یکی از پرمصرفترین محصولات فولادی در ایران ورقهای آهن هستند. ورقها به طور کلی در دو دسته ورق گرم و ورق سرد تولید میشوند. تولیدکنندگان ورق های فولادی نقش مهمی را در تامین نیاز صنایع مصرف کننده ایفا میکنند. امروزه ایران با توجه به دستیابی به تکنولوژی نورد بیلت توانسه است در گروه تولید کنندگان انواع ورقهای آهنی قرار بگیرد. بازار ایران جهت تامین ورق فولاد مورد نیاز مصرف کننده، به دو دسته واردات و تولید داخلی تقسیم میشود. با توجه به اینکه تولیدکنندگان ورقهای آهنی، برای تولید از استانداردهای مختلفی استفاده میکنند در بازار آهن ایران ورقهایی با تنوع زیاد موجود است. هر کدام از تولید کنندگان در ایران تنها چند نوع از انواع ورقهای آهنی را تولید میکنند.
ما در این مقاله از سایت بازرگانی نجومی قصد داریم تا با قرار دادن اطلاعات کامل و مفید از تولید کنندگان ورقهای آهنی و ارائه مشخصات ورقهای تولید شده در هر مجموعه شما را در جهت خرید آگاهانه و دقیقتر یاری کنیم. تا بتوانید محصولی را انتخاب کنید که بهترین کاربرد را برای شما داشته باشد.
ورق آهن چیست؟
ورق آهنی (فولادی) یا ورق سیاه، محصولی است که به دلیل ساختار منعطفی که دارد باعث شده است در اکثر صنایع و تولید بسیاری از قطعات صنعتی و غیر صنعتی به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرارگیرد. این محصول از نورد بیلت بهدست میآید و دارای ضخامت بسیار پایینی است که با نام ورق در بازار آهن شناخته میشود. از ورقها علاوه بر اینکه در صنایع مادر مانند ساخت لولهها، ناودانی، نبشی و انواع پروفیل استفاده میکنند، در ساخت مواردی مانند لوازم خانگی، کشتی، خودرو، قوطی و خیلی موارد متعدد دیگری نیز استفاده میشود.
ورق آهنی توسط نوعی شمش تخت با نام اسلب ساخته میشود. تهیه این محصولات با توجه به رعایت استانداردهای واحدی، به دو شیوه سرد و گرم انجام میگیرد. کاربرد این دو گروه ورق با توجه به اینکه سرد و گرم بودن نورد بر ظاهر و خواص محصول تولید شده تاثیر میگذارد متفاوت هستند. تنوع ورقهای آهنی علاوه بر سرد و گرم بودن آنها بر اساس نوع آلیاژ و فرآیندهایی که بر روی ورقها انجام میگیرد بسیار گسترده میباشد. همانطور که گفته شد با توجه به تنوع بالای ورقهای آهنی هرکدام از تولید کنندگان این محصول در ایران معمولا تنها چند نوع ورق را تولید میکنند.
معرفی بهترین کارخانههای تولید کننده ورق آهن در ایران
با توجه به نمودار توزیع استانی، کارخانههای اصفهان، البرز و گیلان بیشترین حجم تولید ورق کشور را دارا میباشند. بقیه استانها در رتبههای بعدی قرار دارند.
1- کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
فولاد مبارکه اصفهان در سال 1360 تاسیس و در سال 1372 به بهره برداری رسید. این کارخانه در 75 کیلومتری شهر اصفهان واقع شده و بزرگترین واحد صنعتی ایران بهشمار میرود. با توجه به ظرفیت و توان بسیار بالای این کارخانه در تولید ورق آهن، اصفهان در صدر تولیدکنندگان فولاد ایران قرار دارد و این استان را به قطب ورق فولاد ایران تبدیل نموده است. ظرفیت تولید این واحد صنعتی 11.5 میلیون تن محصولات فولادی مختلف میباشد. تنوع بالای محصولات فولاد مبارکه باعث شده که توان پاسخگویی به نیاز اکثر مشتریان را داشته باشد.
این واحد صنعتی علاوه بر دارا بودن خط تولید شمش فولادی در زمینه تبدیل شمش به ورق آهن نیز فعالیت دارد. ضخامت ورقهای این کارخانه غالبا بین 1.2 تا 16 میلیمتر میباشد که از آنها در صنایعی همچون تولید لوازم خانگی، الکتریکی، خودرو و قطعه سازی، انواع لوله و پروفیل استفاده میشود.
چند نمونه از ورقهای آهنی تولید شده توسط این کارخانه عبارت است از:
ورق رنگی فولاد مبارکه
فولاد مبارکه یکی از بزرگترین تولید کنندگان ورقهای رنگی میباشد. ظرفیت تولید این محصول در کارخانه فولاد مبارکه 100 هزار تن در سال است. ورقهای رنگی این مجموعه دارای ضخامت 0.25 تا 1.5 میلیمتر میباشند و عرض آنها بین 750 تا 1500 میلیمتر است. کلافهای رنگی فولاد مبارکه 3 تا 12 تن وزن دارند. این ورقها در رنگهای مختلفی مثل سفید، نارنجی، قرمز، آبی، قهوهای و بنفش تولید میشوند. عمده استفاده این ورقها در لوازم خانگی، کابینت سازی، سقف و بدنه ساختمان یا کارگاهها میباشد.
ورق قلع اندود فولاد مبارکه
این ورقها قابلیتهایی چون لحیم کاری و رنگ کاری را دارند. ظرفیت تولید این ورق در فولاد مبارکه 1 میلیون و 30 هزار تن در سال میباشد. ضخامت این محصول بین 0.18 تا 0.4 میلیمتر و همچنین عرض این ورقها بین 600 تا 1000 میلیمتر است. این ورقها به دو صورت کلاف و بسته تولید و به بازار عرضه میگردند. هر کلاف بین 2 تا 16 تن و هر بسته بین 1 تا 2 تن وزن دارند. از این ورق در ساخت قوطیهای روغن و مواد غذایی و پانل های سقفی استفاده میشود.
ورق آجدار فولاد مبارکه
ورقهای آجدار فولاد مبارکه با ضخامت 2 تا 6 میلیمتر و عرض 1000 تا 1500 میلیمتر تولید میشوند. و برای ساخت کف یا بدنه آسانسور، اتوبوس، ماشین آلات تولید مواد غذایی و کشاورزی از این ورق استفاده میشود.
ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
سطح این ورق را با استفاده از روش غوطهوری با روی می پوشانند تا در برابر رطوبت، زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بالاتری پیدا کند. ضخامت این ورق بین 0.25 تا 2 میلیمتر و عرض آن بین 750 تا 1510 میلیمتر میباشد. هر کلاف ورق گالوانیزه مبارکه بین 3 تا 20 تن وزن دارد. ظرفیت تولید این محصول در کارخانه فولاد مبارکه حدود 200 هزار تن در سال است. این محصول در سایزهای متفاوتی به بازار عرضه میگردد. و با توجه به بالا بودن مقاومت ورقهای گالوانیزه در برابر شرایط مختلف آب و هوایی بسیار مقرون به صرفه هستند.
2- مجتمع فولاد گیلان
این مجموعه از سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرده و با دارا بودن ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن نورد گرم و 500 هزار تن نورد سرد در سال عنوان بزرگترین واحد صنعتی در تولید نورد را به خود اختصاص داده است. محصولات این مجتمع دارای ضخامتی بین 2 تا 40 میلیمتر و عرضی بین 1000 تا 1500 میلیمتر میباشند. از این ورقها اغلب در ساخت لولههای آب، نفت و گاز و در صنایع تولید خودرو و در مصارف ساختمانی و صنعتی استفاده میشود.
3- کارخانه فولاد کاویان
فولاد کاویان بیش از 30 سال سابقه در صنعت تولید آهن دارد و به طور تخصصی فعالیت این مجموعه در حوزه تولید نورد می باشد. این کارخانه اولین تولید کننده ورق سنگین در کشور به حساب میآید. فولاد کاویان جزء یکی از بزرگترین تولید کننده های ورق سیاه کشور است. ظرفیت تولید این واحد صنعتی در سال حدود 840 تن می باشد که با عرضی بین 1250 تا 1500 میلیمتر و ضخامت بین 8 تا 20 میلیمتر تولید و وارد بازار می شود. محصولات فولاد کاویان اغلب در صنعت ساخت بدنه کشتی، مخازن، واگنها و پلها مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید از بازرگانی نجومی
با توجه به اینکه ورقهای آهن دارای کاربردهای زیادی در صنعت میباشند. لازم دانستیم در این مطلب از سایت بازرگانی نجومی شما را با انواع ورقها و قسمتی از کاربرد آنها، همچنین تعدادی از بهترین کارخانههای تولیدکننده ورق های آهنی آشنا کنیم. مجموعه نجومی از مجموعههای قوی در عرضه انواع آهن آلات و ورقهای آهنی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت در سراسر کشور میباشد. این مجموعه در نظر دارد در برنامههای آتی خود صادرات به کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار دهد. جهت آشنایی بیشتر با محصولات ارائه شده توسط این مجموعه و همچنین در صورت نیاز به سفارش میتوانید به پشتیبانی وب سایت بازرگانی نجومی مراجعه کنید و یا با شماره تلفنهای مندرج در انتهای همین صفحه با کارشناسان فروش ارتباط برقرار نمایید.