اگر شما هم یکی از خریداران ورقهای گالوانیزه هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید! قبل از بررسی نکات مهم در خرید ورق گالوانیزه ابتدا شما را با این نوع از ورقآلات آشنا میکنیم. پس از آن مهمترین نکاتی که باید قبل از خرید ورق گالوانیزه رعایت کنید را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم. آهن نجومی با کادری مجرب آماده ارائه مشاوره به شما مشتریان عزیز است. پس هر سؤالی دارید همین حالا با کارشناسان ما در میان گذاشته و از پاسخ تخصصی آنها استفاده کنید.
با ورق گالوانیزه آشنا شوید!
قبل از ارائه راهنمای خرید ورق گالوانیزه، ابتدا شما را با تعریف دقیقی از ورق گالوانیزه آشنا میکنیم. در حالت عادی فلزاتی مانند آهن و فولاد در مجاورت اکسیژن و رطوبت، دچار پوسیدگی و زنگزدگی میشوند. این ویژگی فلزات در صورتی که رفع نشود، کاربرد آنها را محدود میکند. برای رفع این ایراد یعنی افزایش مقاومت ورقهای فولادی در برابر خوردگی و جلوگیری از زنگزدگی، بر روی انواع ورقآلات از یک لایه پوششی فلز روی (Zn) استفاده میگردد. به فرایند قرار دادن فلز روی بر سطح خارجی ورقهای فولادی، رویاندودکردن یا گالوانیزاسیون میگویند. این عملیات به دو روش الکتروگالوانیزه و گالوانیزه حرارتی انجام میشود.
ویژگیهای ظاهری ورق گالوانیزه چیست؟
ورقهای گالوانیزه از نظر ظاهری ویژگیهایی دارند که میتوان آنها را به راحتی از ورقهای معمولی تشخیص داد. به علت وجود فلز روی بر سطح ورقهای گالوانیزه خصوصیات ظاهری زیر در این ورقها وجود دارد:
- سطح ورقهای گالوانیزه صیقلی و براقتر است.
- ضخامت لایه پوششی فلز روی 10 تا 275 میلیمتر است.
- سطح آنها لیز است یعنی آب بر روی سطح ورقهای گالوانیزه بسیار سریع حرکت میکند.
- از آنجایی که در فلز روی ناخالصی وجود دارد سطح ورقهای گالوانیزه صاف و یکدست نیست. به طرح ایجاد شده بر اثر ناخالصی اسپنگل یا گل میگویند. گلهای روی سطح ورق گالوانیزه در برندهای مختلف به شکل درشت، ریز یا خیلی ریز هستند.
نکات مهم در خرید ورق گالوانیزه
تا کنون با مفهوم ورقهای گالوانیزه و ویژگیهای ظاهری این ورقآلات آشنا شدید. در این قسمت قصد داریم تا به مرور نکات مهم در خرید ورق گالوانیزه بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله از بازرگانی نجومی با ما همراه باشید.
بررسی کاربرد ورقهای گالوانیزه
اولین و مهمترین نکتهای که در خرید ورق گالوانیزه باید در نظر گرفت کاربرد آن است. بسیاری از ویژگیهایی که باید قبل از خرید این نوع ورقآلات مورد بررسی قرار گیرد به نوع کاری که میخواهید با آنها انجام دهید بستگی دارد. همچنین همیشه نیاز نیست که بهترین و گرانترین ورق گالوانیزه موجود در بازار را تهیه کنید.
باید توجه کرد که آیا ظاهر ورق گالوانیزه به اندازه کیفیت آن مهم است یا خیر. به طور مثال کیفیت در انتخاب ورق گالوانیزه برای صنایع خودروسازی یا ساخت مخازن در اولویت قرار دارد در صورتی که ورقهای گالوانیزه استفاده شده در تزئینات و دکوراسیون داخلی باید ظاهر جذابی داشته باشند و کیفیت آنها در اولویت قرار ندارد. پس قبل از خرید ورق گالوانیزه به این نکته خوب دقت کنید تا در هزینههای خود صرفهجویی کرده و خریدی مقرونبهصرفه انجام دهید.
بررسی کیفیت ساخت ورق گالوانیزه
همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم در تولید ورق گالوانیزه از فلز روی برای ایجاد لایه پوششی استفاده میشود. هر چه میزان پوششدهی این فلز بیشتر باشد کیفیت ورق گالوانیزه نیز بیشتر خواهد بود. گاهی در کنار فلز روی از فلزات دیگری مانند نیکل و آلومینیوم نیز استفاده میشود که بر کیفیت ورق تولید شده نهایی تأثیر فراوانی دارد.
همچنین باید ورق آهن یا فولاد اولیه که به آن ورق پایه نیز میگویند از کیفیت بالایی برخوردار باشد. در ضمن هر چه سرعت سرد شدن ورق در فرایند گالوانیزاسیون بیشتر باشد، ورق تولید شده از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
بررسی روش ساخت ورق گالوانیزه
یکی دیگر از نکات مهمی که بر قیمت نهایی ورق گالوانیزه تأثیر میگذارد، روش ساخت این نوع از ورقآلات است. در روشهای مختلف از ابزارها و لوازم مختلفی استفاده میشود که بر کیفیت نهایی ورق تأثیرگذار است. همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم ورق گالوانیزه به دو روش گالوانیزه حرارتی و الکتروگالوانیزه تولید میشوند. ورق تولید شده توسط گالوانیزه حرارتی از کیفیت بالاتری برخوردار است. بنابراین توصیه میشود قبل از خرید ورق گالوانیزه روش ساخت آن را کنترل و بررسی نمایید.
بررسی ضخامت، وزن و ابعاد ورق گالوانیزه
یکی از مهمترین نکات خرید ورق گالوانیزه بررسی وزن، ابعاد و ضخامت آن است. با توجه به اینکه این ورقآلات با مشخصات متفاوتی در بازار وجود دارند، هنگام خرید این محصول باید توجه کنید که ابعاد ورقهای خریداری شده به ابعادی که به آن نیاز دارید نزدیک باشد. در این حالت میتوانید مقدار ضایعات را به حداقل برسانید و در هزینهها صرفهجویی کنید. ورقهای گالوانیزه معمولاً با طول 200 و 250 و عرض 100 و 150 تولید و عرضه میشوند. در ورقهای گالوانیزه رولی عرض همان 100 و 150 است ولی طول آن بیشتر است.
قیمت ورق گالوانیزه
عواملی مانند کیفیت و ضخامت ورق پایه، ضخامت پوشش روی و تجهیزاتی که در گالوانیزاسیون ورقآلات استفاده میشود بر قیمت نهایی محصول تأثیر فراوانی دارند. از آنجایی که برخی از مواد اولیه تولید ورق گالوانیزه از خارج از کشور تهیه میشود و با توجه به نوسانات ارزی قیمت این نوع از ورقآلات ثابت نیست.
توصیه میشود قبل از خرید با استفاده از منابع موثق و معتبر از تغییرات قیمت مطلع شوید و قیمت روز ورق گالوانیزه را به طور دقیق مشخص نمایید. به همین دلیل ممکن است یک نوع ورق گالوانیزه با یک کیفیت ساخت در شرکتهای مختلف با قیمتهای متفاوتی عرضه شود.
شماره تماس بازرگانی نجومی
تخمین مسافت حملونقل
قسمتی از هزینههای خریداری ورقهای گالوانیزه به حملونقل این محصول بستگی دارد. هزینه حملونقل نیز به عواملی نظیر مقدار ورقآلات خریداری شده و مسافت محل تولید تا مقصد وابسته است. میتوانید قبل از خرید ورق گالوانیزه هزینههای مربوط به حملونقل را تخمین بزنید.
برندهای تولیدکننده ورق گالوانیزه
برای خرید ورق گالوانیزه میتوان از میان برندهای داخلی یا ورقآلات وارداتی انتخاب خود را انجام داد. 6 کارخانه فولاد مبارکه، امیر کویر کاشان، هفت الماس، شهریار تبریز، ورق خودرو شهرکرد و تاراز چهارمحال از تولیدکنندگان داخلی ورقهای گالوانیزه هستند. این کارخانجات ورق گالوانیزه با استاندارد ملی ایران و در ابعاد 1 تا 1.5 را تولید و عرضه میکنند. میتوان گفت بهترین ورق گالوانیزه تولید داخل، محصول کارخانه فولاد مبارکه اصفهان است.
همچنین میتوانید از ورقآلات وارداتی نیز استفاده کنید. ورقهای گالوانیزه چینی در ضخامتهای متنوع و خاصی از کمتر از 60 تا بیشتر از 400 در بازار موجود و در دسترس خریداران هستند.
خرید از بازرگانی نجومی
در این مقاله تلاش کردیم تا شما خریداران عزیز را با مهمترین نکاتی که باید قبل از خرید ورق گالوانیزه بدانید آگاه کنیم. در کنار تمام توضیحات فوق به شما توصیه میکنیم که برای استعلام قیمت و بررسی این نکات با کارشناسان صبور و با حوصله ما در بازرگانی نجومی تماس بگیرید. این شرکت با 30 سال سابقه درخشان به خوبی میتواند پاسخگوی نیازهای شما در خرید انواع ورقآلات و آهنآلات باشد و از صفر تا صد خرید شما را همراهی نماید.
تولید شده در تیم محتوای بازرگانی نجومی.