ورق روغنی


فروش ورق روغنی
اگر شما هم در صنعت ساختمان و ساختوساز، تولید لوازم خانگی، خودروسازی، تولیدکنندگان قفسه و ابزارهای طبقهبندی، ساخت بشکهها و مخزنهای فلزی و… هستید میتوانید بهترین و مرغوبترین انواع ورق روغنی را به صورت از بازرگانی نجومی خریداری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش انواع ورق روغنی از بازرگانی نجومی میتوانید با شمارههای موجود بر روی سایت تماس حاصل فرمایید.
همانطور که میدانید ورق روغنی در بازار مهندسی و تجاری به ورق سرد معروف است و دلیل اصلی و مهم نامگذاری این محصول هم شکل ظاهری آن است. از آنجا که ورقهای روغنی ظاهری مناسب دارند، در صنایعی که نیاز به ورقهایی زیبا دارند استفاده میشوند.
خصوصیات و مزایا
ورق روغنی معمولاً توسط نورد سرد تولید میشود و پس از تولید به دلایل مختلفی از جمله جلوگیری از زنگ زدگی روغنکاری میشود. در حالت کی در صنعت فولاد به ورق هایی که با نورد گرم تولید میشوند ورق سیاه و به ورقهای تولیدی با نورد سرد ورق روغنی گفته میشود. همچنین پایۀ ساخت این ورقها ورق گالوانیزه میباشد.
علاوه بر زیبایی منحصربه فرد، استحکام مناسب ورقهای نورد سرد روغنی، آنها را تبدیل به کالایی پرکاربرد برای ساخت بدنه زیرین خودرو کرده است. از سوی دیگر، همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، از ورقهای روغنی، ورقهای گالوانیزه ساخته میشود.
به دلیل ظاهر خاص و زیبا، ورقهای روغنی عمدتاً در کارهایی که نیاز به زیبایی بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرند. مثلاً در طراحی دکوراسیون منازل و قسمتهای مختلف ساختمان. از دیگر کاربردهای ورق روغنی میتوان به استفاده در مصالح ساختمانی، بدنه خودرو، لوازم خانگی، ساخت انواع قفسه و پانل ها اشاره کرد. همچنین بزرگترین مزیت این محصول مقاومت بالای آن میباشد که سبب کاربرد متنوع آن در صنعت میگردد.
ورق روغنی با ضخامت های متفاوتی در محدوده 3-0.3 میلی متر و عرض استانداردی در محدوده 125-100 میلی متر تولید میشود.
همچنین این ورق ها را میتوان در سه سایز و اندازه استاندارد به صورت زیر دسته بندی کرد:
- 1830 میلیمتر
- 2440 میلیمتر
- 3050 میلی متر
بسته به آلیاژ مورد استفاده در تولید ورقهای روغنی نیز این ورقها به سه دسته
- معمولی: st12
- نیمه کشش: st13
- فوق کشش: st14
تقسیم میشوند.
مراحل تولید ورق روغنی
همانطورکه پیش از این نیز گفته شد ورق روغنی با روش نورد سرد در کارخانجات تولید میگردد. در ادامه به روغنکاری و خصوصیات روغن به کار رفته در تولید ورق روغنی میپردازیم.
روغنکاری در نورد سرد عبارت است از پاشیدن یک روانساز بر روی ورق روغنی و یا غلتک که اهداف ذیل را دنبال می نماید.
- اصطکاک بین ورق و غلتک را کاهش میدهد.
- از زنگ زدن ورق حاصل از نورد جلوگیری میکند.
- دمای غلتک و ورق روغنی را کاهش میدهد.
- نیروی نورد را کاهش میدهد.
- دسترسی به شکل یا صافی قابل قبول را آسانتر می سازد.
- سایش غلتک را کم میکند.
به خاطر سرعت غلتک و ورق، مایع روانساز به داخل ناحیه کاری رانده میشود. (ناحیه کاری ناحیه ای است که در آن غلتک ها با ورق تماس پیدا کرده و ورق تغییر شکل میدهد.)
محل ورود روغن به داخل ناحیه کاری به صورت گوهای شکل میباشد و در نتیجه فشار در فیلم روغن افزایش مییابد و بعضی جریانهای معکوس روغن که ناشی از فشار است ایجاد میگردد. جریان مایع از دو بخش تشکیل شده است:
- جریان برشی سیال
- جریان فشاری سیال
جریان برشی و فشاری سیال
اگر لزجت و یا سرعت روانساز به اندازه کافی بزرگ باشد، فشار جریان سیال به ناحیه کاری باعث جدایی کامل غلتک و ورق به وسیله یک فیلم سیال میگردد. این مکانیزم روغنکاری، روغنکاری هیدرودینامیک نامیده میشود. در این مکانیزم تمامی نیروی نورد و تنش برشی از طریق فیلم روغن انتقال مییابد. اگر لزجت و یا سرعت به اندازه کافی نباشد روانساز کمتری به داخل ناحیه کاری رانده شده و در نتیجه فیلم روغن نمیتواند سطوح را به طور کامل از یکدیگر جدا نماید.
در حالتی که ضخامت فیلم روغن بزرگ باشد میتوان فرض کرد که تمامی سطوح کاملا صاف میباشند. در صورتی که ضخامت فیلم نسبت به زبری سطوح کوچکتر باشد بعضی از برجستگیهای ورق و غلتک با یکدیگر تماس پیدا کرده و قسمتی از نیروی نورد را تحمل کرده و باعث ایجاد تنش برشی اضافه میگردد. این مکانیزم روغنکاری روغنکاری مخلوط نامیده شده و در این مورد اصطکاک از دو جزء تشکیل میگردد.
- جزء هیدرودینامیک
- جزء مرزی
جزء هیدرودینامیک و مرزی
در جزء هیدرودینامیک تنش برشی ناشی از برش ویسکوز روغن میباشد. در جزء مرزی تنش برشی به کمک شکل تماس برجستگیها و خصوصیات شیمیایی روغن و سطوح در تماس تعیین میگردد. هر چقدر لزجت روغن پایینتر باشد سهم جزء هیدرودینامیک کمتر خواهد بود، تا حدی که تمام نیروی نورد و تنش برشی به وسیله برجستگی ها انتقال یابد. در این حالت مکانیزم روغنکاری ورق روغنی ، مرزی غالب میگردد.
مکانیزم روغنکاری غالب در نورد سرد، روغنکاری مخلوط میباشد. اگر مکانیزم به صورت هیدرودینامیک باشد اصطکاک بسیار کم بوده و در نتیجه باعث لغزش غلتک ها روی ورق روغنی میگردد. اگر میزان زبری سطح خیلی مهم باشد مانند نورد آلومینیوم یا نورد فولاد، در آخرین قفسه پروسه نورد لازم است که مکانیزم روغنکاری به صورت مخلوط باشد. در مکانیزم روغنکاری هیدرودینامیک زبری سطح ایجاد میشود، که قابل قبول نمیباشد.
با توجه به موارد ذکر شده در بالا میتوان نتیجه گرفت که سطح ورق روغنی حاصل از فرایند نوردی که مکانیزم روغنکاری آن هیدرودینامیک باشد تیره و مات خواهد بود و در عوض سطح حاصل از مکانیزم مخلوط درخشنده و براق میباشد. از طرف دیگر سرعت تولید در مکانیزم هیدرودینامیک نسبت به مکانیزم مخلوط بالاتر میباشد.
روشهای مختلف تولید ورق روغنی
ورقهایی که قرار است با روش نورد سرد برای بخشهای مختلف صنعت آماده شوند. پس از روغنکاری، محصولی با کیفیتتر را ارائه میکنند. این روش باعث کاهش سایش غلتکها، کاهش نیروی لازم برای انجام عملیات نورد، کاهش اصطکاک بین ورق و غلتکها، کمتر شدن دمای ورق و غلتک و صاف شدن راحتتر و بهتر ورقها است.
برای انجام نورد سرد و تولید ورقهای روغنی معمولاً دو روش عمده به کار میرود. در ادامه به بررسی و معرفی آنها پرداختهایم:
- تولید ورق روغنی با سیستم پاشش مستقیم
برای تولید ورق نازک و ورق گالوانیزه به روغن بیشتری نیاز است تا کیفیت کار بالا برود. به همین دلیل از روش پاشش مستقیم استفاده میشود تا میزان مناسبی روغن بر روی ورقها قرار بگیرد و نورد سرد به سرعت و دقت بالا انجام شود.
- تولید ورق روغنی با سیستم پاشش مدار بسته
در این روش، برای خنک کردن و روغن کاری غلتکهایی که وظیفه صاف کردن ورقهای روغنی را دارند، حجم کمتری از روغن اضافه میشود.
برای استعلام قیمت ورقهای روغنی در ابعاد و اندازههای دلخواه همین حالا با شمارههای تماس روی سایت تماس بگیرید. تمامی سفارشات در کوتاهترین زمان ممکن با باربریهای مطئمن ارسال میگردد. بهترین قیمت ها را با بالاترین کیفیت از بازرگانی بازرگانی نجومی بخواهید.