر شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی، بعد از تمام شدن مراحل نهایی، لوله را تست کرده تا نواقص و معایب آن مورد بررسی قرار بگیرد. به این لوله‌ها، تست شده می‌گویند که این مرحله در کیفیت و نتیجه نهایی بسیار تاثیرگذار است. لوله‌های درزدار با روش هیدرواستاتیک و بدون درز، با روش تست کششی و سختی، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

خرید لوله فولادی

  1. قیمت لوله

یکی از مهم‌ترین پارامترهای خرید خوب قیمت مناسب است. در کنار توجه به کیفیت مطلوب، همیشه قیمت هم بحث چالش برانگیزی برای افراد بوده است. پس در هنگام خرید، کیفیت و قیمت را با هم بسنجید تا به یک انتخاب درست دست پیدا کنید.

برای اطلاع دقیق از قیمت‌های موجود در بازار می‌توانید با کارشناسان ما در وب سایت آهن نجومی تماس بگیرید.

  1. طبقه بندی

این لوله‌ها بر اساس شیوه جوشکاری و همچنین نوع و میزان آلیاژ استفاده شده و آزمایشات گوناگون، به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • PSL1: دارای حساسیت کمتری نسب به گروه دوم، سایز این لوله ها بین 4/0 الی 80 اینچ
  • PSL2: دارای استحکام کششی و تنش تسلیم بیشتر، سایز بین 5/4 الی 80 اینچ

 محل تحویل سفارش

در بسیاری از موارد سفارش محصول، مسئله تحویل بار و قیمت حمل آن برای بعضی مشکل‌ساز بوده است. پس در هنگام سفارش به فاصله انبار و محل تحویل و حجم بار توجه فرمایید تا هزینه اضافی بابت این مسئله پرداخت نفرمایید.

روش ساخت لوله‌های فولادی

راهنما خرید لوله فولادی

یکی از کارهای تشخیص لوله با کیفیت، اطلاع از روش ساخت آن است که به طور مختصر به آن می‌پردازیم.

روش‌های ساخت این لوله‌ها به دو صورت زیر است:

  • جوشکاری

در این روش ورقه‌های فولادی به دور یک قالب پیچیده شده و توسط لحیم‌کاری یا همان جوش، به یکدیگر وصل شده‌اند. این دسته دارای قیمت مناسب‌تر و استحکام کمتری هستند. به لوله‌هایی که در این روش ساخته می‌شوند، لوله‌های درزدار می‌گویند.

  • قالب خمیری یا بدون درز

در این روش، فولاد داغ را در قالب قرار می‌دهند تا شکل لوله موردنظر به وجود بیاید. در روش قالب خمیری، از جوش یا درز استفاده نمی‌شود. همچنین قیمت این دسته گران‌تر بوده و کیفیت بالاتری دارند. به این لوله‌های حاصل از این فرایند، بدون درز می‌گویند که بهترین نوع آن مانیسمان است.

انواع لوله فولادی

لوله فولادی

لوله‌های فولادی بر اساس کاربرد، نوع و جنس، خواص شیمیایی و مکانیکی به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

  • لوله صنعتی: از جنس فولاد ساده کربنی است، ساخت آن از طریق فرم‌دهی ورق سیاه به صورت درزدار صورت می‌گیرد، دارای تنوع بالا و کارکرد بیشتر، جوش پذیری و ضخامت بالا و قیمت مناسب است.
  • لوله گازی: وظیفه انتقال و جابجایی گازها را دارد. در سه جنس مس، برنج و پلی اتیلن ساخته می‌شود. در دو نوع توکار و روکار تولید و عرضه می‌شود.
  • لوله گالوانیزه: پوشیده شده از فلز روی است. دارای مقاومت بالا در برابر آسیب‌های جدی و دارای دو نوع آهنی و فولادی است که قابلیت استفاده مجدد و بازیافت را دارند. نوع فولادی آنها نسبت به آهنی دارای مقاومت کمتری در برابر اسیدها است.
  • لوله مانیسمان، لوله‌های بدون‌درز: لوله‌های رده 40 و 80 متداول‌ترین نوع این لوله‌ها هستند. استفاده از نوع رده 80 در پروژه‌های دارای فشار و دمای بالا صورت می‌گیرد.
  • لوله داربستی: جز لوله‌هایی است که وظیفه نگهداری سازه و ساختمان را بر عهده دارند. در دو نوع سبک و سنگین هستند.
  • لوله اسپیرال: کاربرد در آبرسانی و گازرسانی دارد. دارای سطح صاف و یکپارچه، خاصیت مکانیکی مطلوب، شکل‌پذیری زیاد و مقرون به صرفه در زمینه اقتصادی است.
  • لوله مبلی: جز لوله‌های پرکاربرد بوده که دارای وزن کم، استقامت کششی بالا، قابلیت جوش‌کاری و نیز دارای سطح براق و شفاف است.
  • لوله جدارچاه: از انواع لوله‌های فلزی است که وظیفه مهم آن جلوگیری از تخریب چاه بوده و دارای عمر بالا و وزن و قیمت مناسب است. همچنین مقاومت خوبی را در مقابل سایش و خورندگی داراست.

سخن آخر

همانطور که تا اینجا اشاره کردیم، برای یک انتخاب درست، باید اطلاعات کافی را در مورد محصول موردنظر بدست بیاوریم تا بتوانیم خرید مطمئن و مطلوبی داشته باشیم. امیدواریم پس از خواندن این مقاله اطلاعات کافی راهنمای خرید لوله فولادی و انواع لوله‌های فولادی کسب کرده باشید. در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام می‌توانید با کارشناسان ما در وب سایت آهن نجومی تماس بگیرید. هدف ما خرید مطمئن و مطلوب شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *