شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که برای خرید ناودانی، چه نوع آن بهتر است؟ ناودانی پرسی یا فابریک؟ ناودانی پرسی چه کاربردی دارد ناودانی فابریک در چه مواقعی استفاده میشود؟ پیش از پرداختن به این موضوع ابتدا باید بدانیم ناودانی چیست و سپس در ادامه به بررسی تفاوت بین ناودانی پرسی و فابریک خواهیم پرداخت. پس توصیه میکنیم خواندن این مطلب را که توسط بازرگانی نجومی تهیه گردیده است از دست ندهید.
ناودانی چیست؟
یکی از پرکاربردترین و اساسی ترین مقاطع فولادی باز که در صنایع گوناگون و بخصوص در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد ناودانی است. این سطح مقطع با نام UNP (U-Shaped, Profile, Normal Section) و با ظاهری مشابه با حرف U انگلیسی در بازار آهن آلات شناخته میشود. طریقه ساخت ناودانیها به گونه ایست که از دو بال عمود بر جان تشکیل شدهاند. همچنین ناودانیها در ابعاد 6 و 12 متر تولید و عرضه میشوند.
ناودانیها به جهت کاربرد و استفاده در صنایع مختلف به ویژه صنعت ساختمانسازی و همچنین استفاده به عنوان ناودانی ساختمانی در اندازهها و جنسهای متعدد و گوناگون تولید و به بازار عرضه میشوند. یکی از عوامل مهمی که منجر به تولید ناودانی در انواع متعدد میگردد، نحوه تولید ناودانی است.
انواع ناودانی از نظر فرآیند تولید
فرایند تولید ناودانی مشابه فرایند تولید نبشی است بهطوریکه در کارخانه توسط دستگاههای مختلف تولید شده و با خم نمودن قسمت عرضی ورق و نیز پرس کردن آن، ناودانی را تولید میکنند. تنها تفاوت میان ناودانی و نبشی در مرحله پایانی و شکل ظاهری آنهاست. ناودانی را در نهایت به شکل U یا C تولید خواهند کرد. همانطور که در بالا گفته شد، تفاوت در نحوه ساخت و تولید ناودانیها سبب تولید ناودانی در دو نوع پرسی و فابریک میگردد.
1- تولید ناودانی به روش پرسی
در طراحی و ساخت ناودانی به روش پرسی یا نورد سرد، ورقهای فولادی در ضخامتهای مختلف و گوناگون به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار میگیرند. در این روش ورقهایی به طول 6 متر را با کمک دستگاه قالب پرس شده در دمای معمولی به شکل ناودانی فرم می دهند. همچنین ناودانی پرسی از نظر شکل ظاهری، دارای گوشههای بیرونی گردی است.
ناودانیهای پرسی به خاطر فشاری که وارد شده در محل اتصال بالها با جان از ضخامت کمتری برخوردار هستند. نمونه کاربردی ناودانی پرسی بر اساس جنس ورق مورد استفاده در تولید مشخص میگردد. بعلاوه سرعت بسیار بالای پرسکاری، ابعاد دقیق و مشخص و نیز لبههای صاف سبب شده تا ناودانی پرسی بیشترین کاربرد را در ساختمان سازی به خود اختصاص دهد. علاوه بر این از ناودانی پرسی در تولید و ساخت موارد تزئیناتی و همچنین لبههایی که به دقت و صافی نیاز دارند، استفاده میشود.
نکات مثبت ناودانی پرسی
ناودانی پرسی نکات مثبتی دارد که شدیدا توسط بازارهای هدف داخلی و خارجی مورد استقبال قرار میگیرد. برخی از ویژگیهای این ناودانی عبارتند از:
- گوشه و لبههای صاف و گرد
- سرعت مونتاژ و دقت بسیار بالا
- وزن سبک و قیمت مناسب و معقول
- دارای سبک و قابلیت نصب و جوشکاری مطلوب
- کیفیت تولید و ساخت بالا و سطحی صاف و یکدست با کمترین تلرانس
نکات منفی ناودانی پرسی
ناودانی پرسی در کنار نکات و مزایای مثبتش، دارای نکات منفی نیز هست که بهتر است آنها را نیز بیان کنیم:
- طول عمر کوتاه و کم
- طیف سایزبندی محدود در مقایسه با ناودانی فابریک
- استقامت و تحمل بار کمتر در مقایسه با نوع فابریک
اما پس از بررسی نکات مثبت و منفی ناودانی پرسی، نوبت به ناودانی فابریک است.
2- تولید ناودانی به روش فابریک
در تولید ناودانی به شیوه فابریک از روش نورد گرم استفاده میکنند. از همان نخستین مراحل انجام کار با توجه به شکل مورد نظر U تولید و ساخت انجام میگردد. همچنین در تولید ناودانیهای فابریک مشابه شیوههای طراحی و تولید میلگردهای ساده و آجدار از شمشهای فولادی به عنوان مواد اولیه استفاده میگردد.
شمشهای فولادی در دستگاه نورد گرم در مجاورت حرارت و دمای بسیار بالا قرار میگیرند. محصول نهایی آن که شمشهای مذاب شده هستند به شکل رول صاف یا ورق فولادی از دستگاه خارج میشوند. در ادامه این رول با عبور از بین غلتکها به صورت ناودانی در میآیند. در این روش با رعایت استاندارد ملی 1-4477 (شامل تمامی مشخصههای محصول است)، در نهایت به صورت ناودانی U یا C شکل تولید میشود.
نکته مهم در تولید ناودانی فابریک، گرفتن اعوجاج از شمشهای گداخته شده میباشد که پس از عبور از نورد گرم در انتهای مسیر تولید، قطعه سرد شده و این سرد شدن سبب ایجاد انقباض در آن میگردد. به همین علت ناودانی فابریک با گوشههای بیرونی تیز و در ابعادی نهچندان دقیق طراحی و تولید میشوند. استفاده از واژه فابریک در تولید و ساخت به شیوه فابریک، الزاما یک اصطلاح فنی است. این واژه به تولیدات ساخته شده در کارخانه سازنده اصلی بر میگردد.
روش تولید فابریک به دو صورت نورد سرد و گرم انجام میگردد. بااین تفاوت که ناودانی فابریک به شیوه نورد گرم از کیفیت پایینتری برخوردار است. ورقهای فولادی ساخته شده از حرارت دادن شمشهای فولادی در فرصت و زمان کافی و مورد نیاز طراحی و تولید نشدهاند. به همین جهت دارای ابعاد مشخص و دقیق نمیباشند. از طرفی دیگر تولید ناودانیهای فابریک نورد سرد با توجه به اینکه زمان بیشتری برای اجرای عملیات در ساخت آن وجود دارد، به مراتب با کیفیتتر و مرغوبتری از شیوه نورد گرم تولید خواهد کرد.
نکات مثبت ناودانی فابریک
ناودانی فابریک نیز مانند ناودانی های پرسی، خواص و مزایای مثبت فراوانی دارد که توجه و اعتماد جامعه هدف را جلب میکند تا آن را انتخاب کنند. برخی از ویژگیهای این ناودانی عبارتند از:
- طول عمر زیاد و طولانی
- تحمل و مقاومت باری سنگینتر
- مقاومت در برابر انواع فشار و نیز کشش بیشتر
- دارای خصوصیات و کاربردهای سفارشی سازی بیشتر مانند ابعاد بزرگتر و وزن بیشتر
نکات منفی ناودانی فابریک
ناودانی فابریک نکات منفیای نیز دارد که بهتر است آنها را بگوییم:
- ضخامت و گوشههای زیاد سطح مقطع
- سرعت تولید و همچنین مونتاژ ضعیفتر
- کیفیت ساخت پایینتر نسبت به ناودانی پرسی
خرید از بازرگانی نجومی
در این مطلب سعی کردیم تا در مورد ناودانی و این موضوع که ناودانی پرسی یا فابریک بهتر است توضیحاتی را به شما مخاطبان گرامی ارائه دهیم. طبق صحبتهای بالا فرآیند تولید ناودانیها کاملا با یکدیگر متفاوت است. پس بهتر است قبل از خرید و صرف وقت وهزینه، ابتدا با انواع شیوههای تولید و ساخت ناودانی بیشترآشنا شوید و سپس متناسب با نوع پروژه خود و نیز داشتن اطلاعات کافی، ناودانی مورد نیاز خود را خریداری نمایید.
لازم به ذکر است که اهمیت و توجه به تفاوت نحوه تولید و ساخت ناودانی پرسی و فابریک در انتخاب ناودانی و تصمیم گیری بهتر شما بسیار موثر خواهد بود. بازرگانی نجومی عرضه کننده انواع آهن آلات از جمله ناودانی پرسی و فابریک است که با تکیه بر سالها تجربه موفق و درخشان توانسته است مورد پسند همگان قرار گیرد. جهت سفارش و خرید ناودانی پرسی و فابریک میتوانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه کرده و ناودانی مورد نظر خود را سفارش دهید.