آیا تا به حال شده زمانی که به پنجره نگاه میکنید به چگونگی ساخت آن و قرارگیری شیشهها روی قاب محکم پنجره فکر کنید؟ یا هنگامی که از در عبور میکنید به ساختار آن توجه کنید؟ پروفیلها مقاطعی با سطح مقطع ثابت هستند که کاربردهای مختلفی دارند. پروفیل لنگه دری هم از انواع پروفیل است که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
پروفیلها در انواع مختلفی مانند گالوانیزه، لنگه دری، مبلی، صنعتی، زد و ساختمانی تولید میشوند و در ساختمانها برای درب و پنجره، نردهکشی، سولهها و صنایعی مانند دریانوردی کاربرد دارند. در این مقاله از میخواهیم به تفصیل این پروفیل را بررسی کنیم، پس تا انتها ما را همراهی بفرمایید.
پروفیل لنگه دری چیست؟
پروفیل لنگه دری از مهمترین انواع پروفیل درب و پنجره است که در صنعت ساختمان کاربرد فراوانی دارد. این پروفیلها در بازار به نام پروفیل ۵۰۸ هم شناخته میشوند و در ردیف پروفیلهای بسته قرار میگیرند. این پروفیل دارای دو لبه است که در بالا و پایین و طرفین مخالف پروفیل قرار میگیرند.
مهمترین کاربرد این پروفیل در ساخت چهارچوب و پنجره است اما در صنایع مختلف دیگری هم کاربرد دارد. پروفیل لنگه دری با ضخامتهای بین ۲ تا ۴ میلیمتر تولید میشود و از نظر جنس و متریال هم دارای انواع مختلفی است.
یکی از مقاطعی که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد همین پروفیل است پس باید از مواد بسیار بادوامی ساخته شود. یکی از این مواد فولاد است که سبک و قوی است و سختی و فشار زیادی را تحمل میکند، بنابراین این پروفیل فولادی میتواند در صنایع مختلف کاربرد داشته باشد.
فرآیند تولید پروفیل لنگه دری
پروفیل لنگه دری عمدتاً از ورقهایی با جنسهای مختلفی مانند آلومینیوم، آهن و … تولید میشود که فرآیند تولید آن شامل دو روش میشود.
در روش اول ابتدا مواد مورد نیاز را انتخاب میکنند و بعد ورق را با استفاده از غلتکهای نورد شکل و فرم میدهند و در آخر محصوله نهایی را به اندازه مورد نظر برش میدهند. امتیاز این روش این است که میتوان پروفیل را در ابعاد سفارشی مشتری تولید کرد.
روش دوم تولید پروفیل اینگونه است که به جای ورق از بلوکهای فلزی استفاده میکنند. این روش بلوک فلزی را با استفاده از غلتک نورد نمیتوان شکل داد بنابراین در این روش نیاز است که برای شکلپذیری آن را در کوره قرار دهند تا حرارت ببیند. بعد از اینکه بلوک به دمای مورد نیاز برسد با استفاده از غلتک ورق را تغییر شکل میدهند و بعد از سرد شدن هم به وسیله نورد سرد، شکل دلخواه را به پروفیل میبخشند.
انواع پروفیل لنگه دری
تولید پروفیل لنگه دری بر اساس متریال به کار رفته در چند دسته متفاوت قرار میگیرد که شامل پروفیل آهنی، چوبی، کامپوزیتی و آلومینیومی میشود. هر کدام از این موارد را در ادامه بررسی میکنیم:
- آهنی
در این نوع پروفیل مقاومت بالا در برابر ضربه وجود دارد. قابلیت رنگآمیزی و وزن زیاد از دیگر ویژگیهای این پروفیل است. عایق خوبی برای صدا و حرارت نیست و در برابر خوردگی مقاومت پایینی دارد. به دلیل این معایب، استفاده از این پروفیل محدود است
- چوبی
پروفیل چوبی در برابر صدا و حرارت عایق است و ظاهری زیبا و جذاب دارد. این پروفایل در برابر ضربه مقاومت بالایی نداشته و مستعد آتشسوزی است. اگر چوب به کار رفته در این پروفیل به خوبی عایق نشود، دوام زیاد نخواهد داشت.
- کامپوزیتی
این نوع پروفیل از دو ماده شیمیایی UPVC و PVC ساخته شده است. از قابلیتهای آن میتوان به مقاومت بالا در برابر نور خورشید، تنوع رنگ بالا، هزینه کم، ایمنی بالا، نصب راحت و نگهداری آسان اشاره کرد. ضخامت این پروفیل بین ۲ تا ۸ میلیمتر است و عایق خوبی در برابر صدا و حرارت میباشد.
- آلومینیومی
از ارزانترین و پرطرفدارترین نوع پروفیل لنگه دری، این گروه است که برای ساخت انواع درب و پنجره کاربرد دارد. دلیل محبوبیت آن ظرافت و زیبایی منحصر به فرد، استحکام بالا، قابلیت بازیافت و سازگاری آن با محیط زیست است. برای صرفهجویی در مصرف انرژی این نوع پروفیل گزینه مناسبی نیست. پروفیل آلومینیومی قابلیت جوشکاری ندارد و برای رنگپذیری به مواد مخصوصی هم نیاز دارد.
کاربرد پروفیل لنگه دری
عمدهترین کاربرد این پروفیل برای ساخت چهارچوب درب و پنجره است که علاوه بر آن برای تولید چهارچوب فرانسوی یا زوار هم مورد استفاده قرار میگیرد. اکثر چارچوبهای یو پی وی سی هم از این نوع پروفیل ساخته شدهاند. برای تولید درب و پنجره فولادی، نرده فولادی، گوشه پله و دیواره کارخانهها هم از این پروفیل استفاده میکنند.
چه عواملی بر قیمت آن تاثیر دارند؟
نوسانات قیمت در بازار آهن و فولاد میتواند بر قیمت پروفیل لنگه دری تاثیر بگذارد. این نوسانات به شکل مستمر بر روی قیمت پروفیل لنگه دری وجود دارد بنابراین قبل از اقدام به خرید حتما از وضعیت قیمت آهن و فولاد اطلاع پیدا کنید.
استاندارد آن چگونه است؟
پروفیل لنگه دری مدام مورد استفاده قرار میگیرد در نتیجه باید تحت استانداردهای مشخصی تولید و عرضه شود. در ایران برای تولید این نوع پروفیل از استانداردهای ملی ۷۳۳۶ و ۷۳۳۸ استفاده میکنند، البته در برخی از کارخانجات این استاندارد کمی متفاوت است.
بستهبندی پروفیل لنگه دری
یکی از مواردی که در رابطه با پروفیل لنگه دری اهمیت بالایی دارد نوع بستهبندی آن است. برای این کار از تسمههای مخصوصی استفاده میکنند تا تمام نکات مربوط به ایمنی و کیفیت در آن رعایت شود. در بستهبندی پروفیل لنگه دری پلاکهایی وجود دارد که حاوی اطلاعاتی مربوط به محصول است. این اطلاعات شامل شماره بسته، شناسه پروفیل، نشان تعیین کنترل کیفیت و نام تجاری یا نشان تولیدکننده پروفیل میشود.
خرید از بازرگانی نجومی
همان طور که اینجا مقاله متوجه شدید، پروفیل لنگه دری یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد است که هم انواع مختلفی دارد و هم به علت ساختار و ویژگیهای منحصر به فرد از محبوبیت بالایی برخوردار است.
انواع این پروفیل در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. این کاربرد بالا موجب میشود تا تولیدکنندگان این حوزه تلاش کنند تا کیفیت محصولات خود را به حد بالایی برسانند، چرا که موارد استفاده این پروفیل در صنعت ساختمانسازی بسیار بالا است در نتیجه با جان و مال افراد رابطه مستقیم دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، استعلام قیمت و ارتباط با کارشناسان ما کافی است با شمارههای درج شده در سایت بازرگانی نجومی تماس بگیرید.
تولید شده در تیم محتوای بازرگانی نجومی.