ورق ناودانی

فروش انواع ناودانی ساده و مشبک با بهترین قیمت، از بازرگانی نجومی
ناودانی
ناودانی

فروش ناودانی

ناودانی، یکی از پروفیل‌های ساختمانی است که در ساختمان‌سازی کاربرد گسترده‌ای دارد. به طور کلی هر یک از پروفیل‌های ساختمانی، شکل ظاهری مخصوص به خود را دارند و می‌توان گفت نام‌گذاری آن‌ها نیز تا حد زیادی به شکل ظاهری‌شان بستگی دارد. شکل ظاهری ناودانی، به شکل U است که دارای جان و بال می‌باشد. در این صفحه، این پروفیل را به طور کامل معرفی کرده و انواع، ویژگی‌ها و کاربردهای آن را ذکر خواهیم کرد. شما می‌توانید برای خرید این محصول به فروشگاه اینترنتی بازرگانی نجومی مراجعه کرده و این پروفیل را با مناسب‌ترین قیمت خریداری نمایید. در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

تعریف ناودانی

معرفی جامع و کامل ناودانی

ناودانی، از مقاطع فولادی است که همانطور که گفته شد در دسته پروفیل‌ها قرار می‌گیرد و دارای یک سطح افقی با نام جان و دو سطح عمودی با نام بال است. این محصول در جنس‌های مختلفی تولید می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان آلومینیوم، گالوانیزه و استنلس استیل را نام برد. قیمت آن نیز تا حدود زیادی به جنس آن بستگی دارد. نوع آلومینیومی این پروفیل دارای استحکام بیشتر است. در حالی که وزن آن به نسبت سبک‌تر می‌باشد. همچنین قابلیت شکل‌پذیری ناودانی‌آلومینیومی عالی است.

کاربردهای این محصول بسیار زیاد است که مهمترین آن‌ها، ساختن چارچوب برای در و پنجره‌ها، شاسی تریلرها و اسکلت سازه‌ها است. برای تولید این محصول علاوه بر مواردی که نام بردیم، از فولادهای پوشش‌دار و کربنی گالوانیزه، از کامپوزیت‌های پلیمری، فولادهای ضد زنگ و آلومینیوم نیز می‌توان استفاده کرد.

انواع ناودانی

ناودانی‌ها از نظر شکل ظاهری، وزن، سطح مقطع، نحوه تولید و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه این بخش هر یک از این دسته‌بندی‌ها را نام برده و توضیحات لازم به هر کدام را ارائه خواهیم داد.

با توجه به شکل ظاهری

از نظر شکل ظاهری به دو نوع ساده و مشبک تقسیم‌بندی می‌شود. از نوع ساده آن‌ها برای ساخت پل‌های باربر استفاده می‌شود که در سایزهای 8، 10، 12، 14 و 16 تولید شده و در بازار موجود هستند. ارتفاع ناودانی ساده نیز بین 30 تا 400 میلی‌متر متغیر است. همچنین نوع ساده‌ناودانی، خود به دو نوع ساختمانی و صنعتی تقسیم می‌شود. از نوع مشبک نیز برای ساخت قفسه‌های فولادی استفاده می‌گردد. ساده بودن و مشبک بودن، به بدنه آن‌ها ارتباط دارد که همانطور که از اسمش پیداست، در نوع مشبک بدنه ناودانی به صورت مشبک بوده و در نوع ساده، بدنه ناودانی ساده می‌باشد.

با توجه به شکل سطح مقطع

ناودانی‌ها از نظر شکل سطح مقطع به سه نوع UPE، UPN و UNP که با ناودانی اروپایی نیز معروف است، تقسیم‌بندی می‌شوند. تفاوت دو نوع UPE و UPN تنها در شکل بال‌های آن‌هاست. به این صورت که در نوع UPE بال‌ها نسبت به یکدیگر موازی بوده و صاف هستند، اما در نوع UPN بال‌ها حالت و شکل مخروطی دارند.

نوع UNP نیز دارای ضخامت بیشتری است و وزن آن نیز نسبت به ضخامت بالای آن، بیشتر می‌باشد. از این نوع ناودانی به طور معمول در پروژه‌های صنعتی و بزرگ استفاده می‌شود. برخی از مهمترین کاربردهای آن عبارتند از: به کار بردن آن‌ها به صورت تکی یا دوبل در تیرها، استفاده به شکل تکی یا جفت در بادبندها، استفاده از آن به شکل جفت برای ساخت خرپا و نیز استفاده به صورت جفت یا قوطی در ستون‌ها.

با توجه به روش تولید

ناودانی‌ها به دو روش تولید می‌شوند که محصول این دو روش، ساخت ناودانی پرسی و فابریک است. نحوه تولید ناودانی پرسی به این صورت است که ابتدا ورق فلزی آن تولید شده و سپس از طریق پرس یا خم این ورق به شکل ناودانی درمی‌آید. در این روش، از دستگاهی به نام رول فرمینگ نیز استفاده می‌شود که شکل نهایی ناودانی را مشخص می‌کند. همچنین  تنها ورق استفاده شده در این روش، ورق فولادی است.

نحوه تولید ناودانی فابریک نیز به این صورت است که شمش فلزی به صورت مذاب شده درآمده و سپس توسط فرایند نورد گرم یا نورد سرد تبدیل به ناودانی می‌شود. این نوع با توجه به روشی که برای تولید آن به کار گرفته می‌شود، به دو نوع ناودانی فابریک نورد گرم و فابریک نورد سرد تقسیم‌بندی می‌شود.

با توجه به وزن

ناودانی‌ها از نظر وزن، در دو نوع سبک و سنگین دسته‌بندی می‌شوند. اینکه در کاربرد مورد نیاز شما، ناودانی سبک لازم است یا ناودانی سنگین، مسئلۀ بسیار مهمی است و خریدار باید از این موضوع مطمئن شده و در هنگام خرید نیز به آن دقت کند.

اکثر ناودانی‌های تولید شده، از نوع ناودانی سبک هستند. ناودانی سبک به این معنی است که وزن آن از وزنی که در جدول استاندارد اشتال تعریف شده است، کمتر باشد. ساده‌تر بخواهیم بگوییم، یعنی وزن و ابعاد ناودانی با چیزی که در جدول مهندسی محاسباتی درج شده است، مطابق نیست و کمتر از آن استاندارد در نظر گرفته شده می‌باشد. در این صورت به آن ناودانی سبک می‌گویند.

اما مشخصات ناودانی سنگین به طور کامل با مشخصاتی که در جدول اشتال ثبت شده است، تطابق دارد و در واقع برابر است. این بدین معناست که تولید این محصول، دقیقا براساس استاندارهای درج شده در این جدول می‌باشد. همچنین ناودانی‌های مورد نیاز در ایران نیز، هم در داخل کشور تولید شده و هم به صورت وارداتی و از کشورهای اروپایی وارد می‌شود.

جدول اشتال، جدولی است که به عنوان ابزار و یا معیاری استاندارد، برای مهندسان ساختمانی، طراحان و محاسبه‌کنندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جدول، مخصوص محصولات فولادی طراحی شده است و استانداردهایی را مشخص نموده است که رعایت آن‌ها، باعث صرفه‌جویی در زمان محاسبات می‌شود. بنابراین، با توجه به توضیحاتی که برای ناودانی سبک و سنگین و جدول اشتال بیان کردیم، متوجه می‌شویم که این دو نوع ناودانی از نظر ابعاد و وزن، رعایت استانداردها در زمان تولید، کاربرد و قیمت به صورت کامل با هم متفاوت هستند. لازم به ذکر است که در کشور ایران و درکارخانه‌هایی مانند فایکو، شکفته، ناب و … هر دوی این انواع تولید می‌شوند.

ناودانی

خرید ناودانی از بازرگانی نجومی

یکی از افتخارات بازرگانی نجومی عرضه انواع آهن آلات و ورق آلات از بهترین کیفیت‌ها است. هدف ما ارائه محصولات با بالاترین استاندارهای جهانی است. جهت خرید انواع ناودانی با کارشناسان ما تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید. خرید شما در سریع‌ترین زمان توسط باربری‌های مطمئن ارسال می‌گردد. برای استعلام از قیمت امروز تماس بگیرید.

ناودانی

کاربرد ناودانی

ناودانی‌ها همانطور که گفته شد، دارای کاربردهای فراوانی هستند و از آن‌ها در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. در زیر برخی از مهمترین این کاربردها را بیان کرده‌ایم:

  • ساخت قاب‌های فلزی برای استفاده در تجهیزات صنعتی
  • استفاده از آن به عنوان مهاربند برای ترمیم دیوار بناهای تخریب شده
  • استفاده از آن‌ها به عنوان پایه برای گارد ریل‌ها و دیگر تجهیزات ترافیکی
  • استفاده از آن‌ها در ساخت چارچوب‌های ساده و آهنی برای در و پنجره‌ها
  • استفاده از آن‌ها در سیستم‌های پایپ لاین و پایپینگ برای ساخت ساپورت لوله
  • استفاده در بادبندها، خرپاها و ستون‌های بلندی که در ساختمان‌های بلند به کار می‌روند
  • استفاده از آن‌ها برای ساخت اسکلت‌های فلزی که در ماشین‌آلات سنگین و کامیون‌ها به کار می‌روند.

ویژگی‌های ناودانی

با توجه به اینکه ناودانی‌ها دارای کاربردهای مختلف و متعددی هستند، ویژگی‌های آن‌ها نیز بسیار زیاد است. در زیر این ویژگی‌ها را به اختصار ذکر می‌کنیم:

  • اشغال فضای بسیار کم
  • مقاوم در برابر تنش‌های فولادی که وارد می‌شود
  • نصب خیلی سریع در ساختمان‌ها
  • کارایی طولانی مدت
  • تحمل فراوان در برابر ضربه‌های وارده
  • کم شدن وزن اسکلت فلزی
  • موجود در بازار با جنس‌های مختلف

قیمت ناودانی

قیمت ناودانی نیز مانند دیگر محصولات فولادی و آهنی، به مواردی نظیر بازار نوسانات ارز، قیمت در بازار جهانی، میزان عرضه و تقاضا، مشخصات ناوادنی مورد نظر شما، کارخانه تولید، کاربرد مورد نظر، ضخامت ناودانی و … بستگی دارد. بنابراین بهتر است پیش از خرید، از مشخصات محصول مورد نظر خود آگاهی کافی به دست آورده و قیمت این محصول را به صورت روزانه از بازرگانی نجومی پیگیری نمایید.

در این مطلب سعی داشتیم به ارائه توضیحات جامعی از ویژگی‌ها، کاربرد، مزایا و همچنین انواع ناودانی بپردازیم. شما عزیزان جهت خرید کالای مورد نیاز خود با کارشناسان فروش در  بازرگانی نجومی تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.