اخبار شرکت

لوله گالوانیزه چیست؟

لوله گالوانیزه

به طور کلی در صنعت آهن‌آلات برای محافظت فلزاتی که نسبت به خوردگی آسیب‌پذیر هستند از پوششی استفاده می‌کنند که توسط گالوانیزاسیون صورت می‌گیرد. این پوشش یک لایه‌ای از فلز روی و ترکیباتی از آهن است. لوله‌های فولادی هم برای محافظت به چنین پوششی نیاز دارند. زمانی که این پوشش روی آن‌ها قرار بگیرد با نام لوله گالوانیزه شناخته می‌شوند.

گالوانیزه کردن لوله‌های فولادی به قیمت آن‌ها می‌افزاید و قطع به یقین استحکام و دوام آن‌ها را هم بالا می‌برد. برای آشنایی بیشتر با این لوله‌ها، ما را تا انتها این مقاله از وب سایت بازرگانی نجومی همراهی بفرمایید.

لوله گالوانیزه چیست؟

همان طور که اشاره شد این لوله‌ها همان لوله‌های فولادی هستند که با  فلز روی پوشانده شده‌اند که دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی و رسوبات معدنی هستند. لوله‌های گالوانیزه عموما طولی حدود ۶ متر دارند و به وسیله دنده پیچ‌ها به یکدیگر متصل شده‌اند. اتصالات این لوله‌ها کمربند، قفل و برشن است و بر اساس جنس و نوع به دو دسته آهنی و فولادی تقسیم می‌شوند.

galvanized-pipes

با لوله‌های گالوانیزه بیشتر آشنا شوید!

این لوله‌ها اغلب ظاهر خاکستری رنگ دارند و دارای یک ویژگی‌ منحصر به فرد یعنی خاصیت جذب آهنربا هستند. شاید این لوله‌ها مقاومت خوبی داشته باشند، اما بعد از چندین سال ممکن است زنگ زده و  دچار آسیب شوند که همین امر باعث می‌شود تا فشار آب ضعیف شده و رنگ و مزه آن هم تغییر کند.

یکی از مواردی که در این لوله‌ها مشکل‌ساز است، تمایل زیاد فلز روی با مواد معدنی داخل آب است که در صورت انجام این واکنش، رسوباتی در لوله تجمع پیدا می‌کند و در نتیجه جریان آب را تضعیف خواهد کرد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است بعد از مدتی این لوله‌ها را با مقداری  آب داغ، مایع ظرفشویی و سرکه و توسط یک فرد متخصص تمیز کرد.


برای خواندن مقاله راهنمای خرید انواع لوله کلیک کنید.


انواع لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه چگونه تولید می‌شود؟

این لوله‌ها به طور معمول از طریق روش غوطه‌ورسازی گرم تولید می‌شوند. در ابتدا این لوله‌ها را به قسمت آماده‌سازی مطابق استانداردهای مجاز منتقل می‌کنند تا پوشش فلز روی بهتر جذب لوله شود و عمل گالوانیزه شدن به بهترین شکل صورت بگیرد. بعد از آن باید چربی لوله‌ها گرفته شود و  زنگ آهن از روی آن زدوده شود. در مرحله بعدی لوله‌ها را به محلول فلاکس آغشته می‌کنند. چرا که این محلول باعث می‌شود تا مواد روی سطح فولاد بهتر نفوذ کنند.

لوله‌ها پس از این مرحله وارد دستگاه گالوانیزه می‌شوند و در کوره‌های مخصوص به دمای بالای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسند. پس از این قسمت زمانی که سطح لوله‌ها خشک شد وارد حمام فلز روی می‌شوند و به مدت ۱ دقیقه در دمایی حدود ۴۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند.

بعد از اینکه لوله‌ها را از این حمام خارج کردند فلز روی باقی‌مانده روی سطح لوله توسط دمش هوا کاملا پاک می‌شود و برای اینکه آلیاژی از آهن و روی تشکیل نشود سریعا آن را وارد آب سرد می‌کنند. مرحله پایانی تولید لوله‌های گالوانیزه، نصب درپوش پلاستیکی است تا هم از دنده‌ها حفاظت شود و هم قابل شناسایی باشند.

لوله گرم گالوانیزه

انواع لوله‌های گالوانیزه 

این لوله‌ها بر اساس روش تولید به دو گروه گرم و سرد تقسیم می‌شوند که در ادامه هر کدام از این روش‌ها را شرح خواهیم داد.

  • لوله گالوانیزه سرد

در این روش نمک را درون محلول آبی یا اسیدی می‌ریزند و بعد به محصول اسپری می‌کنند که ضخامت لایه گالوانیزه حدود ۲۰ میکرون خواهد شد. ظاهر لوله در این روش سرد، براق و یکنواخت است و حدود ۵ تا ۸ سال هم عمر مفید دارد.

لوله‌هایی که در این روش گالوانیزه می‌شوند به علت سطحی بودن پوشش خود اگر دچار خراش شوند، در لایه‌های زیرین آن‌ها اکسیداسیون اتفاق می‌افتد، به همین علت عمر کوتاهی دارند. این روش بیشتر در صنایع ساخت خودرو، پیچ و مهره، قطعه‌سازی و … کاربرد دارد.

  • لوله گالوانیزه گرم

در این روش لوله‌ها را در وان‌هایی که دارای روی مذاب با دمای ۴۶۰ هستند غوطه‌‌ور می‌کنند. بعد از خروج از وان روی موجود در لوله‌ها با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد و بین خود فولاد و روی مذاب هم واکنش شیمیایی صورت می‌گیرد در نتیجه با وجود این لایه‌ها روی سطح لوله، مقاومت آن چندین برابر خواهد شد. ضخامت لایه گالوانیزه بین ۴۰  تا ۱۲۰ میکرون است و ظاهر این لایه گرم، مات و کدر و سطحی یکنواخت و صافی هم ندارد.

این لوله‌ها بیشتر در محیط‌های باز، دکل‌های مخابراتی، گارد ریل‌ها، دکل‌های فشار قوی و لوله‌های آب و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لوله

انواع لوله گالوانیزه بر اساس نوع و جنس

این لوله‌ها بر حسب جنس و نوعی که دارند به دو گروه فولادی و آهنی تقسیم می‌شوند.

  • لوله گالوانیزه آهنی

رنگ این لوله‌ها تیره و خاکستری است و جنسیی از آهن سفید نورد شده دارند. درزهای موجود در این لوله‌ها به یکدیگر جوش داده شده و بعد درون مخزن روی مذاب وارد می‌شوند، به همین علت با نام لوله‌های درزدار هم شناخته شده هستند.

  • لوله گالوانیزه فولادی

در ساخت این لوله‌ها از ورقه‌ فولادی استفاده می‌کنند بدین صورت که آن را با فشار از درون قالب عبور داده و درز آن‌ها را جوش می‌دهند تا مقاومت آن‌ها در برابر اسید و زنگ‌زدگی‌ افرایش پیدا کند. این لوله‌ها نسبت به نوع آهنی براق و سبک‌تر هستند اما مقاومت کم‌تری در برابر اسیدها دارند.

لوله‌های گالوانیزه چه کاربردی دارند؟

از رایج‌ترین لوله‌های مورد استفاده در پروژه‌های بزرگ ساختمانی می‌توان به همین لوله‌ها اشاره کرد که برای انتقال فاضلاب شهری و آبیاری مزارع هم بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاربرد این لوله‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ساخت ستون، ساخت نرده و ریل، ساخت انواع داربست، ساخت نرده‌های گلخانه‌ها
  2. تصفیه خانه‌ها، دکل مخابرات، تهویه ساختمان‌ها، تیر برق و …

لوله استیل

تفاوت لوله گالوانیزه با دیگر لوله‌های فولادی

هر دو نوع این لوله‌ها از پرکاربردترین نمونه‌ها در حمل و انتقال مایعات و گازها هستند.هر دو از فولاد تشکیل شده‌اند اما لوله‌های گالوانیزه تحت یک فرآیند به نام گالوانیزاسیون قرار می‌گیرند. همین امر موجب تفاوت قیمت و مقاومت آن‌ها نسبت به انواع دیگر لوله‌ها می‌شود.

لوله‌های فولادی نسبت به این لوله‌ها سریع‌تر آسیب می‌بینند و از طرفی هم برای انتقال گاز مناسب‌تر هستند. اما لوله‌های گالوانیزه بیشتر برای حمل مایعات مناسب‌اند.

خرید انواع لوله از بازرگانی نجومی

لوله‌های فولادی در صنایع مختلفی کاربرد دارند که هر کدام با توجه به اینکه از چه ویژگی‌ها و ساختاری برخوردار هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند. لوله‌های گالوانیزه هم جزء دسته‌‌ای هستند که بسیار پرکاربرد بوده و پوئن‌های مثبتی هم دارند. هنگامی که شما قصد خرید این لوله‌ها را دارید باید ابتدا هدف خود را مشخص کنید تا بتوانید گزینه‌ای را انتخاب نمایید که بهترین عملکرد را برای شما داشته باشد، پس قبل از اقدام به خرید با متخصصین این حوزه مشورت کنید تا بتوانید انتخاب درست‌تری داشته باشید.

برای اینکه در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید می‌توانید با کارشناسان ما در وب سایت بازرگانی نجومی تماس بگیرید و تمامی سؤالات و ابهامات خود را برطرف کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *