برای آنکه از نمای فلزی در بناهای خود استفاده کنید، بایستی درباره صفر تا صد نمای فلزی ساختمان ها اطلاع داشته باشید. اگر احساس میکنید اطلاعات شما در این زمینه اندک است، با ما همراه باشید.
همانطور که میدانید، امروزه در صنعت ساختمانسازی توجه به نمای ساختمان بیش از پیش مورد اهمیت قرار گرفته است. به همین دلیل هر روزه شاهده بهروز شدن طرحها در نماهای ساختمانی هستیم. یکی از مهمترین چالشهایی که در این زمینه بوجود آمده و ذهن افراد را درگیر خود کرده است، پاسخ به این سوال میباشد که استفاده از کدام سبک و کدام مصالح برای ساختمان مناسبتر است؟
نماهای ساختمانی در انواع مختلف نمای آجری، نمای فلزی، نمای سنگی، نمای سیمانی، نمای شیشهای و… دستهبندی میشوند. افراد برای آنکه بتوانند به انتخاب یکی از انواع نمای ساختمانی ذکرشده بپردازند باید به عوامل مختلفی نظیر شرایط آب و هوایی، تعداد طبقات، بودجه، موقعیت جغرافیایی، سلیقه خودشان و… توجه داشته باشند. ما در این مطلب قصد داریم شما را با نمای فلزی و صفر تا صد نمای فلزی ساختمان ها آشنا سازیم.
آشنایی با نمای فلزی ساختمان
برای طراحی و اجرا کردن نمای ساختمان، از مواد گوناگونی مانند فلزات، شیشه، چوب و غیره میتوان استفاده کرد. نمای فلزی به علت آنکه دارای خواص بینظیری مانند استحکام بالا، شکلپذیری مطلوب، نصب آسانتر و چکشخوار بودن میباشد لذا توجه بسیاری از طراحان نماهای ساختمانی را به خود جلب کرده است.
کسانی که قصد استفاده از نمای فلزی را دارند، باید به نکته مهم انتخاب نوع فلز توجه داشته باشند. این افراد باید باتوجه به شرایط محیطی و نوع کاربرد، نوع فلز موردنظر را انتخاب نمایند. همانطور که میدانید در برخی از مناطق کشور، میزان رطوبت موجود در محیط بالا است لذا در اینگونه مناطق باید از بهکارگیری برخی از فلزاتی که دچار خوردگی میشوند، پرهیز کرد. اگر شما و دیگر علاقهمندان به استفاده از نمای فلزی، درباره صفر تا صد نمای فلزی ساختمانها آگاهی داشته باشید، آنگاه با دید دقیقتری میتوانید به انتخاب نوع فلز اقدام نمایید.
امروزه فلز فولاد به علت برخوردار بودن از ظاهری مدرن و خاص، توانسته است طرفداران زیادی را در صنعت دکوراسیون داخلی جذب کند. اکثرا فکر میکنند که از فولاد تنها در مقاطع فولادی مانند تیرآهن، میلگرد و… استفاده میشود اما بهتر است بدانید که این فلز توانسته است جایگاه مستحکمی را برای خود در هنر طراحی ساختمانی ایجاد نماید. این فلز بهدلیل دارا بودن از خواص مهم ازجمله مقاومت زیاد در برابر خوردگی و خمیدگی توانسته است نظر بسیاری از معماران را به خود جلب کند.
انواع نمای فلزی ساختمانها
نمای آلومینیومی، نمای مسی، نمای فولادی و نمای روی، گروههای مختلف انواع نمای فلزی ساختمانها هستند. هرکدام از انواع نماهای فلزی ذکرشده دارای ویژگیهای مشابه زیادی میباشند اما هرکدام از آنها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند که کاربران با توجه به نکات مدنظرشان به انتخاب یکی از انواع نمای فلزی ساختمانها اقدام مینمایند. در ادامه مطلب “صفر تا صد نمای فلزی ساختمان ها” شما را با انواع نماهای فلزی در ساختمان آشنا میسازیم.
-
نمای آلومینیومی
به علت نقرهای و براق بودن ورقههای آلومینیومی، استفاده از نمای آلومینیومی باعث ایجاد نمایی مدرن در ساختمان میشود. این نوع از نمای فلزی از مزایای دیگری هم برخوردار است که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- با اینکه وزن سبکی دارد اما از مقاومترین فلزات محسوب میشود.
- فلز آلومینیوم ضدزنگ بوده و از مقاومت بالایی در برابر اکسیداسیون برخوردار میباشد.
- آلومینیوم را میتوان ازجمله فلزاتی دانست که قابل بازیافت بوده و منابع تامین این فلز زیاد است.
- آلومینیوم از ضخامت کمی برخوردار است، به همین دلیل طراحان میتوانند نماهای متحرک و مشبک ایجاد نمایند.
-
نمای مسی
از دیگر انواع نماهای فلزی ساختمان، نمای مسی است. همانند آلومینیوم، مس نیز به نمای ساختمان جذابیت ظاهری زیادی میبخشد. مس با تغییر رنگ خود و تبدیل شدن به رنگهای سبز، قهوهای و حتی حالتهای رنگین کمانی میتواند رقمزننده ترکیبات زیباتری باشد. آگاهی داشتن درباره ویژگیهای نمای مسی میتواند به اطلاعات شما درباره صفر تا صد نمای فلزی ساختمان ها بخصوص نمای مسی بیافزاید. بهطور کلی فلز مس از ویژگیهای زیر برخوردار میباشد:
- وزن کم و استحکام بالا در نمای مسی نیز قابلتوجه است.
- طول عمر زیاد و مقاومت بالا از مهمترین خصوصیات فلز مس است.
- فلز مس از انعطافپذیری بالایی برخوردار است لذا استفاده از این فلز در نماهایی که حالت منحنی دارند، بسیار مناسب میباشد.
-
نمای فولادی
امروزه ورقههای فولادی مورد استفاده در نمای ساختمانها در انواع مختلف فولاد کورتونی، موجدار و ضدزنگ هستند. مهمترین ویژگیهای نمای فلزی فولادی را میتوان در موارد ذیل دانست:
- این فلز از سطح صاف و صیقلی برخوردار بوده و لذا ظاهری زیبا به نمای ساختمان میبخشد.
- ورق فولاد کورتونی دارای رنگ ثابت نبوده و با گذشت مدتزمانی، رنگ آن به تیره شدن میل میکند.
- مقاوم بودن در برابر واکنش با هوا و اکسیداسیون، یکی دیگر از ویژگیهای ورقههای فولادی محسوب میشود.
-
نمای روی
فلز روی همانند فلز مس از مقاومت بالایی در برابر خورندگی برخوردار میباشد. اما باید بدانید که مقاومت فلز روی در برابر خورندگی در مقایسه با فلز مس، بیشتر است. در ادامه مطلب “صفر تا صد نمای فلزی ساختمانها” شما را با ویژگیهای فلز روی آشنا میسازیم:
- انعطاف ورق روی از دیگر فلزات بالاتر است.
- قابلیت آن را دارد که در رنگهای متنوع اجرا شود.
- در برابر حرارت و آتشسوزی از مقاومت بالایی برخوردار است.
حال که با انوع نمای فلزی در ساختمانها آشنا شدید، بهتر است بدانید که با استفاده از فلزات فوق میتوان نمای فلزی ساختمانها را در اشکال و ساختارهای مختلف ایجاد نمود. اگر بخواهیم نمای فلزی ساختمانها را از جنبه ساختار و شکل ظاهر تقسیمبندی کنیم، باید آنها را در گروههای نمای دکوراتیو، نمای فلزی استرچ متال، نمای مشبک فلزی، نمای فلزی پانچ متال، نمای فلزی طرحدار و… دستهبندی کرد.
-
نمای دکوراتیو
این نوع از ساختار نمای فلزی به دلیل آنکه از ظاهر منحصربهفرد و کیفیت بینظیر برخوردار میباشد، همواره مورد توجه مردم بوده است. متریالهای گوناگونی مانند ورقهای آهنی، ورقهای آلومینیوم و آلومینیوم کامپوزیت در نماهای فلزی استفاده میشوند. از میان متریالهای ذکرشده، ورقهای آلومینیوم در ساختار خود دارای سه لایه میباشند که این سه لایه عبارتند از دو لایه آلومینیوم و یک لایه پلی اتیلن. بهتر است بدانید که ورقهای آهنی مورداستفاده در نمای دکوراتیو از حداقل ضخامت 2 میلیمتر برخوردار هستند.
-
نمای مشبک فلزی
اگر از اشکال طرحدار در نمای ساختمان استفاده شود، به آن نمای مشبک میگویند. مشهای فلزی، صفحات لقمهای و ورقهای سوراخدار از دیگر اسامی نماهای مشبک فلزی هستند. امروزه استفاده از نمای مشبک فلزی در نمای ساختمانها به دلیل پیشرفتهشدن تکنولوژی بخصوص استفاده از دستگاههای CNC در مقایسه با گذشته، رایجتر شدهاند.
مشبک بودن نما در کاهش فشار هوا و در نتیجه در کاهش وزن نهایی نما، موثر است. اگر اطلاعات شما درباره صفر تا صد نمای فلزی ساختمانها کامل باشد، حتما میدانید که نماهای فلزی مشبک در اشکال گوناگون مربع، مستطیل و بیضی طراحی میشوند. عمر طولانی، مقاومت بالا در برابر آب و هوا، برخورداری از پایداری بالا، قابلیت رنگپذیری و… از ویژگیهای مهم نماهای فلزی مشبک محسوب میشوند.
-
نمای فلزی استرچ متال
شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه از نماهای پیشرفته نیز در نمای ساختمانها استفاده میشوند؛ که ازجمله آنها میتوان به نمای فلزی استرچ متال یا اکسپندد متال اشاره کرد. این نما از ورقهای مختلف آهنی، مسی و آلومینیومی تولید میشوند و توسط دستگاههای مخصوصی برش میخورند. این محصول از تنوع بالایی برخوردار بوده و به دلیل مقرونبهصرفه بودن، از الویت زیادی برای استفاده در نمای فلزی ساختمانها بهرهمند است.
نمای فلزی استرچ متال دارای ویژگیها و مزیتهای زیر میباشد:
- سهولت در نصب
- کنترل نورپردازی بنا
- محافظت بالا و زیبایی خارقالعاده
برای نصب کردن ورقهای فلزی استرچ متال از شیوههای گوناگونی مانند اتصال با پیچ نمایان، اتصالات غیرنمایان و نصب با جوشکاری استفاده میشود.
-
نمای فلزی پانچ متال
با استفاده از دستگاههای CNC میتوان ورقهای پانچ متال را برش داده و آنها را در طرحهای مختلف ساخت. شیوه نصب ورقهای فلزی پانچ متال به دو شیوه مستقیم یا استفاده از براکتهای فلزی میباشد. افرادی که به نصب مستقیم این ورقها اقدام مینمایند باید از مهارت و دقت بالایی در نصب برخوردار باشند. پانچ متال در انواع مختلف مربعی، تزئینی، سوراخ شکافدار و سوراخ گرد وجود دارند.
-
نمای فلزی طرح دار
در ساخت نمای فلزی طرحدار از ورقهای طرحدار آلومینیومی که دارای ضخامت 5 میلیمتر با پوشش پودر رنگی هستند، استفاده میشود. ویژگیهای نمای فلزی طرحدار را میتوان در موارد زیر دانست:
- نصب آن آسان است.
- تنوع این محصولات بالا است.
- شرایط را برای ورود نور کافی به داخل ساختمان فراهم میکند.
- در شرایط آب و هوایی نامساعد از استحکام زیادی برخوردار است.
-
نمای فلزی مش توری (وایرمش)
در ادامه مطلب “صفر تا صد نمای فلزی ساختمان ها” به نمای فلزی مش توری پرداخته میشود. مهمترین خصوصیت این نما را در فلزی بودن بافت آن میتوان دانست. نام دیگر این نما، نمای وایرمش است. در ساخت مش توری فلزی از استیل ضدزنگ که دارای ضخامت مناسب است، استفاده میشود. ویژگیهای این نوع نمای فلزی را در موارد زیر میتوان دانست:
- مقاومت و دوام زیاد
- انعطافپذیری بالا
- کاربردی بودن آن در ساختمانهای تجاری، مسکونی و اداری
نمای فلزی و مزیتهای آن
در میان انواع نماهای ساختمانی، اجرای نمای فلزی از قیمت بالاتری برخوردار است. این نوع از نماها بهعلت آنکه از دوام زیادی در طی سالیان طولانی بهرهمند هستند لذا استفاده از آنها به عنوان نمای ساختمان، مقرونبهصرفه میباشد. در بخشهای مختلف مطلب ” صفر تا صد نمای فلزی ساختمانها” به مزیتهای مهم این نما اشاره شد که بهطور خلاصه به برخی از مهمترین مزیتهای آن اشاره میکنیم:
- از نصب آسان برخوردار است.
- مقرونبهصرفه میباشد.
- عمر مفید آن طولانی است.
- دارای رنگپذیری و تنوع بالا میباشند.
هزینه اجرای نمای فلزی ساختمان
بهدلیل آنکه از فلزات مختلفی میتوان در نمای فلزی ساختمان استفاده کرد لذا هزینه اجرای این نوع از نماها به قیمت فلزات موردنظر بستگی دارند. پارامترهای دیگری مانند طرح، نوع برشکاری، نورد کاری و… نیز در قیمت نمای فلزی ساختمانها دخیل هستند. شما میتوانید بهمنظور آگاهی یافتن از قیمت دقیق فلزات مورداستفاده در نمای فلزی ساختمانها با کارشناسان مجموعه آهن نجومی از طریق پلهای ارتباطی مختلف در تماس باشید.
خرید از بازرگانی نجومی
همانطور که از مطالعه این مطلب متوجه شدید، نماهای ساختمانی در انواع مختلف قابل اجرا هستند که یکی از انواع پرطرفدار در میان آنها، نمای فلزی است. در این مطلب سعی کردیم شما را با صفر تا صد نمای فلزی ساختمانها آَشنا سازیم. برای استعلام قیمت و خرید انواع مقاطع فولادی میتوانید روی بازرگانی نجومی حساب ویژهای باز کنید.