اخبار شرکت

پروفیل صنعتی چیست؟

پروفیل صنعتی چیست

پروفیل صنعتی چیست؟ در رابطه با کاربرد این محصول، مشخصات فنی و انواع آن چه می‌دانید؟ این مطلب با هدف پاسخ به این پرسش‌ها نگارش یافته است، تا انتها ما را همراهی کنید. صنعت ساختمان‌سازی نیازمند به ابزار مختلفی است. پروفیل صنعتی یکی از این ابزارهای تخصصی در این حوزه است که مورد توجه بسیاری از کارفرمایان و مهندسین قرار گرفته است. در نظر داشته باشید که پروفیل‌های صنعتی نسبت به پروفیل‌های ساختمانی دارای تفاوت‌های زیادی هستند، در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها خواهیم پرداخت.

امروزه به دلیل استفاده از متریال‌های مختلف به غیر از آهن برای ساخت انواع تجهیزات و درب و پنجره‌های ساختمانی از پروفیل استفاده می‌شود. در نظر داشته باشید که تنها استفاده پروفیل‌ها در ساختمان‌سازی نیست بلکه در بخش‌های صنعتی هم از آن‌ها استفاده می‌شود. امروزه اغلب تجهیزات و قطعاتی که در بخش‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند از این نوع پروفیل‌ها ساخته و تهیه شده‌اند.

پروفیل‌های صنعتی از طریق دو روش، نورد گرم و سرد تولید می‌شوند. شمش فولاد، نورد گرم است و نورد سرد، از حالت دادن ورق‌های فولادی به وجود می‌آید.

بررسی انواع روش تولید پروفیل‌های صنعتی

پروفیل‌ها را می‌توان در کارخانه با دو روش تولید کرد. در ادامه به ذکر این دو روش و جزئیات هر کدام می‌پردازیم.

  1. روش نورد گرم: در این روش پروفیل‌های صنعتی به وسیله شمش‌های فولادی ساخته و تولید می‌شوند. پروفیل‌هایی از قبیل لوله‌ای، قوطی، تسمه، ورق، ناودانی و میلگرد در این دسته قرار می‌گیرند.
  2. روش نورد سرد: در این روش ورق‌های فولادی با روش پرس یا خم کردن تولید می‌شوند. با توجه به روش ساخت، محصولات این دسته در دسته‌بندی قطعات فولادی سبک قرار می‌گیرند. نورد سرد خود به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود.

انواع پروفیل صنعتی

با این تفاسیر بهتر است که به سراغ معرفی انواع پروفیل‌های صنعتی موجود در بازار و تحلیل کاربرد هر یک برویم.

تیرآهن

تیرآهن

از جمله پروفیل‌های کاربردی در صنایع مختلف، تیرآهن‌ها هستند که متشکل از ۲ بال و یک جان می‌باشند. به طور کلی تیرآهن در دسته مقاطع فولادی سخت و بلند قرار می‌گیرد. در تیرک‌ها و ستون‌های یک سازه از این مقطع فولادی استفاده می‌شود. انواع مختلف تیرآهن‌ها شامل IPE، IPB و INP هستند.

میلگرد

یکی دیگر از پروفیل‌های صنعتی و فولادی که به شکل دایره‌ای، طویل و توپر ساخته می‌شود، میلگرد است. میلگردها در راستای افزایش مقاومت سازه‌های مختلف در صنعت به کار گرفته می‌شوند. شامل ۴ دسته A1، A2، A3 و A4 هستند. در نظر داشته باشید که هر یک از انواع میلگردهای موجود در بازار دارای ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به ‌فرد خود هستند.

ناودانی

ناودانی

در ساختار ناودانی‌ها یک جان و ۲ بال عمودی وجود دارد. این نوع پروفیل‌های صنعتی از لحاظ ساختار ظاهری به 2 دسته C و UPE تقسیم می‌شوند. حال در چه حالی به یک ناودان، ناودانی C  می‌گویند؟ در صورتی که بال‌های آن از لحاظ ضخامت یکنواخت و موازی باشد. حال اگر ساختار بال‌ها استاندارد ساخته شده باشد به آن ناودانی UPE گفته می‌شود.

نبشی

پروفیل‌های نبشی کاربردهای فراوانی دارند که از مهم‌ترین کاربردهای آن می‌توان به اتصالات مقاطع فولادی مختلف اشاره کرد. پروفیل نبشی از لحاظ ساختاری شامل ۲ سطح عمود بر یکدیگر است. این پروفیل‌ها با نام مقاطع L شکل هم شناخته می‌شوند. روش ساخت نبشی‌ها از طریق نورد سرد و گرم است.

سپری

سپری

پروفیل‌های سپری در بازار فولاد با نام پروفیل‌های T هم شناخته می‌شوند، زیرا ساختار و شکل ظاهری متفاوت و T مانندی دارند. در نظر داشته باشید که این نوع پروفیل‌ها هم به عنوان پروفیل صنعتی و هم به عنوان پروفیل ساختمانی محسوب می‌شوند. از این مقاطع فولادی در راستای ایجاد سازه‌های خرپایی، سقف‌های شیشه‌ای یا کاذب و غیره استفاده می‌شوند.

انواع لوله

انواع مختلف لوله‌ها به دلیل مقاومت بالا و استحکام و مقاومتی که در برابر خوردگی دارند، دارای جایگاه ویژه‌ای در میان انواع پروفیل‌های صنعتی هستند. لازم به ذکر است که لوله‌های فولادی هم جوش داده می‌شوند و هم می‌تواند یکپارچه و بدون درز مورد استفاده قرار بگیرند.

قوطی

لازم به ذکر است که در بازار آهن‌آلات و فولاد ایران، انواع پروفیل‌های صنعتی که به شکل مستطیل و مربع ساخته شده‌اند را قوطی می‌نامند. اغلب از این نوع پروفیل‌ها در راستای پیشبرد پروژه‌های مختلف صنعت خودروسازی، تولید انواع لوازم خانگی، صنعت ساختمان‌سازی و … استفاده می‌شوند.

پروفیل چهارسو

از جمله پروفیل‌های فولادی که سطح مقطع آن پر و مربعی شکل هستند می‌توان به پروفیل‌های چهارسو یا همان چهارپهلو اشاره کرد. این نوع پروفیل دارای کاربردهای فراوانی از قبیل ساخت بخش‌های تزئینی سازه‌ها، ساخت درب و پنجره، محور اتصالات، قاب، بست و … هستند.

پروفیل زد

پروفیل Z

همانطور که از اسم این پروفیل پیدا است، ساختار ظاهری آن شبیه به حرف لاتین Z است. همچنین این پروفیل به عنوان مهم‌ترین عنصر تقویت‌کننده سقف‌ها، ستون‌ها و تیرک‌ها شناخته می‌شود. از مهم‌ترین کاربردهای این پروفیل می‌توان استفاده در انبارها، سوله‌ها یا ساختار خرپایی ترن‌ها هوایی اشاره کرد.

پروفیل کلاهی

این دسته از پروفیل‌های نورد شده که با نام کلاهی هم شناخته می‌شوند، در اغلب صنایع به خصوص صنعت خودروسازی کاربرد زیادی دارند. از ‌کاربردهای دیگر این نوع پروفیل می‌توان به، به‌کارگیری آن در تولید انواع یدک‌کش اشاره کرد. ویژگی این پروفیل، جوشکاری ساده و آسان آن است.

پروفیل درب و پنجره

از پرکاربردترین مقاطع فولادی می‌توان به این دسته از پروفیل‌های صنعتی و ساختمانی اشاره کرد؛ زیرا شامل انواع مختلفی از قبیل لنگه دری، زهوار، چارچوبی، چهارچوب فرانسوی، رومی، مکزیکی، پروفیل‌های سپری درب و پنجره و غیره هستند.

پروفیل صنعتی

کاربرد پروفیل صنعتی چیست؟

پروفیل‌های صنعتی اغلب در صنایع کاربرد دارند. به دلیل استحکام و ضخامت بالای این پروفیل‌ها یکی از گزینه‌های مناسب برای استفاده در صنایع نظامی، ساخت تجهیزات صنعتی، پل‌ها و تابلوهای تبلیغاتی هستند. یکی از کاربردهای مهم و اساسی این پروفیل‌ها ساخت ستون است. همانطور که می‌دانید قوطی‌های سنگین یکی از گزینه‌های مناسب برای ساخت ستون سازه‌ها هستند. در این موارد داخل فضای خالی قوطی با بتن پر شده و یا داخل آن را یک لوله قرار داده و اطراف آن را بتن‌ریزی می‌کنند. دلیل رواج یافتن استفاده از قوطی‌های سنگین در ساخت ستون سازه‌ها استحکام بالا و هزینه کم آن‌ها است. کاربرد پروفیل‌های صنعتی به اینجا ختم نمی‌شود بلکه عبارتند از:

  • صنایع خودروسازی
  • ساخت خرپاهای بزرگ
  • تولید دستگاه‌های صنعتی
  • ساخت اسکلت فلزی ساختمان
  • ساخت شاسی نفت کش و تریلرها
  • پروژه‌های عمرانی همانند سدسازی

مهم‌ترین ویژگی‌های قوطی پروفیل صنعتی چیست؟

از مهم‌ترین ویژگی‌های پروفیل صنعتی می‌توان به طول اضلاع و ضخامت آن اشاره کرد. در این راستا طول اضلاع قوطی پروفیل صنعتی بیش از ۱۲ سانتیمتر و ضخامت آن بیش از ۶ میلی‌متر است. این نوع پروفیل‌ها با توجه به ظاهرشان دارای وزن کمی هستند و همچنین از قدرت باربری و استحکام بالایی برخوردار می‌باشند.

پروفیل صنعتی

قیمت پروفیل صنعتی چقدر است؟

لازم به ذکر است که قیمت پروفیل صنعتی همانند پروفیل ساختمانی یا معمولی به صورت کیلویی اعلام می‌شود. در صورت ندانستن قیمت یک شاخه از پروفیل صنعتی می‌توانید با مراجعه کردن به جدول استاندارد و یا جدول اشتال وزن یک متر از آن را به دست آورید. حال برای به دست آوردن قیمت طول یک شاخه، وزن یک متر از آن را در طولش ضرب کنید؛ سپس عدد به دست آمده را در قیمت یک کیلو ضرب کنید تا قیمت یک شاخه از قوطی پروفیل صنعتی به دست بیاید. قیمت پروفیل صنعتی سبک یا سنگین به عواملی همچون قیمت آهن، قیمت ارز و میزان عرضه و تقاضا در بازار هم بستگی دارند.

خرید از بازرگانی نجومی

در این مطلب از سایت بازرگانی نجومی شما را با پروفیل صنعتی و انواع آن، ویژگی‌ها و کاربردها آشنا نمودیم. در صورتی که قصد خرید این محصولات را دارید می‌توانید همین حالا با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید و بعد از استعلام قیمت خرید خود را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *