اخبار شرکت

قوطی پروفیل، کاربرد و ویژگی‌های آن

قوطی پروفیل

در صنعت ساختمان‌سازی، مصالح زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این مصالح به نوعی در تکمیل ساختمان، نقش مهمی دارند. یکی از مصالح مهم و اساسی در ساختمان‌سازی، پروفیل است که در دو نوع صنعتی و ساختمانی ارائه می‌گردد. پروفیل، مقطع توخالی از جنس آهن است که برای مستحکم شدن سازه از آن استفاده می‌شود. اشکال متنوعی از پروفیل‌ها تولید و در بازار عرضه می‌شوند که هر یک از آن‌‌ها، کاربردهای متعددی در صنعت و ساخت وساز دارند. اکنون در این مقاله می‌خواهیم به معرفی قوطی پروفیل، و کاربرد و ویژگی‌های آن بپردازیم.

معرفی قوطی پروفیل

قوطی پروفیل، جز مصالح فولادی مستحکم، قوی و بادوام است که در مقاطع مستطیل، مربع و دایره‌ای تولید می‌شود. البته پروفیل‌ها در انواع مختلفی در بازار وجود دارند که در کاربردهای مخصوص به خود، مورد استفاده قرار می‌گیرند. پروفیل‌های فولادی اغلب در جنس‌های آلومینیوم، گالوانیزه و فولاد تولید و عرضه می‌شوند و شامل آلیاژهایی نظیر تیتانیوم، منگنز و تنگستن می‌باشند.

انواع پروفیل

قوطی پروفیل

قوطی پروفیل، به دو دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم می‌شود:

پروفیل ساختمانی:

به آن گروه از محصولاتی می‌گویند، که در ساخت وساز استفاده می‌شوند. از این محصول، در ساخت در و پنجره‌های آلومینیومی استفاده می‌گردد. پروفیل‌های ساختمانی، چند شکل دارند:

  • پروفیل نورد گرم:این محصول، قوطی‌شکل بوده و از نورد گرم شمش فولادی تولید می‌شود.
  • پروفیل نورد سرد: این نوع پروفیل، با شکل‌دادن ورق‌های فولادی، به واسطه خم‌کردن و پرس تولید می‌گردد و ظاهر آن، ناودانی‌شکل است. محصولاتی که با این روش تولید می‌شوند، برای فعالیت‌های سبک ساختمانی نظیر تیرهای تیکه‌گاه، چهار‌چوب‌ در‌های ساختمان و ناودانی بسیار مناسب هستند.
  • پروفیل مرکب: پروفیل مرکب، از تلفیق پروفیل نورد گرم و پروفیل نورد سرد ایجاد می‌شود.

پروفیل صنعتی:

پروفیل سنگین یا قوطی صنعتی، یکی از مقاطع فولادی بسیار مهم در صنعت ساختمان‌سازی است. انواع مختلفی از قوطی صنعتی در بازار توزیع می‌شود و این محصول در ساخت قطعات خاص، کاربرد زیادی دارد. قوطی‌های صنعتی با توجه به نوع کاربرد آن‌ها، در دو مدل صنعتی و ساختمانی می‌باشند. وزن کم و استقامت زیاد، از ویژگی‌هایی هستند که می‌توان برای قوطی صنعتی نام برد.
از قوطی صنعتی مربع و مستطیل، در مقاطع کوچک به عنوان نرده فلزی درب و پنجره و اطراف راه‌پله استفاده می‌گردد. در مقاطع بزرگ‌تر، این محصول در ساخت اسکلت فلزی ساختمان و ساخت شاسی نفت‌کش و تریلرها به کار گرفته می‌شود.

قوطی‌های‌ صنعتی، نقش مهمی در صنعت ساختمان‌سازی ایفا می‌کنند. به همین دلیل تغییرات قیمت این محصول، ممکن است بر بازار مسکن و خودروسازی نیز اثرگذار باشد. کیفیت پروفیل، ابعاد قوطی، تغییرات نرخ ارز و شرکت تولیدکننده از موارد اساسی هستند که در کاهش یا بالا رفتن نرخ قوطی صنعتی تاثیر گذارند. در حال حاضر، پروفیل صنعتی نیز به انواع زیر تقسیم می‌شود:

قوطی مبلی

قوطی مبلی یا پروفیل سبک، از مهمترین انواع پروفیل است که با ورق‌های روغنی (نورد سرد) با ضخامت کم‌تر از 2 میلی‌متر تولید می‌گردد. قیمتی که برای این نوع پروفیل در نظر گرفته می‌شود، بر واحد وزن قوطی مبلی است. سایز قوطی مبلی، در ابعاد و قطر مختلف است و قیمت آن نیز با توجه به موارد مختلف تعیین می‌شود. مهم‌ترین مشخصه‌های این محصول موارد زیر هستند:

  • دارای قطر و ضخامت مناسب
  • قابلیت آبکاری
  • قابلیت جوش و فرم‌پذیری بسیار خوب
  • کیفیت سطح عالی
  • تنوع در ابعاد

قوطی گالوانیزه

قوطی گالوانیزه

قوطی گالوانیزه، به عنوان یکی از متداول‌ترین تجهیزات در ساختمان‌سازی و صنعت، کاربردهای زیادی دارد. گالوانیزه کردن یعنی آهن یا فولاد تولید شده توسط مذاب پوشش داده شوند، تا کارایی آن‌ها بیشتر شود.
پروفیل گالوانیزه، از سوی کارخانه‌های متعددی در ایران تولید می‌شود که در بیشتر موارد با توجه به آن کارخانه تولیدکننده، قیمت‌های متفاوتی نیز ارائه می‌گردد. بزرگترین نقطه ضعفی که این محصول دارد، ویژگی زنگ‌زدگی آن است. به همین دلیل، از پوشش گالوانیزه گرم که به صورت غوطه‌ورسازی گالوانیزه است، استفاده می‌شود.

 پروفیل زد

یکی از محصولات فولادی که در صنعت کاربردهای متعددی دارد، پروفیل زد (Z) است. این مقطع فولادی در شکل‌های مختلفی تولید می‌شود تا در هر بخش از سازه، به بهترین شکل استفاده شود. به این پروفیل، فولاد ضد رطوبت نیز می‌گویند که در ساخت سقف سازه‌ها، تیرها و ستون‌ها کاربرد فراوانی دارد.
پروفیل زد، طبق استاندارد اروپایی تولید می‌شود و اندازه‌ای که برای این محصول مشخص می‌شود، بیانگر ارتفاع مقطع است. مثلا پروفیل زد 18، نشان‌دهنده پروفیل با ارتفاع 18 سانتی‌متر است. همچنین استانداردهای این پروفیل، در سایزهای 14 تا 30 بیشترین کارایی را دارد. پروفیل‌های زد بسیار پرکاربرد هستند که از مهم‌ترین کاربرد آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • ساخت پوشش سقف انواع سوله‌ها
  • سقف سالن‌های بزرگ ورزشی، انبارهای بزرگ و یا در مواردی نیز سقف پارکینگ‌ها
  • برای وصل کردن سازه‌های اسکلت فلزی

پروفیل لنگه دری

یکی دیگر از انواع پروفیل‌ها که محبوبیت بیشتری در بازار دارد، پروفیل لنگه دری است. پروفیل‌های لنگه دری عمدتا در ضخامت‌های 9/0 تا ۲.۵ میلی‌متر ساخته می‌شوند که نوع ۲ میل آن، کاربرد بیشتری در بازار دارد.

قوطی پروفیل

کاربرد انواع پروفیل

همانطور که قبلا گفتیم؛ پروفیل‌ها مصارف متعددی داشته و در ساختمان‌سازی، صنعت و راه‌سازی کاربرد دارند. اما مورد استفاده آن‌ها بیشتر در ساخت در و پنجره‌های آهنی است. پروفیل‌هایی به شکل مربع و مستطیل، در مقاطع کوچک برای نرده‌های فلزی، در و پنجره، راه‌پله‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما مقاطع بزرگتر آن که به ستونی معروفند، در ساخت ستون و اسکلت فلزی کارایی دارند.
به طورکلی پروفیل در موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • در صنایع ماشین‌سازی به مکعب‌های توخالی و محکم نیاز است. بنابراین پروفیل‌ها در این صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند و به کمک تولیدکنندگان و طراحان ماشین‌ها آمده‌اند.
  • برای نرده‌های فلزی که نیاز به آهن‌های توخالی محکم و تنومند دارند، از پروفیل‌ استفاده می‌شود. نوع ساخت این محصول تا حد زیادی برای نصب نرده‌های فلزی مناسب است.
  • برای تولید چهارچوب‌های فلزی درهای بزرگ و کوچک، از پروفیل‌های مستحکم و باکیفیتی استفاده می‌شود که بتواند تکیه‌گاه خوبی برای درها باشد.
  • در هنگام ساخت راه‌‌پله‌ها، به لوله‌های فلزی محکم و بادوامی نیاز است تا با کمک آن‌ها پله‌هایی درجه یک و بدون نقص ساخته شوند.
  • از پروفیل‌ها برای پوشش سقف سوله‌ها نیز استفاده می‌شود که برخی از ‌مدل‌های آن سبک و منعطف بوده و برای زدن سقف‌های کاذب، بسیار مناسب هستند.
  • تولید لوازم ورزشی هم یکی دیگر از کاربردهای متداول پروفیل است. در واقع، بسیاری از لوازم بازی و ورزشی که از جنس آهن هستند، به پروفیل‌ محکم و بادوام نیاز دارند.
  • پروفیل‌ها کاربرد زیادی در تولید و ساخت کرکره‌های فلزی دارند. جنس پروفیل، کمک زیادی به تولید بهترین مدل کرکره فلزی می‌کند.
  • بسیاری از لوازم پزشکی مثل تخت، وسایل جراحی و …. به پروفیل نیاز دارند؛ این محصول در صنعت پزشکی نیز نقش به سزایی ایفا دارد و منجر به رونق چرخه تولید محصولات پزشکی می‌گردد.

جمع‌بندی

در این مقاله، به معرفی کامل پروفیل و انواع آن پرداختیم. همچنین ویژگی‌ها و کاربردهای مختلف آن را به صورت جزیی بررسی کردیم. حال، شرکت آهن نجومی با توجه به اهمیت پروفیل و نقش آن در صنعت ساخت وساز و سایر بخش‌های صنعتی، محصولات با کیفیتی را که مطابق با استانداردهای جهانی ساخته شده‌اند، در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. لذا، در صورت تمایل به خرید انواع پروفیل و آگاهی از قیمت‌های به روز، با کارشناسان فروش ما در این مجموعه تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *