اخبار شرکت

فرآیند تولید ناودانی

فرایند تولید ناودانی

ناودانی جزء پرکاربردترین انواع پروفیل صنعتی و ساختمانی محسوب می‌گردد. ناودانی‌ها دارای مقطع باز بوده و شکل U دارند. ناودانی از نورد بیلت با جنس فولاد کربنی ساخته می‌شود. حال فرایند تولید ناودانی به چه گونه است؟ به دو روش فابریک و پرسی تولید می‌شوند، که این روش تولید وجه اشتراک ناودانی و نبشی می‌باشد. ناودانی‌ها از نظر جنس، وزن و شکل ظاهری انواع مختلفی دارند. علاوه بر تفاوت در نوع تولید، جنس آن‌ها نیز متفاوت است و دارای انواعی مانند: استیل، آلومینیوم و گالوانیزه می‌باشند.

سایت بازرگانی نجومی در این مطلب قصد دارد شما را با فرایند تولید ناودانی آن آشنا کرده تا بتوانید با توجه به نوع و نحوه تولید آن، محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و مناسب‌ترین نوع ناودانی را بر اساس نیاز خود انتخاب نمایید.

انواع ناودانی بر اساس جنس

قبل از اینکه به فرایند تولید ناودانی بپردازیم بهتر است که با انواع ناودانی و جنس آن‌ها آشنا شویم.

  • ناودانی استیل

این ناودانی از شمش استیل به دو روش پرس و فابریک تولید می‌شود که هر کدام از آنها دارای کاربردهای خاصی می‌باشند. ناودانی‌‎های پرسی به وسیله ورق‎‌های استیل تولید و ناودانی‌های فابریک از روش نورد سرد و گرم تولید می‌شوند. از ناودانی‎‌های استیل غالبا در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی و صنایعی که در مجاورت مواد اسیدی و رطوبت هستند استفاده می‌شود. این محصول به دلیل اینکه آلیاژی است دارای بیشترین طول عمر در بین مواد فولادی دیگر می‌باشد. این ناودانی بر اساس شکل ظاهری آن به دو نوع UNP و UPE تقسیم می‌شود.

  • ناودانی آلومینیوم

جنس این ناودانی از آلیاژهای آلومینیوم می‎باشد که به سه حالت خام، رنگی و آبکاری شده تولید می‌شود. با توجه به سبک وزن بودن این ناودانی و مقاومت آن در برابر خوردگی و همچنین شکل پذیری خوبی که دارند جهت ساخت شاسی تریلر و کشنده، انواع اسکلت سازه‌ها و چهارچوب درب و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ناودانی گالوانیزه

این ناودانی از طریق نورد گرم و سرد تولید می‌شود. در حال حاضر بهترین روش جهت گالوانیزه کردن ناودانی غوطه‌وری در حوضچه روی مذاب است. به دلیل وجود پوشش فلزی روی بر سطح ناودانی مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی دارد و چنانچه دچار شکستگی شود دارای مقاومت در برابر رطوبت و اکسیژن می‌باشد. ناودانی گالوانیزه عموما جهت استفاده مواردی مانند ترمیم بناهای معماری، تجهیزات ساخت و ساز، ماشین‌آلات، تشکیلات دریایی مناسب می‌باشد. این ناودانی دارای دو استاندارد UPN  و UPE است.

انواع ناودانی

انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری

ناودانی‌ها بر اساس ظاهر به دو دسته ساده و مشبک تقسیم می‌شوند. نحوه تولید این دونوع تقریبا شبیه هم هستند اما تفاوت آنها از لحاظ ابعاد و وزن است که ناودانی مشبک در مقایسه با ناودانی ساده وزن کمتری دارد. کاربرد ناودانی‌های ساده معمولا در ساخت پایه و قاب پله‌‎ها، چهارچوب‌ها، اسکلت کامیون و تجهیزات دریایی می‌باشد، و ناودانی مشبک به دلیل وزن سبکتر آن در مستحکم سازی سازه‌های فولادی کاربرد بیشتری دارد.

انواع ناودانی بر اساس وزن

علاوه بر موارد گفته شده، ناودانی‌ها بر اساس وزن نیز به دو دسته ناودانی سبک و سنگین تقسیم می‌شوند. ناودانی سبک اغلب در کارخانه‌های ایران و روسیه تولید می‌شوند که وزن آنها در مقایسه با وزن استاندارد جدول اشتال سبکتر است. کاربرد اصلی آنها در ساخت پله ها، ترمیم بناهای معماری و تجهیزات ساختمانی می‌باشد. ناودانی‌های سنگین اغلب در کارخانه‌ه‌ای اروپایی تولید می‌شوند، وزن این نوع ناودانی در محدوده استاندارد جدول اشتال می‌باشد، و جهت مصارف صنعتی مانند ساخت تیرها، ستون‌ها و خرپاها کاربرد دارند.

انواع ناودانی بر اساس نوع تولید

ناودانی‌ها از نظر نوع تولید به روش ناودانی فابریک، پرسی، نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شوند که در ادامه با فرآیند تولید آنها با این روش‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

نبشی پرسی و فابریک

1- فرایند تولید ناودانی به روش فابریک

روش فابریک، مشابه روش نورد گرم است که جهت تولید بسیاری از مقاطع فولادی مانند تیرآهن، میلگرد و ورق سیاه استفاده می‌شود. تقریبا همه ناودانی‌ها با هر نوع وزن، شکل و جنس را می‌توان به روش فابریک تولید کرد. فرایند تولید ناودانی به روش فابریک کاملا شبیه تولید تیرآهن است. با این تفاوت که فشار کمتری بر ناودانی اعمال می‌شود و تمرکز بیشتر بر روی بال ناودانی و شکل‌دهی به آن می‌باشد. تولید ناودانی فابریک به دو روش انجام می‌گیرد. در هر دو روش از شمش فولادی استفاده می‌شود و به آن حرارت می‌دهند. در روش اول شمش فولادی گرم شده از بین چند غلتک عمودی و افقی عبور داده می‌شود تا باریکتر شده و به ناودانی تبدیل شود.

اما در روش دوم شمش حرارت داده شده را با استفاده از قالب و چند ضربه پرس، به شکل ناودانی در می‌آورند. شکل نهایی ناودانی که به صورت U یا C و یا بال موازی تبدیل شود بسته به شکل قالب و غلتک تولید کننده آن دارد. در تولید ناودانی گالوانیزه و مشبک یک مرحله اضافه می‌شود که به صورت سرد و در دمای اتاق انجام می‌گیرد. ناودانی فابریک دارای کیفیت ساخت بالاتری می‌باشد.

2- فرایند تولید ناودانی به روش پرسی

روش پرسی مشابه روش تولید نورد سرد است که از آن برای تولید قوطی پروفیل و نبشی نیز استفاده می‌شود. ماده اولیه دراین روش تولید، ورق سیاه می‌باشد. این روش امکان تولید ناودانی UPN وجود ندارد به علت اینکه ضخامت ورق سیاه در تمامی نقاط یکسان است. در فرایند تولید ناودانی پرسی اصلی‌ترین ابزار دستگاه پرس می‌باشد، اما دستگاه رول فرمینگ نیز به تازگی جهت تولید ناودانی پرسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تولید ناودانی به روش پرسی ابتدا ورق فولادی در ابعاد مورد نظر به صورت نوار بریده می‌شود، سپس نوارها وارد دستگاه رول فرمینگ می‌شوند و به وسیله چند غلتک و ایجاد فشار بر آنها به شکل ناودانی در می‌آیند.

تولید نبشی

3- فرایند تولید ناودانی به روش نورد گرم

در این روش شمش فولادی داخل کوره در معرض حرارت قرار می‌گیرد تا به دمای مورد نظر برسد و پس از عبور از غلتک‎های افقی و عمودی، فرم مورد نظر را پیدا کند. در انتها به اندازه‌های مورد نیاز برش خواهد خورد. کیفیت ناودانی‌‎های تولید شده در این روش پایین می‌باشد زیرا در فرآیند تولید زمان کافی برای آن صرف نشده است.

4- فرایند تولید ناودانی به روش نورد سرد

در این روش همان ورق‌هایی که تحت نورد گرم بودند را سرد می‌کنند. در روش نورد سرد مقاطع از ورق‌هایی ساخته می‌شوند که امکان تولید آنها در نورد گرم وجود نداشته است. از آنجایی که در این روش زمان بیشتری برای انجام عملیات صرف می‌شود کیفیت این ناودانی‌ها بالاتر از انواع ناودانی‌هایی است که به روش نورد گرم تولید می‌شوند.

خرید ناودانی از بازرگانی نجومی

در این مطلب شما با انواع ناودانی و روش تولید آنها آشنا شدید. همانطور که بیان شد فرایند تولید ناودانی‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین بر اساس نحوه تولید کیفیت و کاربرد آنها متفاوت می‌یاشد. به همین جهت توصیه می‌شود چنانچه قصد خرید ناودانی دارید با مطالعه و آشنایی بیشتر با انواع ناودانی و همچنین نحوه تولید آنها می‌توانید محصول مورد نظر خود را بهتر انتخاب و خریداری کنید.

سایت بازرگانی نجومی نیز با توجه به این نکته در این مقاله در نظر دارد شما را با این محصولات بیشتر آشنا کند. مجموعه نجومی با توجه به تجربه بالای خود در زمینه فروش انواع آهن آلات و ناودانی این امکان را فراهم کرده است که محصول مورد نظر خود را با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت به صورت آنلاین و یا تماس با شماره‌های این مجموعه خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *