اخبار شرکت

کاربرد ورق آلات در صنعت

ورق آلات در صنعت

در ابتدا بهتر است به تعریفی مختصر از ورق‌های فلزی یا همان ورق‌آلات صنعتی بپردازیم. ورق‌های فلزی به ورق‌هایی می‌گویند که از جنس فلز ساخته می‌شوند. این ورق‌ها دارای انواع مختلفی از جنس فلزات متفاوت هستند که با توجه به نوع آلیاژ و موادی که در تولید آن‌ها استفاده شده و نیز روش‌های متفاوت ساخت، دسته‌بندی می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید انواع گوناگون ورق فلزی در صنعت کاربرد فراوانی دارند و از آن‌ها در صنایع مختلف ساختمانی، حمل و نقل، ابزارها و به طور کلی محصولات فلزی استفاده می‌شود. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا نخست با انواع ورق فلزی آشنا شوید و ضمن معرفی هر کدام، به بیان کاربرد ورق آلات در صنعت بپردازیم.

انواع ورق‌های فلزی

ورق‌های فلزی را بر اساس مواد اولیه و طبق روش‌هایی که تولید می‌شوند، می‌توان به هفت دسته طبقه‌بندی کرد. این طبقه‌بندی‌ها عبارت‌ است از: ورق گالوانیزه، ورق روغنی، ورق آجدار، ورق سیاه، ورق رنگی، ورق استیل و ورق اسید شویی. در ادامه به بررسی هریک از این نوع ورق‌ها می‌پردازیم.

ورق فلزی گالوانیزه

ورق گالوانیزه، نوعی از ورق‌های فلزی هستند که روی سطح آن‌ها را یک فلز دیگر پوشش می‌دهد. پوشش فلزی تشکیل شده بر روی این ورق، از خوردگی و پوسیدگی جلوگیری کرده و آن را به یک ورق ضد زنگ و مستحکم تبدیل می‌کند. از این ورق‌ها در صنعت، لوله‌کشی، عایق‌کاری، الکترونیک، مخازن و نیز در معماری مثل ساخت کابینت، نرده‌ها، پرچین، پله و حتی ساخت مبلمان فلزی استفاده می‌شوند.

ورق فلزی سیاه

ورق سیاه، به نوعی از ورق ها گفته می شود که توسط روش نورد گرم تولید می‌گردند. همچنین این نوع از ورق‌ها در ابعاد مختلفی تولید شده و در بازار موجود هستند. علت نام‌گذاری ورق سیاه، نداشتن سطح صیقلی و براق آن است. ورق‌های سیاه، کاربردهای بسیار مختلفی در انواع صنایع گوناگون مانند کشتی‌سازی، خودروسازی، ساختمان‌سازی، لوله‌سازی و …دارند.

ورق فلزی رنگی

جالب است بدانید که ورق‌های فلزی رنگی در اصل همان ورق‌های گالوانیزه است. با این تفاوت که در کوره مقداری رنگ بر روی سطح آن پاشیده می‌شود و به مصارف گوناگون می‌رسد. از جمله کاربردهای این ورق می‌توان به استفاده در سقف‌های شیروانی، سوله‌ها و ویلاها اشاره کرد. این ورق‌ها در 15 رنگ متنوع و با ضخامت‌های 15/0 میلی‌متر تا 7/0 میلی‌متر تولید و عرضه می‌شوند.

ورق فلزی اسیدشویی

در این مدل از ورق‌ها که نوعی از ورق‌های سیاه می‌باشند، به واسطه عمل اسیدشویی ذغال‌هایی که در سطح آن موجود است و همچنین تمام ناخالصی‌های آن را طی یک فرایند اسیدشویی می‌زدایند. این ورق‌ها پایه تولید ورق‌های روغنی هستند. از دیگر کاربردهای ورق فلزی اسیدشویی این است که در ساخت رینگ و شاسی خودروها، کشتی، تاسیسات دریایی و لوله‌های نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق الات در صنعت

ورق روغنی

به ورق‌هایی که با روش نورد سرد تولید می‌گردند، ورق روغنی گفته می‌شود. بدیهی است این ورق‌ها دارای ضخامت بسیار کمی هستند و از کیفیت بصری و ظاهری بسیار خوبی برخوردارند. همچنین برخلاف ورق سیاه، دارای سطح صاف و صیقلی و براق می‌باشند. ورق روغنی، پایه تولید ورق‌های گالوانیزه است و در ساخت انواع روکش‌ها و عایق‌ها، لوازم خانگی و لوله‌های ساختمانی کاربرد فراوان دارند.

ورق کرکره

در مواقعی که ورق گالوانیزه یا اوراق رنگی را به حالت فرمینگ و شکل گرفته شده تبدیل کنیم، ورق کرکره‌ای را به دست آورده‌ایم، که این مدل ورق در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی در صنعت امروزی بسیار کاربرد دارد. ورق کرکره سینوسی، یکی از اولین مدل‌های ورق کرکره‌ای است که معمولا این ورق‌ها در بازار با این نام شناخته می‌شوند. اما ورق‌هایی که برای پوشاندن سقف‌های شیروانی‌ها از آن استفاده می‌شود اوراق کرکره موجی نام دارند، که در ساخت آن از مصالح گوناگون و متمایزی استفاده می‌گردد. جالب است بدانید که ورق گالوانیزة موج‌دار در ابتدا و پس از پیشرفت فناوری و فراگیر شدن آن در ایران، ابتدا در خانه‌های افراد مرفه و پر درآمد مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما باگذشت زمان و رواج به کارگیری دستگاه‌های خم‌کننده و شکل‌دهنده اوراق آهنی به شکل‌های مواج، به طرز فراگیری در صنعت ایران رواج پیدا کرد و همه‌گیر شد.

رنگ کردن ورق‌های گالوانیزه به این خاطر است که سطح استقامت و کارایی آن را بسیار بالا برده و ضمنا زیبایی چشمگیر و خاصی به آن‌ها می‌بخشد در نتیجه برای استفاده در سقف خانه‌ها در برابر پوسیدگی و خوردگی و انواع تلفات فیزیکی به کار می‌روند. ورق‌های کرکره‌ای گالوانیزه دارای ضخامت، قطر و ابعاد گوناگونی هستند. در نتیجه قیمت آن‌ها نیزبسته به این عوامل متفاوت خواهد بود.

ورق آلو زینک

جنس ورق آلوزینک از فولاد است و با روکش آلومینیوم پوشیده شده است، که برای جلوگیری از پوسیدگی، زنگ زدگی و اکسیده شدن انجام می‌شود. استفاده از این ورق طول عمر ساندویچ پانل‌ها (در ساختمان‌سازی) را افزایش می‌دهد. از مزایای استفاده از ورق آلو زینک، مقاومت بالا در مقابل رطوبت در مکان‌های شرجی می‌باشد. اگر بخواهید ورق گالوانیزه را با ورق آلوزینک مقایسه کنید، ورق آلو زینک عمر بیشتر و استقامت بالاتری دارد.

ورق برنجی

فلز برنجی نوعی آلیاژ مس است که از طریق عنصر روی تولید می‌شو‌د. ورق‌های فولادی از جنس برنجی، استقامت بالا به خصوص در برابر فرسایش و کاربردهای مختلفی دارند. ورق فلزی برنجی با توجه به میزان روی و مس استفاده شده در آن به پنج نوع ورق برنجی کارتریج، ورق قرمز، ورق خوش‌ تراش، ورق دریایی و ورق برنجی ۳۳۰ تقسیم می‌شوند. همچنین ورق‌های برنجی بسیار سبک هستند و مقاومت و کشسانی بالایی دارند. از جمله کاربردهای این ورق می‌توان به ساخت سقف، طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی و نیز ساخت ماشین‌آلات اشاره کرد.

کاربرد انواع ورق آلات در صنعت

همانطور که پیش از این گفته شد، ورق‌های فلزی در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی دارند. از استفاده در صنعت ساختمان‌سازی گرفته تا صنایع نفت و گاز. این ورق‌ها در هر کدام از این صنایع مادر کاربردهای بسیار چشمگیر و گسترده‌ای دارند و در تمام جهان، از آنها استفاده‌های گوناگون می‌شود. در ادامه، به طور کلی به کاربرد انواع ورق فلزی در صنعت می‌پردازیم:

جالب است بدانید یکی از پرکاربردترین استفاده از انواع ورق‌های فلزی در صنعت در صنایع خودروسازی می‌باشد. چرا که در این صنعت، از ورق‌های فلزی سیاه استفاده می‌شود. ورق‌های استیل را در صنایع کشتی‌سازی، نماهای ساختمانی و … به کار می‌برند. در مناطق مرطوب و مناطقی که ورق‌ها در معرض پوسیدگی و خوردگی قرار دارند از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌کنند. یکی دیگر از این‌گونه کاربردها، کاربرد انواع ورق آلات در صنعت تولید لوازم خانگی می‌باشد. به طور معمول از ورق‌های رنگی برای بدنه یخچال‌ها، آب‌گرم‌کن، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و… استفاده می‌شوند. همچنین ساخت کانتینرها، بدنه کامپیوترها، تجهیزات اداری، تولید مخازن گاز، تولید لوله و پروفیل، ساخت انواع لوله‌های انتقال آب، لوله‌های انتقال نفت و گاز و … از دیگر کاربردهای مهم و تأثیرگذار انواع ورق فلزی در صنعت می‌باشد.

کلام آخر

امیدواریم با خواندن این مقاله، آگاهی خود را نسبت به انواع و اقسام ورق‌ها و کاربرد ورق آلات در صنعت بالا برده باشید و این مطالب کمکی برای شما از خرید تا نحوه استفاده از ورق‌های فلزی بوده باشد. در صورت نیاز به ثبت سفارش کافیست با کارشناسان و متخصصین شرکت بازرگانی نجومی ارتباط برقرار نمایید. همچنین از شما خواهشمندیم برای بهبود مطالب در قسمت نظرسنجی نظرات، انتقادات و پیشنهاد‌های خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *