اخبار شرکت

کاربرد پروفیل سپری

کاربرد پروفیل سپری

این روزها آهن آلات و مقاطع فولادی مختلف در صنایع بسیار زیادی کاربرد دارند زیرا آن‌ها را به محصولات مختلفی می‌توان تبدیل کرد و غالبا از این محصولات در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. پروفیل سپری یکی از مقاطع پرکاربرد در صنعت و ساختمان‌سازی است که به دلیل شکل ظاهری آن به نام پروفیل T نیز شناخته می‌شود. اغلب افراد سپری را با نبشی اشتباه می‌گیرند اما باید دقت داشته باشید که این دو مقطع دارای تفاوت‌های زیادی هستند که به هنگام تهیه این محصولات باید به این تفاوت‌ها دقت داشته باشید. تولید این مقطع به دو صورت فابریک و پرسی انجام می‌گیرد. ما در این مطلب از سایت بازرگانی نجومی قصد داریم شما را با این مقطع فولادی و کاربرد پروفیل سپری بیشتر آشنا کرده و کاربردهای آن را بیان کنیم، تا انتها ما را همراهی کنید.

پروفیل سپری چیست؟

در ابتدا بهتر است به طور کلی با این محصول آشنا شوید و بدانید که سپری چیست و به کدام مقطع فولادی سپری گفته می‌شود. همانطور که گفتیم این مقطع فولادی به دلیل شکل ظاهری آن با نام پروفیل T نیز شناخته می‌شود. این محصول کاربرد زیادی در صنایع گوناگون دارد. به طوری که می‌توان بیان کرد که سپری در هر پروژه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

این محصول دارای جانی بلند و بال‌های باریکی می‌باشد که در واقع دلیل نام گذاری آن به پروفیل T همین امر می‌باشد. این محصول دارای ضخامت‌های متفاوتی بین 0.9 تا 2.5 میلی متر است. پروفیل سپری را می‌توان به وسیله برش تیرآهن از قسمت وسط به صورت طولی نیز بوجود آورد. سپری‌ها از نظر شکل ظاهری به دو نوع لبه گرد و لبه تیز موجود هستند که اندازه لبه تیز 20 تا 40 میلی متر و اندازه لبه گرد 30 تا 140 میلی متر می‌باشند.

پروفیل سپری

مشخصات و ابعاد

در بالا بیان کردیم که سپری‌ها دارای ضخامت‌های متفاوتی می‌باشد که بین 0.9 تا 2.5 میلیمتر می‌باشد اما پرکاربردترین آن ضخامت 2 میلیمتر است. نامگذاری سپری‌ها برحسب میلیمتر و اندازه آن برابر با اندازه دیواره است به این صورت که اگر اندازه لبه این محصول 200 میلی متر است به آن سپری 20 گفته می‌شود. سپری در طول استاندارد 6 تا 12 متر تولید می‌شود و سایر طول‌ها بنا به درخواست و تقاضای مصرف‌کننده تولید می‌گردد. همچنین همانطور که گفتیم این محصول از نظر شکل ظاهری به دو صورت لبه گرد و لبه تیز تولید می‌شود. این محصول در استانداردهای مختلفی تولید می‌شود که عبارتند از:

  •  DIN59051: شامل سپری‌های لبه تیز که دارای بال و جان مساوی هستند می‌شود.
  •  DIN EN 10055: شامل پروفیل‌های لبه گرد با جان بلند که ارتفاع بال و جان مساوی دارند می‌شود.
  •  DIN1024: شامل پروفیل‌های لبه گرد با بال و جان مساوی همچنین پروفیل‌های لبه گرد با بال و جان نامساوی که ارتفاع بال دو برابر ارتفاع جان است می‌شود.

تولیدکنندگان پروفیل سپری در ایران

قبل از اینکه به کاربردهای این محصول بپردازیم بهتر است با کارخانجاتی که این محصول را در ایران تولید می‌کنند آشنا شویم.

  1. کارخانه کیان پرشیا
  2. کارخانه شکفته مشهد
  3. گروه تولیدی نورد سجاد
  4. کارخانه صدرا پروفیل تهران
  5. شرکت مجتمع توس حجت
  6. کارخانه جهان پروفیل پارس

پروفیل سپری استیل

پروفیل سپری استیل

از این سپری برای ساخت درب و پنجره استفاده می‌شود و این پروفیل‌ها که به آن لنگه دری گفته می‌شود در مقاطع مختلفی با طول 6 متر ساخته می‌شودند. پروفیل‌های سپری استیل ضخامتی بین 0.9 تا 2.5 میلی متر دارند و طول استاندارد این نوع پروفیل بین 6 تا 12 متر است.

پروفیل سپری آلومینیومی

از ویژگی‌های عمده این محصول این است که در شرایط آب و هوایی مختلف استحکام بسیار بالایی دارند. همچنین از سایر ویژگی‌های آن می‌توان به وزن مناسب، انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر پوسیدگی نیز اشاره کرد. از این محصول در صنایعی مانند ساخت درب و پنجره، اسکلت گلخانه‌ها و نورگیر استفاده می‌شود.

کاربرد پروفیل سپری

این مقطع دارای کاربردهای زیادی است که غالبا مربوط به ساختمان‌سازی می‌شود که در این بخش می‌خواهیم به طورت مختصر این کاربردها را بیان کنیم.

کاربرد پروفیل سپری

1- زیر سازه ساختمان

یکی از کاربرد پروفیل سپری در زیر سازه ساختمان‌هاست. در شرایطی که میزان بار وارده به سازه زیاد است، مانند نماهای بتنی، برای محافظت از مقاومت نما و همچنین یکپارچه کردن نما با سازه اصلی ساختمان از زیر سازه‌های فلزی استفاده می‌شود.

2- سقف کاذب

همانطور که در ویژگی‌های سپری‌ها بیان کردیم دارای مقاومت و شکل ظاهری مناسبی هستند به همین منظور برای داشتن سقف‌های زیبا و شیک و دارای مقاومت و پایداری از سپری‌ها به عنوان سازه باربر استفاده می‌شود. جایگیری سپری‌ها در سقف‌های کاذب به این صورت است که این محصول را در فواصلی یکسان کنار یکدیگر قرار داده و بین آن را سرامیک یا کاشی کار می‌کنند در این سازه بجای گچ از ملات ماسه و سیمان استفاده می‌شود. استفاده از این ملات باعث بالا رفتن مقاومت و پایداری سازه در برابر رطوبت می‌شود و همین امر این نوع سقف را برای مکان‌هایی با رطوبت بالا مناسب کرده است.

3- سقف‌های نورگذر

در سقف مکان‌هایی مانند گلخانه‌ها که به نور زیادی نیاز دارند باید برای عبور بهتر نور از مواردی استفاده شود که بتوانند این عمل را بهتر انجام دهند. سپری‌ها به دلیل قرار‌گیری تایل‌های گذر دهنده نور برای این امر گزینه بسیار مناسبی هستند.

نکات مهم در خرید سپری

4-  نماکاری خشک ساختمان

نماکاری خشک یعنی طراحی و اجرای نما بدون استفاده از ماسه و سیمان، که در این روش زیرسازی فلزی را با کمک آهن آلات انجام می‌دهند و در انتها سنگ‌های نما را روی آن قرار می‌دهند.

5- کلاف بندی دیواربنایی

دیگر کاربرد پروفیل سپری در کلاف بندی دیواربنایی است. در صنعت ساختمان‌سازی و ب‎ه‌ویژه در مناطق زلزله خیز باید ساختمان را بر اساس استانداردهای مقاوم در برابر زلزله طراحی کنند. مهار‌سازی ساختمان باید توسط کلاف‌های بتنی و فولادی انجام شود با توجه به اینکه استفاده از این کلاف‌ها در روند اجرای پروژه تاخیر ایجاد می‌کند از پروفیل‌های فلزی استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه بیشترین کاربرد پروفیل‌های سپری در صنعت ساخت و ساز می‌باشد در این بخش شما را به صورت اجمالی با برخی از ویژگی‌های پروفیل سپری در ساختمان‌سازی آشنا کردیم.  اما این محصول دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف است که شامل موارد زیر می‌شود.

  • ساخت درب و پنجره
  • استفاده در صنعت سدسازی
  • جهت اتصال پل‌ها به ستون‌ها
  • استفاده در ساخت ستون‌ها و خرپاها
  • استفاده به عنوان مهار‌کننده در ساختمان‌ها
  • استفاده جهت ساخت سقف‌های شیشه‌ای
  • استفاده در ساخت گاردریل‌های کنار اتوبان و پل‌ها

کاربرد پروفیل سپری

خرید از بازرگانی نجومی

در این مطلب سعی کردیم شما را با پروفیل سپری و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم. همانطور که گفته شد این مقطع دارای کاربردهای بسیار زیادی می‌باشد که عمده کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز است. همچنین شما را با ویژگی‌های این محصول آشنا کردیم و گفتیم که تولید کنندگان این محصول در ایران شامل کدام کارخانجات می‌شوند. اما باید دقت داشته باشید که این محصول با وزن و کیفیت متفاوتی در کارخانه‌ها تولید می‌شود که همین امر باعث تفاوت در قیمت انواع آن می‌شود.

به همین منظور به هنگام خرید باید قیمت روز آن‌را مورد بررسی قرار دهید. برای تهیه و خرید این محصول می‌توانید به سایت بازرگانی نجومی مراجعه کرده و علاوه بر اطلاع از آخرین قیمت روز انواع پروفیل جهت تهیه آن نیز سفارش مورد نظر را به ثبت برسانید. همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه انواع مقاطع فولادی می‌توانید با کارشناسان زبده این مجموعه تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *