انواع لوله


فروش انواع لوله
یکی از پرکاربردترین و قدیمیترین مصالحی که در صنعت ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد، لولهها هستند. بشر از همان آغاز خلقت از نمونههای مختلف لولهها استفاده میکردند. قدیمیترین آنها از چوب و ساقۀ گیاهان ساخته شده بود و برای انتقال آب مورد استفاده قرار میگرفت. اما امروزه صنعت گسترش یافته است و تولید لولهها تکنولوژی مخصوص به خود را دارد که در انواع گوناگون به روشهای مختلف و برای کاربردهای متنوع تولید میشوند. از این رو، شناخت کامل لولهها لازم است تا شما بتوانید لولهای متناسب با نوع پروژۀ خود انتخاب کنید. برای سفارش و استعلام قیمت انواع لوله همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
در این صفحه ما قصد داریم تا لوله را به طور کامل به شما همراهان عزیز معرفی کرده و انواع آن را نیز نام برده و با جزییات شرح دهیم. شما میتوانید برای خرید هر نوع لولهای به وب سایت بازرگانی نجومی مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.
معرفی جامع و کامل للوله
لولهها معمولاً دارای سطح مقطعی گرد هستند که به صورت یک استوانۀ توخالی طراحی شدهاند. کاربرد اصلی لولهها انتقال سیالات مانند گازها، مایعات و در برخی موارد، مواد پودری و ریز جامد است. جنس آنها نیز میتواند پلاستیکی یا فلزی باشد. برای تولید لوله، استانداردهای ملی و بین المللی مختلفی تعریف شده است که در تولید لولهها، همه یا برخی از آنها رعایت میشود. قیمت لوله تا حدودی به استانداردهایی که در آن رعایت شده است، بستگی دارد.
لولهها تنها با سطح مقطع گرد تولید نمیشوند و میتوانند سطح مقطع مثلثی یا مربعی نیز داشته باشند. اما با توجه به اینکه مواد در لولههای گرد، راحتتر حرکت میکنند، این نوع لولهها کاربرد بیشتری دارند. در صنعت نیز به لولههای گرد pipe، و به لولههایی با اشکال دیگر tube گفته میشود.
لولهها با توجه به قطرشان دستهبندی میشوند و در آنها از دو فاکتور قطر ثابت خارجی و قطر ثابت داخلی استفاده میکنند. قطر و اندازۀ لولهها دارای استاندارهای مشخصی است و ثابت میباشد، اما گاهی لولههایی با اندازههای سفارشی نیز تولید میشود که در صنایع خاصی مانند پتروشیمی و نفت مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع لوله
همانطور که گفته شد، لولهها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوعشان در صنعت خاصی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. برای آشنایی با این انواع در ادامه همراه ما باشید.
لوله گازی
لوله گازی همانطور که از اسمش پیداست، برای گازکشی مورد استفاده قرار میگیرد که در دو نوع توکار و روکار تولید میشود. لولۀ گازی توکار با ورق API تولید میشود. مشخصات لولههای گاز روی آن حک شده است.
لوله پلاستیکی
لولههای سبزی که قطعات یکسان دارند، لولههای پلاستیکی هستند. این لولهها عمر طولانی دارند، استحکامشان بالاست، پوسیده نمیشوند، نصب آنها آسان و بهداشتی است و قدرت تحمل فشار بالا را دارند. اما به دلیل اینکه تحملشان در برابر گرما کم بوده و انعطافپذیر نیستند، تنها در صنایع خاصی و به صورت محدود از آنها استفاده میشود.
لوله مانیسمان
به لولهای که بدون جوشخوردگی و درز باشد، لولۀ مانیسمان گفته میشود. لولۀ مانیسمان دارای دو نوع رده 40 و رده 80 است که اشاره به ضخامت آنها دارد. شکل ظاهری این دو نوع یکسان است، اما قطر داخلیشان متفاوت است. به دلیل استحکام بیشتری که لولۀ مانیسمان رده 80 دارد، در جاهایی که دما و فشار زیاد است، از آن استفاده میشود.
لوله گالوانیزه
لولۀ گالوانیزه از جنس فولاد نرم است که آبکاری آن با فلز روی میباشد. این نوع لوله به دلیل مقاوم بودن در برابر زنگزدگی، خوردگی و اسیدهای مختلف، بیشترین کاربرد را در صنعت دارد. لولههای گالوانیزه به دو نوع گالوانیزۀ آهنی و گالوانیزۀ فولادی دستهبندی میشوند و بیشترین کاربرد آنها در انتقال گاز و آب در گلخانهها، لوازم بهداشتی، تخلیۀ فاضلاب و تخلیۀ هوا میباشد.
لوله صنعتی
لولۀ صنعتی از جنس فولاد کربن است و با شکلدهی ورق سیاه ساخته میشود. کاربرد این نوع لوله در پروژههای ساختوساز و مصارف صنعتی است. از مهمترین ویژگیهای آنها جوشپذیری عالی، تنوع بالا، قیمت مناسب و ضخامت بالا هستند.
لوله اسپیرال
به لولهای که از ترکیب الیاف کربن، فولاد و پلی اتیلن تولید شده باشد، لولۀ اسپیرال میگویند که کاربردهای گستردهای دارد. شکل این لولهها مارپیچی است و ضخامتشان نیز متفاوت است. برای تولید این نوع لوله، ورقهای فلزی از درون غلتکهایی که درزهای حلزونی دارند عبور کرده و شکل لوله را به خود میگیرند. نقاط اتصال صفحات نیز با جوش زیرپودری و به صورت دوگانه پر شده و اتصال ایجاد میشود.
لوله مسی
لولۀ مسی از پراستفاده ترین لولهها در صنعت لولهسازی است که زیرمجموعهای از لولۀ استیل است. ویژگیهای فلز مس که عدد اتمی آن 29 است، عبارتند از: رسانایی الکتریکی و حرارتی بسیار بالا و نیز انعطاف پذیری که این موارد باعث شده این نوع لوله محبوبیت و کاربردهای زیادی داشته باشد. از این نوع لوله در خطوط خنککنندۀ سیستمهای HVAC یا همان سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و تهویه، خطوط آبرسانی و به علاوه به عنوان هادی الکتریسیته استفاده میشود.
کاربرد لولهها در ساختمانسازی و دیگر صنایع
همانطور که گفته شد لولهها کاربردهای گستردهای دارند و کاربرد اصلیشان انتقال گازها و مایعات میباشد. لولههایی که برای انتقال مایعات تولید شدهاند، مواد بهداشتی مانند آب را منتقل میکنند که جنس آنها میتواند فلزی یا پلاستیکی باشد. برای انتقال موارد دیگری مانند موادشیمیایی کارخانهها و پسماندهای شهری نیز لولههایی از جنس فولاد و پلیاتیلن به کار میروند.
علاوه بر این، لولههای مختص انتقال گاز نیز وجود دارند که مواد گازی را به راحتی از خود عبور میدهند. جنس این نوع لولهها از آلیاژهای خاص فولادی است که در بخشهای پتروشیمی و پالایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین لولههای گازی به گونهای طراحی شدهاند که تحمل فشار بالا را دارند و در انتقال گاز از جایی به جای دیگر دچار مشکل نمیشوند. امروزه کارخانههای صنعتی و شرکتهای پتروشیمی از تیوبهای فلزی برای این کار استفاده میکنند. زیرا از بهترین آلیاژهای مقاوم فولادی تولید شدهاند.
قیمت لوله
در بسیاری از پروژههای صنعتی، نحوه انتقال سیالات از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل کیفیت لولههایی که برای انتقال این مواد استفاده میشود، برای طراحان پروژه به خصوص پروژههای بزرگ، بسیار حائز اهمیت میباشد. بنابراین انتخاب و خرید یک لوله با کیفیت و نیز قیمت مناسب دانش کافی و تجربه بالایی را خواستار است. از طرفی، لوله به دلیل داشتن کاربردهای متنوع، انواع زیادی دارد و همین امر باعث تفاوت قیمت در میان انواع لولهها میشود.
در این بخش به توضیح انواع لولهها و کاربردشان پرداختیم. شما عزیزان برای استعلام قیمت با ما تماس بگیرید و محصول مورد نظر خود را در شرکت بازرگانی نجومی ثبت کنید.