اخبار شرکت

ورق گالوانیزه چیست و چه کاربردی دارد؟

گالوانیزه چیست

ورق‌های گالوانیزه از جمله محصولاتی محسوب می‌شوند که امروزه، انقلاب بسیار نو و جدیدی را در دنیای بزرگ صنعت به وجود آورده‌اند. در این باره می‌توان گفت، یکی از هزاران دلایلی که دنیای امروز به نسبت صد سال یا هزاران سال گذشته تا به این حد پیشرفته کرده، این موضوع است که در عصر حاضر، پیشرفت علم و تکنولوژی کمک بسیاری به ما می‌کند. زیرا روش‌ و مواد اولیه‌ای که نسل‌های قبل، از آن‌ها استفاده می‌کردند را پیشرفته‌تر کرده و نقاط ضعفی را که داشته، از بین برده است. به همین دلیل در این مطلب می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که ورق گالوانیزه چیست و این ورق چه کمک‌هایی به علم بشریت کرده و همچنین کاربردهای این محصول را برای شما بررسی کرده‌ایم. لذا تا آخر مقاله باما همراه باشید تا اطلاعات بسیار مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه، ورقی است از جنس فولاد که یک لایه از جنس فلز روی، آن را پوشش می‌دهد. این کار موجب قدرت و استحکام ورق می‌شود و همچنین از آن در مقابل پوسیدگی و زنگ زدگی حفاظت می‌نماید. این نوع عملیات را که روی ورق فولادی، فلز روی می‌گذارند، اصطلاحا گالوانیزه کردن می‌نامند.

عملیات گالوانیزاسیون

فرایند گالوانیزاسیون و یا غوطه‌وری گرم به معنی قرار دادن آهن یا فولاد در مکانی است که از مواد مذاب روی پر شده است. این عملیات، باعث محافظت از فولاد در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود. روش گالوانیزاسیون یکی از روش‌های قدیمی و پرکاربرد برای ایجاد مقاومت و محافظت از فولاد و آهن است. که با ایجاد لایه‌ای محافظ بر روی فلز، این کار را به خوبی انجام می‌دهد. لازم به ذکر است که شرایط محیطی، میزان ضخامت روی و نیز نوع کاربرد آن، مواردی هستند که در انجام این عملیات تاثیرگذار بوده و بسیار اهمیت دارند. یکی از مزیت‌های ایجاد لایه‌ای محافظ بر روی فولاد این است که به فلز اولیه به خوبی می‌چسبد و در برابر اصطکاک مقاومت بالایی دارد. همچنین در عملیات گالوانیزاسیون، تعداد لایه‌های محافظ از یک عدد بیشتر است. در نتیجه می‌توان آن را جز سطحی از فولاد به حساب آورد.

کاربردهای ورق گالوانیزه

ورق‌ گالوانیزه به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد و دچار زنگ زدگی نمی شود، در بسیاری از صنایع کاربرد فراوان دارد. در نتیجه این امر باعث شده که استفاده از ورق‌های گالوانیزه پرطرفدار و پرفروش شود. اما بیشترین کاربرد ورق گالوانیزه، در ساختمان‎سازی است. در زیر به بیان برخی کاربردهای استفاده از ورق گالوانیزه می‌پردازیم.

گالوانیزه در صنایع اتومبیل سازی

  • صنایع کشاورزی و ساخت ماشین‌آلات آن
  • صنایع لوله سازی
  • صنایع کاغذ
  • ساخت تابلوهای راهنمایی جاده‌ای
  • ساخت لوله‌های آب
  • ساخت انواع مختلف تانک‌های ذخیره آب بزرگ و کوچک
  • صنایع اتومبیل سازی
  • ساخت یخچال‌های خانگی و غیر خانگی
  • در ساخت پانل‌های ساندویچی (ساختمان)
  • ساخت لوله‌های بخاری
  • صنایع گلخانه‌ای
  • صنایع حمل و نقل انبوه

مزایای ورق گالوانیزه چیست؟

ورق‌های گالوانیزه به دلیل ساختار و کاربردهایشان، مزایای بسیار زیادی دارند که به ویژه می‌توان از آن‌ها در ساخت‌وسازها استفاده نمود. در این قسمت، به بعضی از این موارد اشاره خواهیم نمود.

  • هزینه پایین

در گذشته، یکی از مشکلاتی که آهن و فولاد با آن مواجه بوده است، پایین بودن مقاومتشان در مقابل رطوبت و زنگ زدگی بوده است. اما در میان روش‌های گوناگون، گالوانیزه کردن فولاد، مقاومت این ورق را افزایش داده و از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه می‌باشد.

  • مقاومت بالا

همان گونه که قبلا توضیح دادیم، راه‌های مختلفی جهت مقاومت فولاد در مقابل پوسیدگی در هوای مرطوب وجود دارد. اما مهم‌ترین آن، به کار بردن روکش از جنس روی می‌باشد که این فلز را در مقابل هوای مرطوب بیست الی سی سال مقاوم‌تر می‌نماید.

  • توان بالا

ورق فولاد دارای مقاومت بالایی می‌باشد اما می‌توان با مقداری تغییر در توان، راندمانش را افزایش داد. با گالوانیزه کردن، فلز روی از طریق پر کردن گوشه‌ها و جاهای خالی، توان آن را افزایش می‌دهد.

  • ماده سازی سریع

برعکس مواد اولیه دیگر، از ورق گالوانیزه می‌توان به سرعت و در مدت زمان کم تولیده کرده و در صنعت ساختمان استفاده نمود که این کار موجب صرفه‌جویی در وقت نیز می‌گردد.

  • بازرسی آسان

با اینکه در صنعت ساختمان، بیشتر از ورق‌های رنگی گالوانیزه استفاده می‌شود. از جمله مزایای آن این است که تست کردن آن نیاز به آزمایش‌های سخت ندارد و می‌توان به‌راحتی با چشم، سلامت ورق را تأیید کرد.

محبوب‌ترین ورق گالوانیزه

وقتی بهترین نوع ورق گالوانیزه را بررسی می‌کنیم، ورق‌های گالوانیزه رنگی بیشتر مورد استقبال ساختمان‌سازان قرار گرفته است که بیشترین کاربرد را ورق‌های شیروانی که از آنها در سقف خانه‌ها و ویلاها استفاده می‌گردد، دارند. همان گونه که توضیح داده شد، این ورق‌ها بسیار زیبا بوده،  قابلیت طراحی دارند و مقاوم در برابر رطوبتی هستند که بیشتر در شهرهای شمالی مشاهده می‌شود. به‌ندرت می‌توان در سقف خانه‌های پوشیده شده از ورق گالوانیزه، موارد زنگ زدگی مشاهده نمود.

آموزش محاسبه وزن ورق

و اما در نهایت، به عنوان بخش پایانی این مقاله، قصد داریم به شما عزیزان نحوه درست و دقیق محاسبه وزن ورق گالوانیزه را آموزش بدهیم. بر خلاف تصورات عموم، محاسبه کردن وزن ورق گالوانیزه کار دشواری نبوده و بسیار ساده است. برای این کار، کافی است بدانید مساحت و چگالی ورق چیست و با دانستن فرمول آن، به راحتی وزن ورق به دست می‌آید. بنابراین فرمول محاسبه ورق گالوانیزه به این صورت است:

طول ورق x عرض ورق x ضخامت ورق x چگالی = وزن ورق

برای به دست آوردن وزن دقیق ورق‌ها، توجه به دو نکته است الزامیست.

نکته شماره یک: طول و عرض ورق راباید به واحد متر (m) و ضخامت آن را به میلی‌متر (mm) بنویسید.

نکته شماره دو: برای محاسبه وزن ورق گالوانیزه، چگالی استیل، آهن و… را حدود ۸ در نظر بگیرید. یعنی برای به دست آوردن عدد آخر، طول و عرض به واحد متر و ضخامت به واحد میلی‌متر را در عدد ۸ ورق ضرب کنید.

جدول وزن ورق گالوانیزه

کلام آخر

در این مقاله به ارائه توضیحات کامل و جامع از ورق گالوانیزه چیست و کاربردهای آن پرداختیم. همچنین، به نکات ارزشمندی از جمله مزیت‌ها و محاسبه وزن دقیق ورق با استفاده از فرمولی مخصوص اشاره شد. امیدواریم مطالب بیان شده، برای شما مورد استفاده مفید واقع شود و با مطالعه آن، شما را در انتخابی درست از شناخت ورق‌های فلزی یاری کرده باشیم. بنابراین در صورت نیاز به ثبت سفارش کافیست با کارشناسان و متخصصین شرکت بازرگانی نجومی ارتباط برقرار نمایید. همچنین از شما همراهان عزیز خواهشمندیم نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را در قسمت نظر سنجی با ما در اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *