اخبار شرکت

استنلس استیل چیست؟

استنلس استیل (stainless steel) چیست؟ درباره این محصول و کاربردهای آن در بازار فولاد چه می‌دانید؟

طیف وسیعی از آلیاژهای ویژه‌ای که برای مقاومت در برابر خوردگی توسعه پیدا کرده‌اند، فولادهایی ضد زنگ نامیده می‌‌شوند. از ویژگی‌های ممتاز این دسته از آلیاژ‌ها می‌توان به شکل‌پذیری خوب، مقاومت بالا در برابر اکسایش و پوسته شدن اشاره کرد. استنلس استیل که همان فولاد ضد زنگ شناخته شده در بازار است هم یکی از محصولات فولادی به شمار می‌رود که مقاومت مطلوبی در برابر اکسید شدن دارد. این ورق دارای حداقل میزان ۱۱ درصد کروم و حداکثر ۱.۲ درصد کربن است. هرچه مقدار کروم موجود در استنلس استیل بیشتر شود، مقاومت آن هم افزایش پیدا می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این ورق و ویژگی‌های آن با ما تا انتها این مقاله از سایت بازرگانی نجومی همراه باشید.

ویژگی‌های استنلس استیل

حال که دانستید استنلس استیل چیست فرصت مطلوبی است تا به ویژگی‌های استنلس استیل اشاره کنیم. مهم‌ترین ویژگی این ورق فولادی ضد زنگ بودن آن است که مزیت‌هایی دارد که آن را متمایز از فولاد معمولی می‌کند. مقاومت در برابر هوا و رطوبت و لک نشدن و زنگ نزدن آن موجب می‌شود تا به آن ضد زنگ یا استنلس استیل بگویند. وجود کروم در این ورق آن را به یک محافظ تبدیل کرده تا اگر خراشی روی سطح آن ایجاد شد، به زودی ترمیم شود.

انواع ورق استنلس برای تولید شیرآلات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که عموما به دو نوع ۳۰۴ و ۳۱۶ تقسیم شده که نوع ۳۰۴ آن در برابر موارد خورنده و ۳۱۶ علاوه بر این مواد در برابر محول‌های کلریدی هم مقاوم هستند. از ویژگی‌های مثبت این ورق می‌توان به چقرمگی بالا در دمای اتاق، شکل‌پذیری عالی و مقاومت خوب در مقابل پوسته شدن اشاره کرد.

این آلیاژ درصد قابل توجهی کروم دارد که همین ماده مقاومت آن در برابر خوردگی را افزایش می‌دهد. ساختار این ماده به شکل یک لایه اکسید کروم روی سطح فلز را پوشش می‌دهد و یک سطح براق را ایجاد می‌کند. علاوه بر این ماده عناصر شیمیایی دیگری هم در عموم فولادهای ضدزنگ وجود دارند که شامل نیکل و مولیبدن می‌شوند. وجود نیکل موجب انعطاف‌پذیری و فرم پذیری فولاد می‌شود.

استنلس استیل

آیا استنلس استیل زنگ می‌زند؟

عموما با تعریف این فولاد، عموم مردم بر این باورند که این آلیاژ یه طور کامل ضد زنگ است اما باید بگوییم که این ورق تنها در شرایط خاصی کاملا ضد نگ خواهد بود. به علت کاربرد بالایی که استنلس استیل در بازار دارد نباید این اشتباه میان کارفرمایان و فروشندگان رواج پیدا کند.

کاربرد ورق استنلس استیل

از کاربردهای این ورق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تصفیه آب
  • ظروف آشپزخانه
  • صنعت کاغذسازی
  • فرآورده‌های غذایی
  • صنعت ساختمان‌سازی
  • پالایشگاه‌ها ‌و پتروشیمی
  • وسایل و ابزار جراحی و پزشکی
  • کارخانه‌های صنعتی مانند ماشین‌سازی

stainless steel

انواع ورق استنلس استیل

استنلس استیل از لحاظ انواع به گروه‌های زیر تقسیم می‌‌شود:

  • نوع ۳۰۴

یکی از دلایل استفاده از این نوع استنلس، دوام بالا و ضد زنگ بودن آن در شرایط محیطی مرطوب است. نیکل و کروم موجود در این سری ۸ درصد و ۱۸ درصد می‌باشد که وجود این عناصر موجب خاصیت ضد زنگی آن خواهد شد.

کربن موجود در استیل ۳۰۴ کمتر از ۸۰ درصد است که موجب کاهش خاصیت آهنربایی آن می‌شود. یکی از پر مصرف‌ترین انواع استنلس همین  سری ۳۰۴ است.

از موارد کاربرد این نمونه هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تجهیزات دارویی
  2. مخازن تحت فشار
  3. تجهیزات صنایع شیمیایی
  4. تجهیزات صنایع لبنی و غذایی
  5. تجهیزات آشپزخانه‌های صنعتی

استیل نوع ۳۱۶

  • نوع ۳۱۶

میزان کروم موجود در این گروه ۱۸ درصد و نیکل آن ۱۲ درصد است.

بالا بودن مقدار نیکل و همچنین دارا بودن ۳ درصد عنصر مولیبدن موجب می‌شود تا مقاومت این سری نسبت به نوع ۳۰۴ بیشتر باشد.

به همین علت در محیط های اسیدی و نمکی انتخاب نوع ۳۱۶ گزینه بهتری است. در آزمایشگاه‌ها و صنایع پزشکی هم از این سری بیشتر استفاده می‌شود.

از دیگر موارد کاربرد این استنلس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ابراز و تجهیزات پزشکی و دارویی
  2. تجهیزات صنعتی و مواد نفتی و معدنی
  3. مخازن و ظروف نگهداری مایعات و جامدات خورنده
  • نوع ۳۰۹

این گرید از استیل از نظر مقاومت در برابر خوردگی بین دو گروه قبل قرار می‌گیرد و به فولاد نسوزه معروف است‌. عناصر نیکل و کروم موجود در آن بیشتر از گروه ۳۰۴ است و به همین علت در دمای بالا مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. به علت اینکه فاقد عنصر مولیبدن است مقاومت کمتری نسبت به گروه ۳۱۶ دارد.

کاربرد این استیل شامل موارد زیر می‌شود:

  1. هوافضا
  2. صنایع بازیافت
  3. عملیات حرارتی
  4. کاربرد در صنایع سیمان

استنلس استیل

  • گروه ۳۱۰

این گره یک فولاد نسوز است که برای کاربردی‌هایی درجه حرارت بالا انتخاب مناسبی است. مقدار کروم و نیکل این گرید زیاد بوده به همین علت مقاومت بسیاری در برابر دماهای بالا دارد.

کاربرد استنلس ۳۱۰ عبارت است از:

  1. پتروشیمی
  2. عملیات حرارتی
  3. صنایع سیمان
  • استیل ۴۳۰

استیل 430 در محیط‌هایی با شرایط خورندگی کم و دماهای متوسط، مقاومت خوبی دارد. این گروه نیکل و مولیبدن ندارد به همین علت از سایر سری‌ها ارزان‌تر است.

کاربرد استنلس ۴۳۰ شامل موارد زیر می‌شود:

  1. پوشش دیوارها
  2. تجهیزات آشپزخانه
  3. تعمیر و ترمیم خودرو
  4. تولید سقف‌های صنعتی
  5. قطعات ماشین لباسشویی

مزایا استنلس استیل چیست؟

اگر بخواهیم از مزایای این ورق و علل اساسی استفاده از آن صحبت کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

استنلس استیل

  • طول عمر

این ورق بسیار دوام بالایی دارد و در برابر زنگ زدگی و لکه هم مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. زیبایی بصری این ورق هم برای طولانی مدت ماندگار است.

  • بهداشت

ورق استنلس استیل به علت اینکه متخلخل  نیست فضایی برای تجمع باکتری هم ندارد و به همین علت مورد تأیید کارشناسان بهداشت است.

  • بر طعم غذا تاثیر نمی‌گذارد!

تجهیزات پخت و پزی که از ورق استنلس استیل ساخته می‌شوند در مجاورت ادویه‌جاتی که استفاده می‌شوند، واکنشی از خود بروز نداده و با مواد غذایی  ترکیب نمی‌شوند، همین علت بر طعم غذا هم تاثیر نخواهند گذاشت.

  • مقاومت بالا در برابر گرما

این ورق فولاد ضد زنگ است که در مقابل گرما مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد و تحمل بالایی هم در برابر شکستن دارد.

استنلس استیل

ترکیبات و عناصر استنلس استیل چیست؟

این ورق‌ها صفحات فولادی‌ای هستند که بر پایه آهن بوده و از آلیاژ کروم، آهن و کربن ساخته شده‌اند. علاوه بر این عناصر، مواد دیگری ماند مس، نیکل، نیوبیوم، تیتانیوم، سیلیسیوم و آلومینیوم هم در این ورق به چشم می‌خورند. از دیگر خواص این ورق هم می‌توان به خواص چکش‌خواری و خواص مکانیکی و حرارتی هم اشاره کرد.

تفاوت استیل با استنلس استیل چیست؟

این دو از لحاظ موارد زیر با یکدیگر تفاوت دارند:

  • ظاهر (یکی از نشانه‌های مهم در این دو براق بودن است که در استنلس به علت وجود کروم این ویژگی به چشم می‌خورد.)
  • ترکیب شیمیایی ( یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌هایی که این دو دارند، ترکیب شیمیایی است چرا که کربن یکی از عناصر مهم برای آلیاژ فولاد است. در استنلس عناصری مانند منگنز و تنگستن هم استفاده می‌شوند که در فولاد معمولی به چشم نمی‌خورند)
  • مقاومت ( تفاوت اصلی این دو آلیاژ در همین ویژگی است. کرومی که در استنلس وجود دارد در مقایسه با کربن استیل معمولی، مقاومت بیشتری ایجاد می‌کند.)

خرید از بازرگانی نجومی

تا به اینجای این مقاله از سایت بازرگانی نجومی سعی کردیم تا شما را بیشتر با این ورق کاربردی یعنی استنلس استیل آشنا کنیم.‌

همانطور که متوجه شدید این ورق بسیار کاربردی بوده و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نتیجه اطلاع داشتن از قیمت این ورق می‌تواند پیش بینی‌های شما را در خصوص پروژه مدنظرتان سازمان‌دهی کند. برای استعلام قیمت این ورق هم می‌توانید با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کنید. همچنین برای مشاهده قیمت آنلاین انواع آهن آلات به فروشگاه ما سر بزنید. امیدواریم بهره کافی را از مطالب گفته شده در این مقاله برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *