اخبار شرکت

نکات مهم در خرید ورق روغنی

نکات مهم در خرید ورق روغنی چیست؟ قبل از خرید این ورق مواردی وجود دارند که باید بدانید! ورق روغنی همان ورق نورد سرد است که دارای سطح صاف و یکنواختی است و در برابر کشش مقاومت بالایی دارد. از ورق روغنی در صنعت خودروسازی تا ساخت لوازم خانگی و حتی ساخت مخازن و تانکرهای سوخت هم استفاده می‌کنند.

برای اینکه بتوانید هنگام خرید این ورق بهترین انتخاب را داشته باشید باید به چند نکته توجه فرمایید. ما در این مقاله می‌خواهیم به بررسی این موارد بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

ورق روغنی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از پرکاربردترین انواع ورق‌های فولادی که به علت روش تولید به آن ورق سرد هم می‌گویند، ورق روغنی است. این ورق‌ها به علت روغن کاری از مقاومت خوبی در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار هستند. ورق‌های روغنی با توجه به نحوه تولید، اعمال حرارت و آلیاژ به کار رفته در آن شامل ورق معمولی، نیمه کشی و فوق کششی است که هر کدام از این گریدها مشخصات خاص خود را دارند.

این ورق‌ها با قیمت‌های متفاوتی در بازار عرضه خواهد شد. از ویژگی‌های مهم این ورق‌ها می‌توان به ظاهر شفاف، استحکام کششی بالا، دقت ابعادی بالا و تنوع رنگ اشاره کرد. این ورق برای ساخت لوازم خانگی درب و پنجره، مبلمان، ورق رنگی، ورق گالوانیزه، خودروسازی، کابینت و سیستم‌های گرمایش استفاده می‌شود.

ورق روغنی

نکات مهم در خرید ورق روغنی که باید توجه کرد؟

برای اینکه بتوانید یک ورق روغنی مناسب و با کیفیت انتخاب کنید به موارد زیر توجه فرمایید:

  • توجه به تاریخ انقضاء

هنگام خرید این ورق به تاریخ تولید و انقضاء آن حتما توجه کنید چرا که گذشتن از این بازه ممکن است بر ویژگی‌های ساختاری آن تأثیر بگذارد.

  • کارخانه سازنده

اگر می‌خواهید یک ورق روغنی باکیفیت خریداری کنید، باید به برند آن توجه کنید. خرید از مجموعه‌های باسابقه در این حوزه خیال شما را بابت خرید آسوده خواهد کرد.

  • قیمت ورق

برای خرید این ورق عجله نکنید و اگر با قیمت خیلی پایین مواجه شدید اقدام نفرمایید. فرایند تولید این روی کمی پیچیده است و به همین علت قیمت بیشتری نسبت به ورق سیاه دارد.

  • ضخامت

میزان دقت ضخامت این ورق در مراحل نورد سرد مشخص می‌شود. برای کاهش انحراف از استاندارد تعیین شده باید نیروی وارده و کشش در زمان فرایند کنترل شود. ورق‌های روغنی در استانداردهای مشخص  در ضخامت‌های مختلفی تولید می‌شوند که در درجات متنوعی دسته‌بندی می‌شوند.

در این درجات بازه‌هایی تعریف شده است که هر چه درجه بالاتر باشد ورق نازک‌تر و هرچه درجه پایین‌تر باشد، ورق ضخیم‌تر خواهد شد.

مشخصات وزنی ورق روغنی

برای محاسبه وزن ورق روغنی باید از فرمول زیر بهره گرفت:

طول × عرض × ضخامت × ۷/۸۵ = وزن

البته برای سهولت کار شما جدول وزنی در سایت آهن نجومی قرار گرفته است.

جدول وزن ورق روغنی

تولیدکنندگان ورق روغنی

ورق روغنی در سه کارخانه ایرانی تولید می‌شوند. این کارخانه‌ها شامل فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه هفت الماس و کارخانه فولاد غرب است. علاوه بر تولیدکنندگان داخلی برخی از کارخانه‌های خارجی نیز همچون کارخانه بائواستیل، شاگانک و ارسلومیتال وجود دارند که ورق روغنی را تولید می‌کنند. در ادامه به مشخصات ورق روغنی تولید شده توسط کارخانه‌های داخلی می‌پردازیم:

برای خواندن مقاله تولید کنندگان ورق روغنی اینجا کلیک کنید.

ورق روغنی کارخانه فولاد مبارکه اصفهان

این نوع ورق روغنی دارای ضخامت‌های ۰.۴ الی ۲ میلی‌متر می‌باشد. عرض آن‌ها نیز ۱۰۰۰ الی ۱۲۵۰ میلی‌متر است. در تولید ورق روغنی فولاد مبارکه استانداردهای DIN 1623 و BS EN 10130 مدنظر قرار می‌گیرند. بر اساس این استانداردها این نوع ورق DC01 یا st12 است.

ورق روغنی کارخانه فولاد غرب

این نوع ورق روغنی در عرض ۶۰۰ الی ۱۷۰۰ میلی‌متر و ضخامت ۰.۱۸ الی ۳ میلی‌متر تولید می‌شود. هر کلاف آن وزنی معادل ۶ الی ۳۰ تن با رعایت استانداردهای ملی است. این ورق به دلیل کیفیت بالایی که دارد در تولید لوازم خانگی، قوطی‌سازی برای بسته‌بندی، خودروسازی و … به کار برده می‌شود.

ورق های روغنی

مزایای انتخاب بهترین ورق روغنی

ورق‌های روغنی دارای مزایای بسیاری به شرح زیر هستند:

  • دقت ابعادی بالایی دارند.
  • از ظاهری زیبا برخوردار هستند.
  • در برابر فشار و تن‌های فیزیکی مقاومت بالایی دارند.
  • در سایز، رنگ و اندازه تنوع بالایی دارند.
  • به سرعت و با کم‌ترین قیمت تولید می شوند.
  • کیفیتی بالا دارند.

قیمت ورق روغنی

اغلب افرادی که به دنبال خرید ورق روغنی هستند این سوال ذهن‌شان را درگیر می‌کند که پارامترهای اساسی تاثیرگذار روی قسمت نهایی ورق روغنی چه چیزهایی هستند؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم قیمت تمام شده ورق روغنی دست خوش عوامل بسیاری است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • نسبت عرضه به تقاضا: احتمالا بارها برای شما اتفاق افتاده است که در برهه‌ای از زمان بازار با کمبود ورق روغنی روبه‌رو شده است. به دنبال این کمبود قیمت ورق روغنی نیز افزایش خواهد یافت. در نقطه مقابل آن با کاهش تقاضا این قیمت کاهش یافته است. لذا میزان عرضه و تقاضا روی قیمت تمام شده ورق روغنی تاثیرگذار هستند. البته مهم‌ترین عامل این موضوع کم بودن تعداد تولیدکنندگان ورق روغنی هستند که این امر روی خرید این نوع ورق تاثیر گذاشته است.
  • قیمت ورق در بورس کالا: دومین عامل تاثیرگذار روی قیمت ورق روغنی قیمت معامله آن در بورس کالا است. همانند ورق سیاه این نوع ورق نیز در روز دوشنبه وارد تالار بورس می‌شود و در ساعات میانی روز معاملات آن صورت می‌گیرد‌. قیمت معامله شده مبنای اصلی برای قیمت بازار است. این نکته را در نظر بگیرید که همواره قیمت ورق روغنی در بازار بالاتر از قیمت آن در بورس است.

نکات مهم در خرید ورق روغنی

خرید از بازرگانی نجومی

یکی از پر کاربردترین انواع ورق‌های فولادی که به علت روش تولید به آن ورق سرد هم می‌گویند، ورق روغنی است. این نوع ورق دارای کاربردهای فراوانی می‌باشد که همین میزان تقاضا روی قیمت تمام شده آن تاثیر می‌گذارد. در این مطلب شما را با نکات مهم در خرید ورق روغنی آشنا نمودیم. در صورتی که قصد خرید آن را دارید باید بدانید قیمت آن به عواملی همچون بورس و میزان عرضه تقاضا بستگی دارد. سایت بازرگانی نجومی به صورت روزانه قیمت‌های انواع آهن آلات و فولاد را قرار می‌دهیم تا جهت خریدی مطمئن و به صرفه شما را یاری کنیم. در صورت داشتن هر گونه سوال می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

تولید شده در تیم محتوای بازرگانی نجومی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *