اخبار شرکت

ورق دامپا چیست؟

ورق دامپا

ورق دامپا، شاید خیلی از شما تابه‌حال همچین نامی را در بازار ورق آلات صنعتی نشنیده باشید، اما اگر این ورق را ببینید برایتان آشنا به نظر برسد. ورق دامپا یکی از المان‌های مهم و کاربردی در اجرای سقف ساختمان‌ها است و توجه به استفاده از آن به مالکان ساختمانی و کارگاهی توصیه می‌شود. توصیه نصب این ورق بیشتر به دلایل کاربردی صورت می‌پذیرد نه ظاهری، با آن‌ که ارزش بصری فراوانی نیز دارد. اگر بخاهیم نقش ورق دامپا در سقف را واضح‌تر توضیح دهیم باید بگوییم که محافظت از سقف اصلی در برابر عناصر خارجی توسط انواع مختلفی از این ورق انجام می‌شود. گفتنی است خوب است برای افزایش طول عمر سقف سازه خود با نصب درست این محصول از نشتی و آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنید. در ادامه این مقاله از وب‌سایت بازرگانی نجومی به معرفی انواع این محصول، کاربرد و مزایای آن می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

با ورق دامپا بیشتر آشنا شوید!

ابزاری که به‌ منظور پوشش شیروانی و سقف‌های کاذب به کار گرفته شده و موجب پنهان شدن سازه می‌شود و در کنار آن از پیچیده شدن باد در زیر سازه جلوگیری می‌کند، “دامپا یا نما لمبه” نام دارد. بخش‌هایی از سقف شیروانی و دیوارهای کانکس‌ها نیز با دامپا پوشیده می‌شوند. اگر بخواهید این ورق را بشناسید نشانه اش، موج‌های مستطیل‌ شکلی است که روی آن دیده می‌شود. ورق دامپای فلزی بیشتر با جنس‌های آلومینیوم، روغنی یا گالوانیزه در بازار موجود است. عرضه این محصول به شکل رنگ ‌شده هم صورت می‌گیرد. برای اتصال و نصب ورق دامپا به مکان مورد نظر باید برحسب کاربرد و سازه منتخب از دو روش جوشی یا پرس استفاده کرد.

مروری بر کاربرد ورق دامپا یا نما لمبه

ورق دامپا

ظاهر زیبای این محصول موجب شده است تا در پوشش سقف شیروانی، سقف کاذب، سقف داخلی سازه‌ها و دیوارها به کار رود. از دیگر مصارف رایج ورق‌های دامپا می‌توان به اجرای سقف پارکینگ‌ها، تراس، آلاچیق، تالارها، سینماها، هتل و بانک‌ها اشاره کرد.

مشخصات فنی

مشخصات فنی این محصول از نظر ضخامت، ابعاد و وزن به طور مختصر به شرح زیر است:

ضخامت: ضخامت ورق دامپا بسته به جنس آن متفاوت است. ورق دامپا با جنس روغنی ضخامتی از ۶/۰ تا ۷/۰ میلی‌متر یا ۸/۰ تا ۹/۰ میلی‌متر دارد. برای تولید ورق دامپای رنگی از ضخامت ۴/۰ تا ۵/۰ میلی‌متر استفاده می‌شود. جنس آلومینیوم این ورق به دو شکل آلومینیوم و آلومینیوم رنگی در بازار عرضه شده‌ است که ضخامتی برابر با ۵/۰ میلی‌متر دارد. ضخامت‌های رایج این محصول ۱۸/۰، ۲۰/۰، ۳۰/۰، ۳۵/۰، ۴۰/۰ و … میلی‌متر است.

ابعاد: معمولاً این ورق با سایز کوتاه و بلند تولید می‌شود که سایز کوتاه آن ۱۰۰×۲۰۰ میلی‌متر و سایز بلند آن ۲۵۰×۱۲۵ میلی‌متر است. بعد از فرمینگ سایز ورق دامپا تغییر می‌کند به‌ گونه‌ای که دامپای کوتاه به سایز ۲۰۰×۸۴ و دامپای بلند به سایز ۲۵۰×۱۰۰ می‌رسد.

وزن: وزن این محصول بسته به جنس و سایز آن متفاوت است. به طور مثال ورق با ضخامت ۵/۰ میلی‌متر سایز کوتاه حدود وزن استاندارد آن ۸ کیلوگرم است.

دامپا (لمپه)

انواع مختلف آن در بازار

مواد مختلفی مانند سنگ، خاک، چوب، فلز، پلاستیک و رس در ساخت سقف‌های معمولی استفاده می‌شوند. این مواد که با کیفیت و مزایای خود شناخته‌ شده هستند در موارد مختلف به کار می‌روند. انتخاب سقف بسته به کاربرد و طول عمر سازه حائز اهمیت است. ورق‌های دامپا در سه نوع متداول فلزی، پلاستیک و موجدار یا راه راه  دیده می‌شوند.

ورق دامپای فلزی: این ورق‌ها معمولاً از فولاد ساخته می‌شوند. برای پوشش آن‌ها از گرانول‌های آکریلیک یا رنگی استفاده‌ شده است تا در نهایت سطح صاف و یکنواخت ایجاد کنند. تقویت این محصول با لایه‌ای دیگر از اسید کروماتیک موجب جلوگیری از زنگ‌زدگی می‌شود. کاربرد آن را می‌توانیم در سوله‌های حیاط ‌خلوت، روکش خانگی، ساختمان باغ‌ها، سقف‌های صنعت و … مشاهده کنیم. وزن سبک، نصب آسان و استحکام و دوام عالی از مزیت‌های ورق دامپای فلزی است. طرح و رنگ متنوع این محصول موجب شده تا با انواع سلایق تطابق پیدا کند. مهم‌ترین مزیت این محصول سازگاری با محیط‌ زیست است؛ زیرا در تولید آن از مواد بازیافتی استفاده می‌شود. اجرای این نوع ورق در سقف هزینه زیادی دارد اما با طول عمر کافی به جبران هزینه برمی‌آید.

ورق دامپای پلاستیک: کمترین دوام در اجرای سقف‌ها را ممکن است داشته باشند اما با مزیت‌های خاص خود اکثراً در سازه‌های کوچک و موقت استفاده می‌شوند. از نکات مثبت این محصول می‌توان به نصب راحت، قیمت ارزان و تمیزی آسان اشاره کرد. همچنین ورق دامپای پلاستیکی با وزن کم خود دوام خوبی نیز دارد. زیبایی بصری کمتر و ایجاد صدای زیاد در اثر بارش باران از معایب این محصول است.

ورق دامپای راه راه: حضور چین‌های تکراری در این محصول علت نام‌گذاری آن است. تشدید یکپارچگی سقف با موج‌های این ورق به‌ راحتی صورت می‌گیرد. دوام و پایداری ثابت آن موجب شده تا به‌ شکل گسترده در مکان‌هایی چون ایوان‌ها، کانکس‌ها، گاراژها و … استفاده شوند. اگر به‌ دنبال مواد سازگار با محیط ‌زیست می‌گردید این محصول را انتخاب کنید.

ورق لمپه و دامپا

مزیت‌های ورق دامپا

اعطای ظاهر زیبا به ساختمان با پوشش خرابی‌های تعمیر نشده سقف توسط این ورق‌ها امکان‌پذیر است. اگر نشتی آب از سقف موجب تغییر رنگ آن ناحیه از دیوار گچی شده باشد، ورق دامپا در پنهان کردن آن معجزه می‌کند. وزن سبک این محصول در مصارف زیادی آن را قابل‌ استفاده کرده‌ است. مقاومت بالای آن در برابر زلزله نیز کارساز می‌باشد. تولید ورق دامپا در طرح‌ها، ضخامت و ابعاد متنوع صورت می‌گیرد و هر مشتری با توجه به بودجه خود قادر بر پاسخ‌گویی به نیازهایش خواهد شد. رنگ و شکل آن در اثر تغییر شرایط جوی مانند ورود باد به زیر سقف، حرارت و رطوبت تغییر نخواهد کرد، در نتیجه کیفیت و طول عمر بالایی دارد. از دیگر مزایای بی‌شمار آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق مناسبی برای صدا هستند.
  • بار مرده ساختمان را کاهش داده و بنابراین سبب کاهش هزینه طراحی سازه می‌شوند.
  • ورق‌های دامپا غیر‌قابل اشتعال هستند.
  • بسیار سریع و آسان نصب می‌شوند.
  • انعطاف‌پذیری بالایی دارند و در نتیجه سبب زیبایی بخشیدن به معماری سازه می‌شوند.
  • حمل‌ونقل این ورقه‌های پوششی بسیار راحت و آسان است.
  • قابلیت شست‌وشو و رنگ‌آمیزی دارند.

سقف کاذب

تولید ورق دامپا

دو روش سنتی و صنعتی در تولید این ورق‌ها کاربرد دارد.

روش سنتی: این روش توسط دستگاه پرس و همراه با نیروی انسانی صورت می‌گیرد. از معایب آن می‌توان به محدودیت طول و کاهش سرعت تولید اشاره کرد.

روش صنعتی: در این روش ورق به شکل تمام اتوماتیک و به وسیله رول فرمینگ تولید می‌شوند. ابعاد و رنگ‌های متنوعی در روش صنعتی به چشم می‌خورد. سرعت بیشتر و پرتی ورق کمتر، از مزیت‌های آن است. علاوه‌بر این موارد نیاز به نیروی انسانی در این روش حذف می‌شود.

یکی از عملیات خمش مداوم رول فرمینگ است. در این عملیات فولاد یا آلومینیوم پیچ ‌خورده از مجموعه‌ غلتک‌ها یا استندبای‌های متوالی عبور می‌کند تا هر یک از آن‌ها بخش افزایشی از خمش را انجام دهند. درنهایت مشخصات مقطع مورد نظر حاصل می‌شود.

قیمت ورق دامپا

عواملی مانند کیفیت، جنس، نوع پوشش رنگی و ابعاد در قیمت ورق دامپا اثرگذار هستند. این محصول نیز مانند بسیاری از محصولات از نوسانات ارزی، میزان عرضه و تقاضا و همچنین وقایع سیاسی و اقتصادی تاثیر می‌پذیرد، در نتیجه اطلاع از قیمت روز آن با مراجعه به جداول قیمتی معتبر و یا تماس با کارشناسان این حوزه حاصل می‌شود.

خرید از بازرگانی نجومی

در این مقاله از وب سایت بازرگانی نجومی شما خوانندگان عزیز با ماهیت ورق دامپا و همچنین انواع، کاربرد و نحوه‌ی تولید آن آشنا شدید. در نتیجه اگر می‌خواهید از انواع این ورق در سقف‌ها استفاده کنید پیشنهاد ما این است که اجرای آن را به شکل اصولی انجام دهید تا افزون بر زیبایی، استحکام کافی را هم بعد از نصب در مقابل شرایط گوناگون جوی داشته باشد. بسیار سپاسگزاریم که تا انتهای مطلب ما را همراهی نمودید. در صورت داشتن سوال در خصوص این نوع ورق می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

یک نظر در “ورق دامپا چیست؟

  1. گلنوش گفت:

    تست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *