پروفیل ساختمانی


فروش پروفیل ساختمانی
در این مطلب از شرکت بازرگانی نجومی، قصد داریم تا پروفیل ساختمانی را به طور کامل معرفی کرده و انواع، ویژگیها و کاربردهای آنها را نیز بیان کنیم. و شما میتوانید برای داشتن خرید مطمئن و راحت هر یک از انواع پروفیلهای ساختمانی به وب سایت بازرگانی نجومی مراجعه نمایید. برای اطلاع از آخرین قیمت روز با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
در صنعت ساختمانسازی و به طور کلی ساختوساز، مصالح مختلف و متعددی به کار میروند. پروفیلهای ساختمانی، از پرکاربردترین این مصالح هستند که جزء مصالح فلزی محسوب میشوند. این پروفیلها، انواع مختلفی دارند که با توجه به برخی شرایط ویژه مانند جنسشان، در بخش خاصی از ساختمان به کار گرفته میشوند.
زمانی که از پروفیلها در ساختمانها استفاده میشود، استحکام برشی، کششی و تسلیم سازه به میزان قابل توجهی افزایش مییابد و وزن کلی ساختمان نیز تا حدود بسیار زیادی کاهش پیدا میکند. از این پروفیلها در قسمتهای مختلفی استفاده میشود که برای هر قسمت، نوع خاصی از آنها تولید میشود.
معرفی کامل و جامع پروفیل ساختمانی
به مقاطع فولادی توخالی، پروفیل گفته میشود که در شکلهای مختلفی مانند مستطیلی، مربعی، جعبهای و دایرهای تولید شده و در بازار موجود هستند. این پروفیلها، از ورقهای فولادی و به صورت آلیاژی ساخته میشوند. در ساخت این پروفیلها، از ورقهای فولادی متفاوتی مانند ورق سیاه یا ورق گالوانیزه یا ورق آلومینیوم و … استفاده میگردد. پروفیلها به طور کلی به دو دستۀ پروفیلهای صنعتی و پروفیلهای ساختمانی تقسیمبندی میشوند که کاربرد هر کدام از نامشان مشخص است. بحث ما در این مقاله به صورت تخصصی در مورد پروفیلهای ساختمانی میباشد.
از نام پروفیلهای ساختمانی مشخص است که در صنعت ساختمانسازی و در قسمتهای مختلف سازه از آنها استفاده میشود. به عنوان مثال، از برخی پروفیلهای ساختمانی در اسکلت ساختمان و برای مستحکمسازی آن و از برخی در ساخت درها و پنجرهها استفاده میگردد.
با توجه به اینکه هر کدام از پروفیلهای ساختمانی کاربرد خاصی دارند، با ورق خاصی نیز تولید میشوند که مناسب برای همان کاربرد میباشد. به عنوان مثال پروفیلهایی که در ساخت درب و پنجره از آنها استفاده میشود، چون ممکن است در معرض رطوبت قرار بگیرند، با ورقهای گالوانیزه فولادی که به آن روی اندود نیز میگویند، ساخته میشوند.
انواع پروفیلهای ساختمانی
پروفیلهای ساختمانی، از نظر شکل ظاهری به دو دستۀ پروفیلهای باز و پروفیلهای بسته تقسیمبندی میشوند. پروفیلهای باز شامل تسمه، تیرآهن، نبشی، میلگرد و ناودانی و پروفیلهای بسته شامل قوطی و لوله میباشند.
همچنین از نظر نحوۀ تولید نیز در دو دستۀ نورد گرم و نورد سرد قرار میگیرند. در فرایند نورد گرم از شمش فولادی گرم استفاده میشود. به این صورت که این شمشها در قالبها ذوب شده و شکل آن قالب را به خود میگیرند. پروفیلهای بسته با فرایند نورد گرم تولید میشوند که مقاومت بیشتری در برابر فشارهای بیرونی دارند. اما در فرایند نورد سرد، از مواد مذاب استفاده نمیشود. در این روشها، ورقهای فولادی که ساخته شدهاند، با عملیاتی مانند پرس و خم کردن شکل میگیرند. پروفیلهای باز به این روش تولید میشوند که مقاومت آنها کمتر بوده و از آنها در کارهای اصلی ساختمانسازی استفاده نمیگردد. بلکه در کارهایی مانند چارچوب درها، سقف ساختمان و به طور کلی کارهای سبک مورد استفاده قرار میگیرند.
حال این انواع را با جزئیات بیشتری توضیح میدهیم:
پروفیل Z
این نوع پروفیل نیز، از انواع پرکاربرد در ساختمانهاست که به شکل Z میباشد. در نقشههای ساختمانی نیز این نوع پروفیلها را با علامت اختصاری Z نشان میدهند. از پروفیل نوع Z تنها در ساختمانسازی استفاده نمیشود. بلکه در صنایع متعدد دیگری مانند کشتیسازی و ساخت سقفهای شیروانی نیز میتوان از آنها استفاده کرد.
میلگرد
از میلگردها میتوان برای ساخت هر نوع سازه و ساختمانی استفاده نمود. بهتر است بگوییم ساخت هیچ سازهای بدون استفاده از این نوع پروفیل امکانپذیر نیست. میلگردها در دو نوع آجدار و بدون عاج تولید میشوند. موادی که برای ساخت آنها استفاده میشود نیز موادی مانند سنجاقک، خاموت و رکابی هستند. ضخامت این پروفیلها متفاوت است و با توجه به مکانی که قصد استفاده از آن را دارید، باید ضخامتی متناسب انتخاب و خریداری نمایید. همچنین از این میلگردها، به منظور افزایش مقاومت سازه، همراه با بتن استفاده میشود.
پروفیل L
این نوع پروفیل، از پروفیلهای باز میباشد که مقطع آن به شکل L انگلیسی است. این پروفیل، مقاومت بسیار بالایی دارد که میتوان از آن در قسمتهای مختلفی از ساختمان استفاده کرد. سه نوع کلی از پروفیل تیرآهن IPB، تیرآهن INP و تیرآهن IPE هستند. هر کدام از پروفیلها شکل و کاربرد خاص خود را دارند.
تیرآهن IPB بالهای پهن تری نسبت به دیگر تیرآهنها دارد و به همین دلیل مقاومت بیشتری داشته و در سازههایی که استحکام سازه بسیار مهم است، مورد استفاده قرار میگیرد. تیرآهن INP بیشترین کاربرد را در ساختمانسازی دارد و از آن برای افزایش استحکام و مقاومت ستونها استفاده میشود.
نکتهای که در مورد تیرآهن INP وجود دارد، این است که بالهای آنها ضخامت ثابتی ندارند و به همین دلیل باید به صورت مرکب از آنها استفاده کرد و نمیتوان به صورت تکی به کار برد. از تیرآهن IPE نیز به دلیل پهنای بال بیشتری که دارد، در اتصالات پرچی یا پیچی استفاده میشود.
کاربرد پروفیل ساختمانی
پروفیلهای به شکل مربع و مستطیل(قوطی) که سطح مقطع کوچکی دارند، در موارد زیر استفاده میشوند:
- صنعت خودروسازی
- تولید نردههای فلزی
- ساخت درها و پنجرهها
- نردههای راهپلهها
- جهت نردهکشی در اطراف کارخانهها و زمینهای محصورشده
- نردهکشی خیابان و پیادهرو
علاوه بر این، پروفیلهای مربعی که سطح مقطع بزرگتری دارند، دارای ضخامت 1.5تا 8 میلیمتر هستند و در موارد زیر به کار میروند:
- ساختمانسازی و اسکلت فلزی آنها
- ساخت ستونها
- پایههای میز و صندلی
- صنعت و ساخت شاسی تریلرها و نفتکشها
همچنین لازم به ذکر است که:
پروفیلهایی که به شکل Z هستند: در پوشش سقف سولهها
پروفیلهای نبشی: ساخت درهای بزرگ آهنی، تولید قالبهای فلزی گوناگون در ماشینآلات
پروفیلهای ناودانی: ساخت درهای کرکرهای مغازهها کاربرد دارند.
قیمت پروفیل ساختمانی
بر خلاف آنچه که به نظر میرسد، انواع پروفیل ساختمانی، بخش زیادی از هزینه ساخت سازه را در بر میگیرند و قیمت هر کدام بسته به کاربرد و نوع آن متغیر است. بنابراین، تغییرات قیمت پروفیلها، تاثیر زیادی نیز بر بازار مسکن و خودروسازی میگذارد. لذا به جهت بهینهسازی در هزینه اجرای سازهها، انتخاب پروفیل مناسب، یکی از مهمترین و اصلیترین فاکتورها به شمار میآید.
در این مطلب شما را با ماهیت پروفیل ساختمانی، کاربرد آنها، ویژگی و انواع مختلف آن آشنا کردیم. حال که از این محصول اطلاعاتی به دست آوردید، میتوانید در صورت نیاز به تهیه پروفیلهای ساختمانی، آن را از فروشگاههای معتبری خریداری نمایید.