نرخ ارز کانال 32 هزار تومانی را رد کرد! در ابتدای شروع کار دولت جدید دلار در کانال 25 هزار تومان بوده و معامله میشد ولی تا الآن که حتی کمتر از یک سال از به روی کار آمدن ایشان میگذرد، قیمت دلار 7 هزار تومان افزایش پیدا کرده و به 32 هزار تومان رسیده است.
دلار تا کجا خواهد رفت؟
در روز شنبه ۲۱ خرداد ماه قیمت دلار نسبت به پنج شنبه جهش ۱/۴ درصد افزایش پیدا کرد و به ۳۲ هزار و ۶۸۰ تومانی رسید.
امروز یکشنبه ۲۲ خرداد ماه، قیمت دلار در محدوده تقریبی ۳۳ هزار تومانی قرار دارد.
راهکاری برای بهبود نرخ ارز، آیا تنها راه نجات اقتصاد برجام است؟
قرن نو به نقل از سید کمال سید علی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی نوشت: من گمان میکنم که تنها راهحل، کاهش تنشهای بینالمللی و امضای برجام و نهایتاً موافقت با افایتیاف است و راه نجات ما آنجا قرار دارد. وی در ادامه گفت: رابطه نرخ تورم و نرخ ارز دوطرفه است و ریشه افزایش قیمت ارز در افزایش نرخ تورم و انتظارات تورمی هست.
دلار پنجاه هزار تومانی واقعیت یا مجاز؟
در ادامه معاون ارزی اسبق بانک مرکزی افزود: بنده فکر نمیکنم دلار پنجاه هزار تومانی محقق شود. نرخ ارز به تنشهای بینالمللی و شرایط دیگر اقتصادی و سیاسی بستگی دارد و این اعداد صحیح نیست.
وی در ادامه گفت: درحالحاضر قیمت ارز خارجی را سفتهبازی و افزایش تقاضا با توجه به حضور دلالها همچنین بازارهای واردات کالای قاچاق و خروج سرمایه شکل می دهد و بانک مرکزی قیمت را تعیین نمیکند. از طرفی این حجم تقاضا برای ارز را مداخلات بانک مرکزی نیز نمیتواند کنترل کند.
اخباری که نرخ ارز از آن نشات میگیرد!
1- با توجه به نوسانهای شدید نرخ دلار، امروز هیچ نرخی برای دلار روی تابلوهای صرافیها نبود.
2- با توجه به افزایش دوباره قیمت دلار در کشور، سران سه قوه در آخرین جلسه خود به بانک مرکزی «به صورت نامحدود» اختیاراتی ویژه دادند تا در بازار ارز مداخله کند.
3- مسافرتهای تابستانی شروع شده است که برای خرید در این مسافرتها نیاز به ارز مسافرتی است. این امر هرچند کم اما روی نیاز بازار به دلار مسافرتی تأثیرگذار است.
4- امضای قطعنامه ضدایرانی در تاریخ 18 خرداد که قطعاً واکنش ایران را در پی خواهد داشت.
قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام به تصویب رسید!
در چند روز گذشته جدال چندساله پرونده هستهای کشور وارد مرحلهای جدید شد. با توجه به این امر کارشناسان منتقد بر آن توافق دارند که شرایط ایران در حال سختتر شدن است.
چه اتفاقی رخ داده است؟
در روز چهارشنبه 18 خرداد، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به دلیل عدم همکاری تهران با این نهاد، با اکثریت آراء قطعنامهای علیه ایران به تصویب رساند.
به گفته خبر گذاریها ۳۰ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند و فقط دو کشور روسیه و چین با این متن مخالفت کردند همچنین سه کشور هند، لیبی و پاکستان هم به آن رأی ممتنع دادند.
در این خصوص رافائل گروسی رئیس آژانس انرژی اتمی گفت که هنوز حدود یک ماه فرصت باقی است که نظارتها از محلهای مشخص شده به حالت قبلی بازگردند و دوربینها روشن شوند. در غیر این صورت به گفته وی ادامه این وضعیت به معنای «ضربه مهلکی به برجام خواهد بود.»
آیا هنوز بارقهای از امید وجود دارد؟
وزیر خارجه امیر عبداللهیان، نوزدهم خرداد در سفر به هند با فرستادن سیگنالهایی گفت: «آمریکا و غربیها میدانند در اعتقاد اسلامی ایران بمب اتم جایی ندارد و ایران به دنبال بمب هستهای نیست.» پس میتوان بیان کرد همه پلها پشت سر ایران خراب نشده است.
از آن طرف، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران رابرت مالی در توییتی پیشنهاد کرد: «راه خروج ایران از بحران هستهای که خود ساخته، این است که به تعهدات برجام بازگردد و با آژانس همکاری کند.»
تهیه شده در تیم محتوای بازرگانی نجومی.