امروزه با گسترش ساخت و ساز، نیاز به مصالح بیشتر از گذشته شده است. مصالح متنوعی در بازار وجود دارد که هر کدام با توجه به جنس و ویژگیهایی که دارند برای بخشهای مختلف ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از پرطرفدارترین این مصالح، پروفیل ساختمانی است. پروفیل ساختمانی چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه کاربردهایی دارد؟ در این مطلب از وب سایت آهن نجومی به تمام سوالات فوق پاسخ میدهیم. در صورتی که میخواهید در ساخت و ساز یک ساختمان همکاری کنید و اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد میکنیم در این مقاله همراه ما باشید.
پروفیل چیست؟
مقاطع فولادی تو خالی که دارای شکلهای متنوع از قبیل مستطیل، دایره، مربع و جعبهای تولید میشوند را پروفیل میگویند. پروفیلها از ورقهای فولادی گوناگونی که به صورت آلیاژ هستند، تولید میشوند. به عنوان مثال پروفیل ورق گالوانیزه یا پروفیل ورق سیاه.
پروفیل ساختمانی چیست؟
تا به این جای مطلب متوجه شدید که پروفیل به چه معنایی است. پروفیلها به دو دسته ساختمانی و صنعتی تقسیمبندی میشوند و از نام این دو دسته مشخص است که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. پروفیلهای ساختمانی در بخشهای مختلفی از ساختمان مانند درب و پنجره و مستحکمسازی سازه مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به کاربرد، پروفیلهای ساختمانی با ورق خاصی تولید میشوند به عنوان نمونه پروفیلهای درب و پنجره از ورقهای گالوانیزه روی اندود تولید میشوند، زیرا بیشتر در معرض رطوبت هستند و ورقهای گالوانیزه خاصیت ضدزنگ دارند.
قوطی پروفیل چیست؟
به پروفیلهای ساختمانی که شکل مربع یا مستطیل دارند، قوطی پروفیل گفته میشود. قوطی پروفیل انواع مختلفی از قبیل مبلی، ستونی و گالوانیزه دارد که هر کدام در بخشهای مختلف ساختمان به کار میروند. به طور کلی بیشترین کاربرد قوطی پروفیل در مستحکم کردن ستونها است.
ویژگیهای پروفیل ساختمانی
مهمترین مسأله در کاربرد مصالح ساختمانی قابلیت انعطاف و شکلپذیری است. پروفیلهای ساختمانی این ویژگی خوب را دارند و این موضوع باعث شده است تا استفاده از آنها آسانتر باشد. در ادامه سایر ویژگیهای پروفیل ساختمانی را بیان میکنیم:
- دارای ابعاد دقیق و متنوع
- جوشپذیری بالا
- مقاومت در برابر فشار
- ضخامت زیاد
انواع پروفیلهای ساختمانی
پروفیلهای ساختمانی دارای انواع مختلفی هستند که به شرح زیر میباشند:
- پروفیلهای باز
این نوع پروفیلها به دلیل شکل ظاهری خود با نام پروفیل باز شناخته میشوند. تیر آهن، میلگرد، هاش، نبشی، ناودانی شامل این دسته هستند.
- پروفیلهای بسته
این گروه نیز به دلیل شکل ظاهری به پروفیل بسته نامگذاری شدهاند. کرکره برقی، درب و پنجره، پروفیل UPVC در این دستهبندی قرار میگیرند.
دو دستهبندی بیان شده تقسیمبندی کلی پروفیلهای ساختمانی به شمار میرود، در ادامه انواع پروفیلها را از نظر شکل ظاهری آنها بیان میکنیم:
- پروفیل به شکل I
این پروفیل به دلیل مقاومت در برابر خم شدن، در قسمتهای مختلف ساختمان از آن استفاده میشود. این پروفیلها به شکل I انگلیسی هستند و دارای سه نوع کلی تیر آهن IPB، تیر آهن INP و تیر آهن IPE میباشد.
- پروفیل سپری T
در بخشهای مختلف یک سازه مورد استفاده قرار میگیرند. اتصالات سازههای فولادی، سقف شیروانی، ساخت درب و پنجره و انواع خرپا از این نوع پروفیل هستند. پروفیل T مقاومت خمشی کمی دارد و به همین دلیل استفاده از آن آسان نیست.
- پروفیل زد Z
این نوع پروفیل علاوه بر ساختمانسازی در صنعت کشتیسازی نیز استفاده میشود. از این نوع پروفیل در ساخت سقف شیروانی استفاده میشود.
- پروفیل آبرو
یکی دیگر از انواع پروفیلهای ساختمانی، آبرو است که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع پروفیل به دلیل این که بیشتر در معرض رطوبت قرار میگیرد از ورقهای گالوانیزه ساخته شده و بیشتر برای جمعآوری آب سقفها مورد استفاده قرار میگیرد.
- پروفیل تسمه
این نوع پروفیل ساختمانی بسیار کم عرض بوده و عرضی کمتر از ۱۶۰ میلی متر دارد.
- پروفیل نبشی L
این نوع پروفیل در پروژههای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد و ضخامت آن بسیار اهمیت دارد.
- پروفیل ناودانی
این نوع پروفیل کاربرد زیادی در ساخت چهارچوب درب و پنجره داشته و دارای جنسهای مختلفی همچون استیل، فولاد، آلومینیوم و گالوانیزه است.
- میلگرد
این نوع پروفیل یکی از مشهورترین پروفیلهای ساختمانی است که به دو شکل بدون آج و آجدار تولید میشوند. میلگردها دارای قطرهای متفاوتی بوده و هر قطر آن در بخشهای مختلفی از ساختمان استفاده میشوند.
کاربردهای پروفیل ساختمانی
کاربرد پروفیلهای ساختمانی بسیار متنوع و زیاد است و هر پروفیل در قسمتهای مختلفی از ساختمان به کار میروند. در ادامه به برخی از مهمترین کاربردهای آن اشاره میکنیم:
- ساخت انواع چهارچوب درب و پنجره
- ساخت و پوشش سقف سولهها
- مستحکم کردن سازههای فولادی
- تولید چهارچوبهای بزرگ فلزی یا فولادی
قیمت پروفیل ساختمانی
قیمت این نوع مصالح به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان قیمت ثابتی را برای آنها در نظر گرفت. عوامل دخیل در قیمت پروفیل ساختمانی ورق استفاده شده در ساخت آنها، قیمت روز ارز و روش تولید هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت پروفیل ساختمانی میتوانید از طریق شمارههای روی سایت با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
سخن آخر
پروفیلهای ساختمانی در انواع مختلفی تولید شده و هر مدل دارای ویژگیها و خواص مختص به خود بوده و در بخشهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب از وب سایت آهن نجومی به پروفیل ساختمانی چیست و انواع و کاربرد آن، اطلاعاتی را بیان کردیم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهادی میتوانید با ما در ارتباط باشید.