آیا قصد خرید ورقهای فولادی را دارید؟ بهترین مرجع برای خرید کجاست؟ چه نکاتی را قبل از خرید باید در نظر بگیریم؟ توجه داشته باشید که خرید ورق باکیفیت و مقرونبهصرفه در ایران، نیازمند دانستن یک سری اطلاعات در مورد انواع ورق، مشخصات هرکدام از آنها، رصد نوسانات قیمت در بازار، در نظر گرفتن برخی هزینههای جانبی و … است. در ادامه به راهنمای خرید ورق آلات و نکات کامل این موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
انواع ورقهای فولادی
قبل از راهنمای خرید ورق لازم دانستیم شما عزیزان را با انواع مختلف ورقهای فولادی آشنا کنیم. تمامی ورقهای تولیدی در صنعت فولاد، به دو روش گرم (سیاه) و یا سرد (روغنی) طراحی و تولید میشوند. معمولا ابعاد و پرداخت ورقهای نورد سرد در مقایسه با ورقهای گرم بسیار دقیقتر و باکیفیتتر است. بنابراین میتوان گفت که از ورقهای سرد بیشتر در پروژههایی که دقت و اندازه در آنها بسیار مهم است، استفاده میشود. توجه داشته باشید که جهت انتخاب و خرید ورقهای متناسب با نیازتان، حتما باید با انواع آنها آشنا باشید.
لازم است بدانید که تمامی ورقهای فولادی به دو صورت پوششدار و بدون پوشش تقسیمبندی میشوند. این دو دسته نیز خود تقسیمات کوچکتری دارند که عبارتاند از:
دستهبندی ورق الات
- ورق سیاه: متداولترین ورق در بازار آهنآلات، ورق سیاه است. این ورق به دو دسته ورق سیاه معمولی و صنعتی تقسیم میشود.
- ورق گالوانیزه: به صورت پوشش داده شده با فلز روی است. آنها به دلیل ناخالصی موجود بر سطح آنها، دارای شکلهای متعددی هستند. گفتنی است که وجود فلزهای نیکل و آلومینیوم در فرآیند سرد کردن آنها ضروری است.
- ورق روغنی: از طریق فرآیند نورد سرد بر ورق سیاه به کمک آغشته کردن سطوح آن به روغن تشکیل میشود، به همین خاطر به آنها ورقهای نورد سرد نیز میگویند. معمولا سطح این نوع ورقها براق بوده و از خاصیت فرمپذیری و مقاومت کششی بسیاری برخوردار است.
- ورق اسیدشویی: این ورقها نوعی آلیاژ پرکاربرد هستند که سطحشان طی فرآیند اسیدشویی کاملا پوستهزدایی شده است. این دسته از ورقها عاری از هرگونه اکسید و آلودگی و بسیار درخشان هستند. گفتنی است که ورقهای اسیدشویی از ورقهای نورد گرم یا ورقهای سیاه تشکیل میشوند.
- ورق رنگی: به صورت گالوانیزه پوششدار هستند. به عبارت دیگر ورق گالوانیزه به کمک یک لایه پوشش پلیمری پوشانده شده تا در برابر هرگونه خوردگی و زنگزدگی مقاوم شود. توجه داشته باشید که این ورقها در ۱۵ رنگ متعدد طراحی و تولید میشوند.
- ورق آجدار: از ورقهای روغنی یا سیاه تولید شده و دارای برجستگیهایی لوزی شکل و یا الماسی شکل هستند. معمولا از این ورقها در ساخت پلههای اضطراری، پلهای عابر پیاده، کامیونها و کشتیها استفاده میشود.
- ورق آلیاژی: حاصل ترکیب چندین فلز و عنصر جهت رسیدن به خواص گوناگون هستند. مثلا ورقهای استیل یکی از انواع ورقهای آلیاژی است که آلیاژ به کار رفته در آن کاملا قابل بازیافت بوده و در مقابل هر گونه خوردگی مقاوم است.
لازم به ذکر است که هر نوع ورق فولادی به دو شکل کویل (رولی و برشخورده) و شیت (فابریک) در ضخامتهای گوناگون به بازار عرضه میشود.
نکات قبل از خرید ورق در ایران
تمامی مشتریان باید در رابطه با ورقی که قصد خریدش را دارند، اطلاعات کامل داشته باشند. از جمله مهمترین اطلاعات راهنمای خرید ورق، شامل موارد زیر است:
- مشخصات ورق: دقت فرمایید که قبل از هرگونه انتخاب و خرید ورق مدنظرتان، از نوع، شکل ظاهری، وزن، ضخامت و ابعاد آن مطلع شوید. بنابراین تمامی مشتریان باید با دقت و آگاهی کامل نسبت به مشخصات ورق درخواستی، اقدام به سفارش آن نمایند.
- بعد مسافت: یکی دیگر از نکات مهم قبل از خرید ورق، برآورد هزینه حملونقل آن است. مشتری باید با مشخص کردن محل تأمین ورق، کلیه هزینههای حملونقل را تا محل تخلیه را تخمین بزنند و صرفه اقتصادی آن را از تمامی جهات بسنجند.
- قیمت ورق: تمامی محصولات فولادی علیالخصوص ورق به شدت به نوسانات بازار ارز و دلار وابسته هستند. همچنین اینکه میزان عرضه و تقاضای بازار فولاد نیز در قیمت نهایی ورق تأثیرگذار است. سعی کنید همیشه قیمت روز ورق را دنبال کنید و بازار آهن را به دقت تحلیل نمایید.
- انتخاب مرجع معتبر خرید: تمامی مشتریان باید با اطمینان از اعتبار فروشنده اقدام به خرید نمایند. در چنین مواقعی میتوانند از اصالت جنس درخواستیشان اطمینان حاصل کنند. خریداران میتوانند انواع مختلف ورق را از شرکتهای بازرگانی معتبر، بورس و یا از کارخانه تولیدکننده به صورت مستقیم تأمین کنند.
- انتخاب بهترین زمان برای خرید: یکی دیگر از نکاتی که قبل از خرید ورق حتما باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب بهترین زمان خرید است. چراکه علاوه بر نوسانات معمول بازار آهن، باید به برخی از نوسانات هیجانی نیز دقت کنید.
نکات حین خرید ورق در ایران
معمولترین دغدغه ایرانیان در خرید ورق رعایت نکات مربوط به حین خرید است. شما عزیزان میتوانید با رعایت نکات ذکر شده در ادامه این مقاله، با خیالی راحت مراحل حین خرید ورق را طی کنید:
- دریافت اطلاعات محصول از فروشنده: پس از آن که مشخصات ورق موردنظر خود را مشخص و به فروشنده ورقآلات اعلام کردید، باید اطلاعات لازم را درباره میزان موجودی محصول، وزن آن، قیمت و همچنین نحوه تسویه از متخصصان فروش جویا شوید.
- گرفتن قیمت و موجودی نهایی: بعد از اطلاع از مشخصات محصول، باید نسبت به قیمت و موجودی از فروشنده مجددا تأیید بگیرید و سپس سفارش خود را ثبت کنید.
- تأیید پیش فاکتور: بعد از اطلاع از قیمت و موجودی مجدد، باید پیش فاکتور مدنظر را تأیید کنید تا فروشنده بتواند اقدام به تهیه کالا نماید. شما باید بعد از مطالعه دقیق پیش فاکتور، با ثبت مهر و امضای خود آن را تأیید و به فروشنده ارسال کنید.
- هماهنگ کردن چگونگی پرداخت: پس از تأیید پیش فاکتور، لازم است نحوه پرداخت وجه را هماهنگ کنید. گفتنی است که پرداخت وجه به چندین روش نقدی، اعتباری و وزن و پول (پرداخت ودیعه) انجام میگردد.
- مشخص کردن زمان دقیق دریافت بار: پس از تسویه پیش فاکتور حتما باید برخی هزینههای جانبی نظیر حملونقل را مشخص کرده و مکان و زمان دقیق دریافت بار را از فروشنده بپرسید. گفتنی است که در این مرحله هزینه باربری و بعد مسافت اهمیت فراوانی دارد.
نکات بعد از خرید ورق در ایران
حال نوبت به بررسی نکات مربوط و راهنمای پس از خرید ورق رسیده است. از جمله مهمترین این نکات شامل:
- تسویه نهایی: از آنجایی که قیمت تمامی آهنآلات بر حسب کیلوگرم تعیین میشود، قیمت درج شده در پیش فاکتور دقیق نیست و وزن دقیق آن پس از بارگیری کالا و روی باسکول مشخص میگردد. در این مرحله قیمت نهایی ورق تعیین شده و با مشخص شدن بدهکار بودن و یا بستانکار شدن مشتری، باید مبالغ باقیمانده به طور کامل به طرفین پرداخت شود.
- بررسی کیفیت و مشخصات ورق: در صورت بروز هرگونه مشکل برای بار، باید سریعا به فروشنده اطلاع داده و برای او از ایرادات مربوطه عکسهایی دقیق تهیه نمایید.
- شرایط نگهداری ورق: از جمله مواردی که حتما باید در زمان حملونقل و یا انبارکردن در نظر بگیرید، عبارت است از:
- توجه به لبههای تیز ورق
- نگهداری ورق در برابر شرایط جوی نامناسب
- عدم استفاده از کاورهای پلاستیکی جهت نگهداری از ورق
مقایسه ورقهای تولیدشده در کارخانههای مختلف
در این قسمت از مقاله سعی کردیم برخی از تفاوتها و شباهتهای محصولات تولیدی برترین کارخانههای کشور را به طور خلاصه گردآوری کنیم:
- معمولا ورقهای تولید شده در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان بالاترین کیفیت و بیشترین تنوع عرضی را دارند.
- از نظر کیفیت ورق، کارخانههای اکسین، کاویان، درخشان و خرم آباد در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
- کارخانه فولاد مبارکه تمامی ورقهای خود را در دو نوع رول و شیت طراحی و تولید میکند.
- کارخانههای کاویان و اکسین تولیدات خود را فقط به صورت شیت فابریک به بازار عرضه میکنند.
- معمولا ارزانترین و مقرونبهصرفهترین ورقها در کارخانه فولاد گیلان تولید میشوند.
- تمامی ورقهای تولید شده در کارخانه نورد اهواز به دلیل جوشپذیری و انعطافپذیری بسیار بالایی که دارند، در ساخت لوله به کار برده میشوند.
- گفتنی است که تقریبا کلیه ورقهای فولادی وارد شده به کشور از کشورهای چین، کره، روسیه، اسلوونی و اوکراین هستند.
خرید از بازرگانی نجومی
در مقاله بالا تمام سعی خود را به کار گرفتیم تا راهنمای خرید ورق در کشور ایران و رعایت نکات ضروری حول آن صحبت کنیم. توجه داشته باشید که شناخت دقیق انواع مختلف ورقهای فولادی، کاربرد آنها و همچنین نحوه تشخیص کیفیتشان میتواند روند خرید را بیش از پیش ساده کند.
شما عزیزان میتوانید با رعایت نکات ذکر شده در بالا از خرید ورقهایی باکیفیت و مقرونبهصرفه، اطمینان حاصل کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است به وبسایت رسمی بازرگانی نجومی مراجعه کرده و یا از طریق شماره تلفنهای درج شده در تصویر با کارشناسان مجرب این مجموعه تماس حاصل فرمایید. کارشناسان مجموعه بازرگانی نجومی در هر ساعت از شبانهروز آماده پاسخگویی به سؤالات و ابهامات شما عزیزان هستند. از توجه شما عزیزان، سپاسگزاریم.